Reportatge Tretzevents

El mico caputxí
El mico caputxí

Imatge de l'article de la revista Tretzevents

Avui aprendrem coses d'un animal molt especial. Especial, ja que es tracta d'un mamífer extraordinàriament intel·ligent que viu a l'Amèrica Central i a una part de l'Amèrica del Sud: el mico caputxí.

Es tracta d'un mico petit, mesura tan sols 45 centímetres. I és molt bufó. Té la cara de color rosa, i el cos negre, llevat del cap, el coll i els braços, que els té de color crema.
Els micos caputxins tenen una cua molt curiosa perquè és més llarga que el cos, i la utilitzen per estar-se als arbres i penjar-s'hi a les branques.
Viuen als boscos d'arbres alts, en grups de fins i tot 20 micos, i la seva alimentació es molt variada: fruita que ells mateixos agafen dels arbres, o insectes, com formigues, llagostes, papallones i fins i tot sargantanes. A més a més, son uns micos tan llestos que utilitzen pedres per trencar nous i menjar-se-les.
 
Els micos triguen sis mesos a néixer i, acabats de fer-ho, van tota l'estona agafats al pit de la mare; quan són una mica més grans, van damunt l'espatlla materna i, quan ja poden caminar, la mare els agafa de la cua per si caiguessin d'un arbre o els passés qualsevol entrebanc. Els micos són molt protectors amb els petits.
 
Els micos caputxins viuen entre 15 i 25 anys, però la seva supervivència es troba en perill perquè l'ésser humà destrueix els boscos i els caça. Per això tots hem d'intentar protegir el medi ambient, per tal que aquestes espècies puguin continuar vivint, en llibertat.
 
 

Text i fotografies: Alicia García

Font d'informació: