Reportatge Tretzevents

Noves receptes del món al taller Patacutxi
Noves receptes del món al taller Patacutxi

Ingredients per a la Quiche

El restaurant Semproniana, conduït per Ada Parellada, presenta una iniciativa gastronòmica pensada per als més petits: Patacutxi (nom d’una pasta italiana per a nens feta amb farina de cigrons) és un taller de cuina per a nens de 4 a 10 anys que es fa els migdies dels dissabtes de temporada escolar, mentre els pares o adults acompanyants dinen al restaurant.

El taller comença a les 13.30 i acaba a les 15.30. El preu, que inclou dinar i taller, és de 20€.

L'any 2012 els nens van elaborar receptes i van descobrir  cada mes nous gustos de França,
Turquia, Itàlia, Bulgària, Anglaterra, Portugal, Holanda, Alemanya, Noruega, Grècia, Bèlgica i Suècia.

La mecànica de Patacutxi és la següent:
• A les 13.30 rebem els nens. Els fem un barret de cuiner de paper on ells escriuen el seu nom, els posem un davantal i es renten les mans.
• Comencem el taller: Els ensenyem els ingredients que faran servir, els tasten, els toquen, els oloren.
• Segueixen la recepta pas a pas, en petits grups de màxim cinc nens cada un. Procurem que en tot moment toquin el menjar i en cap moment no toquin el foc.
• Mentre es cou la recepta, els infants dinen. Els menús dels nens són pensats perquè mengin de gust.
• Després de dinar, els nens emboliquen el que han fet per portar-ho als pares; així entenen que un aliment és un bon regal i, si l’han elaborat ells mateixos, és un regal encara més valuós.
Tant aquest taller com els oferts a l’altre restaurant del grup, el Pla dels Àngels, són iniciatives de la seva propietària, Ada Parellada.

QUICHE LORRAINE

Ingredients

Per a la massa:

250 gr. de farina
125 gr. de mantega
1 ou
Una culleradeta de llevat en pols
Una culleradeta de sal

Per al farcit:

200 ml. de nata líquida
100 gr. de llet
4 ous
1 porro
300 gr. de xampinyons
100 gr. de formatge emmental
Sal i pebre

Elaboració

Barregem tots els ingredients de la massa i els pastem fins a aconseguir una pasta fina i llisa.
Estirem la massa i la disposem en un recipient, prèviament greixat. La coem al forn durant deu minuts, a 180ºC.

Tallem els porros, i en rebutgem les parts més dures. Tallem els xampinyons nets i els coem en una paella, amb un raig d’oli, juntament amb els porros fins que els xampinyons perdin tota l’aigua.

En un recipient gran, deixatem els ous i els barregem amb la nata líquida, la llet, el formatge, la sal i el pebre.

Farcim la massa cuita amb el porro i els xampinyons i hi vessem la barreja de nata, llet i ous. Coem el conjunt, al forn, a 180ºC, durant vint minuts.

Mira la resta d'articles de Piu-Piu

Font d'informació: