Activitats

Club de Lectura Obert | Una habitació amb vistes, d'E. M. Forster


Aquesta sessió del Club tindrà lloc a la caseta dels Jardins Vicenç Pujol

Edward Morgan Forster va estudiar literatura clàssica i història al King's College de Cambridge. Per completar la seva formació va fer llargues estades a Itàlia i Grècia, on l'ambient amb què es va trobar, més desinhibit i tolerant, el va captivar, perquè contrastava enormement amb la rigidesa i la formalitat excessiva que havia conegut fins aleshores a Anglaterra.

És l'escriptor que ha retratat amb més precisió el conflicte entre les persones que fan cas a la raó i les que segueixen els dictats del cor; les primeres són rutinàries i s'aferren a convencions ridícules; les segones donen ales als seus sentiments i, sobretot, no es deixen intimidar pels prejudicis i els formalismes.

E.M. Forster publicà l'any 1908 Una habitació amb vistes, una novel·la que explora el conflicte entre la rígida formació anglesa i la joia de viure. La novel·la mostra l’alliberament emocional i social d’una noia, la Lucy Honeychurch, que prefereix la felicitat al benestar. Ambientada a Itàlia i Anglaterra, la història és alhora un romanç i una crítica humorística de la continguda societat anglesa de principis del segle XX.

La història està ambientada a principis del 1900 quan les dones angleses de classe mitjana alta comencen a portar vides més independents i aventureres. La senyoreta Lucy Honeychurch està de gira per Itàlia amb la seva cosina soltera i acompanyant, la senyoreta Charlotte Bartlett. La novel·la s'obre a Florència amb les dones que es queixen de les seves habitacions a la Pensione Bertolini. Se'ls va prometre habitacions amb vistes al riu Arno, però en canvi tenen unes amb vistes a un pati. Un altre hoste, el Sr. Emerson, interromp la seva disputa oferint-se a intercanviar habitacions...

El 1985 se'n va fer se'n va fer una adaptació cinematogràfica que va gaudir d'una enorme popularitat i de molt èxit de la crítica. Una habitació amb vista, dirigida per James Ivory i protagonitzada per Maggie Smith com a Charlotte Bartlett, Helena Bonham Carter com a Lucy Honeychurch, Judi Dench com a Eleanor Lavish, Denholm Elliott com a Mr. Emerson, Julian Sands com a George Emerson, Daniel Day-Lewis com a Cecil Vyse i Simon Callow com el reverend Mr. Beebe.

Dinamitzat per Pasqual Bernat.

L'organitza: Biblioteques de Torelló.

Data
30/05/2024
Hora
20:00 h
Tipus de públic
Adults
Lloc
Torelló. Biblioteca
Com arribar

Carrer Núria, 91

Apartat 31

08570 Torelló

Tel: 938 592 750
b.torello@diba.cat
Tipus d'activitat
Club de lectura