Reportatge Piu-Piu

Llegir a la biblioteca
Llegir a la biblioteca

Nena amb llibres

Mitjana (0 Vots)

A les biblioteques públiques tots els infants són benvinguts, i de manera especial els de menys de cinc anys. Moltes biblioteques tenen un espai especialment dedicat a ells, l’anomenat «espai de petits lectors », amb coixins, butaquetes, estores, perquè els infants més menuts, amb els pares o avis, comencin a descobrir aquest objecte anomenat llibre, que pot ser de roba, de cartó, pot contenir objectes...

L’experiència de posar-se un infant a la falda, mostrar- li un llibre, passar cada pàgina comentant els dibuixos, els personatges, descobrint els petits secrets de cada història, és un primer pas cap a la lectura i una activitat molt plaent, tant per als pares com per als fills.

És molt important que aquest primer pas el facin acompanyats d’un adult, que aprenguin a respectar els llibres, a passar els fulls amb cura, a observar cada imatge i a interpretar la història que expliquen. La biblioteca pública, a més de tenir una important oferta de llibres per a aquestes edats, sovint també programa hores del conte i altres activitats infantils.

La Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona també posa a la disposició de tothom un web especialment dedicat als infants, anomenat Gènius, on podeu trobar recomanacions de llibres per a les diferents edats, jocs, enllaços a altres webs i un espai dedicat als pares: http://genius.diba.cat.

Núria Ventura

Mira la resta d'articles de Piu-Piu

Font d'informació: Revista Piu Piu