Recomanació

La Casa del Mar en Calma

Fernández Cortés, Itziar

Madrid : El Hilo, 2020

El món de la Lola i de la seva mare Carmen s’enfosquia cada tarda quan el seu pare tornava a casa. Carmen va perdre el seu somriure i cada cop se sentia més i més petita. Fins que un dia la mare no va aguantar més i li va dir a la Lola que fes la maleta perquè havien de viatjar a un lloc on recuperar el somriure perdut. I així va ser com van arribar a “la casa del mar en calma”. Lola sentia por i un munt d’emocions al seu interior. Però poc a poc, i amb l’ajuda d’un grup de dones valentes i dels nens i nenes que habitaven la casa, van anar recuperant-se i mirant cap a un futur que només elles escriurien.

Aquest conte escrit per Itziar Fernández Cortés i il·lustrat per Lorena Zamora Blanco és una eina molt útil per explicar els més menuts el que significa ingresar en una casa d’acollida i haver de lluitar contra un cúmul d’emocions, a vegades fins i tot contradictòries, com li passa a la Lola, la nostra protagonista, que no acaba d’entendre el sentiment vers el seu pare “¿Se puede querer y odiar al mismo tiempo?”

Com bé apunta al pròleg Pepa Horno Goicoechea (consultora en infancia) “este cuento es un acto de amor y de rigor técnico, todo junto”

Adequat de 9 a 10 anys.

Recomanat per Núria Cañadas de la Biblioteca de Viladecans

22/11/2022