Activitats

PRIMERA SESSIÓ del Projecte mOts: presentació, comunitat i recollida de paraules

A la primera reunió es durà a terme la benvinguda als participants  i una breu presentació del projecte mOts. També es presentaran els diferents eixos temàtics dels quals es vol recollir informació.

Es convidarà a construir comunitat i compartir testimonis i experiències amb els propis veïns per recordar i reflexionar sobre el seu passat, especialment  sobre l’evolució de l’entorn i com els està colpint aquest fenomen.

 Acabarem possant en comú  les paraules autòctones en desús que vagin sorgint per ser posteriorment documentades. Paraules que per diferents motius han estat silenciades, desaparegudes o bandejades: pel pas del temps, per canvis en la societat, pels avenços tecnològics o simplement perquè noves paraules o expressions han guanyat popularitat.

Fils temàtics suggerits per les propostes vinculats a : espècies de flora i fauna, elements de la natura, nom de vents, núvols i fenòmens meteorològics, elements geològics i d’ accidents geogràfics, estris de treball vinculats als recursos naturals, ...

De totes les paraules presentades, RTd’A triarà conjuntament amb els participants aquelles que per les seves característiques siguin més susceptibles de ser portades a l’entorn. 

Cal inscripció previa a les tres sessions del projecte.

Per més informació del projecte, cliqueu aquí

 

Data
07/05/2024
Hora
18:00
Duració
1h30
Lloc
Aiguafreda. Biblioteca les Escoles Velles
Com arribar

Carrer Salvador Dachs, 6
08591 Aiguafreda

Tel: 935 141 207
b.aiguafreda@diba.cat