Reportatge Piu-Piu

Anem al museu
Anem al museu

Contemplar una pintura pot sorprendre

Per als més petits, el gaudi de l’art és una gran oportunitat. Els ajuda a comprendre el món, els valors de la societat i la història de la humanitat. Educa la sensibilitat que necessitaran per a gaudir de la bellesa de les coses: la musicalitat d’un text o la composició perfecta del pastís d’aniversari.

I ofereix una oportunitat ben especial: ajudar-los a construir-se en totes les seves dimensions. L’home es defineix a partir d’uns referents que determinen part del seu jo. L’art els dóna referents de fora del context immediat i així els facilita la possibilitat d’esdevenir una mica diferents dels patrons que els envolten.

Si a banda d’apropar-los a l’art perquè el contemplin els deixem crear amb llibertat, l’art els serà una opció per a expressar-se i mantenir vives la curiositat i la imaginació.

Per als adults, l’art pot contribuir a conèixer millor els infants. Un comentari sobre una creació seva visualitzarà pors, aficions, capacitats, dubtes, etc.

Un petit consell per a acabar. Deixeu que gaudeixin i experimentin amb l’art: literari, plàstic, escultòric, o qualsevol altre, sense censures, i amb la llibertat i la diversitat necessàries perquè tots, en algun moment, puguin viure experiències emotives inoblidables.

Assesorament: Nascuts per Llegir, promogut per: l’Associació Catalana d’Infermeria Pediàtrica, l’Associació Catalana de Llevadores, el Col·legi Oficial de Bibliotecaris-Documentalistes de Catalunya, el Consell Català del llibre infantil i juvenil i la Secció d’Atenció Primària de la Societat Catalana de Pediatria.

Marta Roig. Equip de guies Nascuts per llegir

Font d'informació: