Reportatge Tretzevents

Ecoguardians - Ecoenergia
Ecoguardians - Ecoenergia

Accions a les que podem estalviar energia

Mitjana (0 Vots)

La major part de l’energia que utilitzem en la vida quotidiana prové de fonts no renovables, com el petroli, el gas natural o el carbó. Això significa que algun dia s’esgotaran. A més, del seu ús se’n desprèn diòxid de carboni, que contribueix a l’escalfament global del planeta.

Cal que en fem un ús responsable, si volem cuidar el nostre entorn.

Pots demanar als teus pares que t’ajudin a estalviar energia SUBSTITUINT LES BOMBETES TRADICIONALS PER BOMBETES DE BAIX CONSUM.

Una altra manera de no malbaratar l’energia és NO DEIXAR-SE GAIRE ESTONA LA PORTA DE LA NEVERA OBERTA.

TOTS PLEGATS, podem ajudar el nostre planeta estalviant energia!

Pensa a apagar el televisor, quan no t’hi estiguis mirant res...

De cada parell de situacions, encercla en vermell les que et sembli que mostren menys consum d’energia, i en verd, les més respectuoses amb el medi ambient.

Tingues en compte que HI HA ELECTRODOMÈSTICS QUE GASTEN FORÇA MÉS QUE ALTRES, com l’aire condicionat, que gasta unes deu vegades més que un ventilador de sostre!

La majoria d’aparells, com l’ordinador, l’equip de música o el microones, GASTEN ENERGIA FINS I TOT APAGATS, per això convé desendollar-los mentre no els fem servir.

RECORDA que l’energia solar és sempre al nostre abast i que no contamina! Utilitza la llum i l’escalfor del sol sempre que puguis; per exemple, per estendre la roba.

Tu també pots ser un eco-guardià!

Text i il·lustracions: Sonia Esplugas

Font d'informació: Revista Tretzevents