Especials temàtics

Per saber més... de l'humor

Tradicionalment el bon humor es relacionava amb tenir una bona salut. També es refereix a l'estat d'ànim que es pot tenir durant un moment donat. Però l'humor en realitat és el gènere que intenta fer-nos riure, és la comèdia, mentre que el seu contrari és la tragèdia.

Hi ha molts tipus d'humor. Alguns es descriuen amb colors de manera que el negre i el verd no ens han d'interessar gens. L'humor blanc en canvi és aquel que és inofensiu i basat en la sorpresa i la qualitat.

D'altres podem ser l'humor intel·ligent, el surrealista basat en les situacions més absurdes que es poden imaginar, el gràfic, dibuixat a revistes i còmics i aquells que interpretaran només col·lectius determinats com poden ser els informàtics amb l'anomenat humor hacker.

Hi ha una fórmula per obtenir l'èxit assegurat: has de saber explicar acudits. Potser ja ho has provat i ets tot un expert. Per si de cas et presentem alguns llibres d'acudits que poden ser una bona font d'inspiració:

 

 

Acudits extraràtics    

Acudits per a tothom

Super acudits 

Superchistes 4

 

 

A continuació pots consultar una guia de lectura que recull molts contes amb humor i veure com els nostres personatges no poden parar de riure. 

Ves a l'especial de l'humor►