Recomanació

L'Impermeable de l'Aurora

Márquez, María

[Barcelona] : Bellaterra, 2020

Quan el pare de l’Aurora arriba a casa, ella s’amaga sota el llit amb el seu gatet per resguardar-se del monstre que atemoreix la seva mare. La mare li ha regalat un impermeable blanc amb botons de colors, i li ha dit que l’impermeable, igual que fa relliscar les gotes de pluja, farà que la por rellisqui i no entri en el seu cor.

Però anaven passant els dies i el monstre continuava rugint i fent plorar la mare, i mica en mica els botons de colors es van tornar grisos i l’impermeable blanc es va tenyir de negre. Fins que un dia la mare va dir prou, “va cridar tan fort com va poder i es va enfrontar a aquell monstre terrible” Aquell dia l’impermeable de l’Aurora no va tornar a ser blanc, sinó violeta, el color de la igualtat, el coratge i la llibertat.

I l’Aurora i la seva mare han tornat a ser felices.

La seva autora, Maria Márquez, psicòloga, professora d’educació secundària i responsable de l’Instituto de la Mujer de Castilla-La Mancha a Ciudad Real, ha escrit aquest conte per crear consciència i sensibilitzar sobre la violència de gènere , i per fer-la visible.

El llibre, il·lustrat per Paco Ortega, inclou una guia didàctica elaborada per Carmen Pimienta Vallez per tots aquells, professionals o pares preocupats per donar una bona educació en igualtat i no violència en els nostres infants.

Adequat de 6 a 8 anys.

Recomanat per Núria Cañadas Rodríguez. Biblioteca de Viladecans

27/11/2023