Especials temàtics

Rimes per a riure!

Et recomanem que consultis aquests títols. Al seu interior trobaràs rimes d'allò més divertides.
 

 

 

50 oficis esbojarrats    (Carles Sala i Vila

Animalari   (Enric Larreula)

Qui no sap riure no sap viure (Andreu Galan)

Excuses   (Anushka Ravinshankar)

 

 

Guia poca-solta de Miquel Desclot.  Per saber una mica més d'aquest autor...

Aquest llibre de poemes esbojarrats ens convida a iniciar un viatge a través de diferents indrets dels Països Catalans, però des del prisma de personatges tan estrafolaris. A través dels textos coneixerem individus com "el jardiner de Viladrau que només planta flors de color blau", o "l'escombriaire de les Borges Blanques, cull la brossa calçat amb unes xanques". En resum, Miquel Desclot desgrana un reguitzell de "limericks" (tipus de poema de tradició anglesa) plens d'enginy i humor amb un llenguatge ric però entenedor.

Cada poema és il·lustrat pels no menys extravagants dibuixos de la il·ustradora Montse Ginesta. Amb profusió de detalls i picades d'ullet, complementen els poemes i incorporen els tocs d'absurd que es traspua al text.

Adequat de 9 a 10 anys.

Explicació del què és un limerick

Recomanat per Marta Romera Colomé de la Biblioteca Martí Rosselló i Lloveras de Premià de Mar

La Lola vola i altres històries horripilants (Wilfried von Bredow)

Al barri tothom tem la Lola, una nena esbojarrada, moltes vegades desobedient. En Lluc només fa que mirar la televisió sense moure's de la poltrona. Et sona? L'Anna Helena només fa que jugar amb nines... Us imagineu el final?  L'Enric és terrible i no deixa ningú en pau. -Sabeu com acabarà?...

Així són les 7 històries, que alliçonen als infants sobre les conseqüències de ser desobedient.

Adequat de 9 a 10 anys.

Recomanat per Marta Nuet Blanch de la Biblioteca de la Roca del Vallès.

 

 

 

Ves a l'especial de l'humor►

Els Jocs Paralímpics de París 2024


Els jocs paralímpics, se centren en la competició, en l'esforç dels esportistes per a assolir el podi, per veure's honorats amb les preades medalles, que són el premi a l'esperit de superació. Cada vegada són més concorreguts: des de la primera convocatòria dels jocs paralímpics, el nombre de participants s'ha multiplicat per deu.

Volem canviar l’actitud pública envers la discapacitat, celebrar l’excel·lència de l’esport paralímpic i consagrar des de bon principi que els dos Jocs són un tot integrat.

Un cop acabada la 33a edició dels Jocs Olímpics d'estiu 2024, han començat els Jocs Paralímpics d'estiu 2024 a París i es celebren entre els dies 28 d'agost i 8 de setembre

Es tracta de l'edició número 17è i en ella prenen part 4400 atletes de 185 països diferents.

Formen part del programa 22 esports on compiteixen esportistes amb limitacions físiques o psíquiques.

Coneixes el goalball o la boccia?

Al goalball tres jugadors cecs de cada equip fan rodolar una pilota amb cascabells per marcar a la porteria de l'equip contrari, altres esports amb participants amb les mateixes limitacions són el futbol i el judo. A la boccia, s'emula la petanca amb la participació d'esportistes amb dificultats greus de moviment.

Esports com bàsquet, rugby i tennis es juguen amb cadira de rodes i hi ha d'altres esports com l'atletisme obert a diverses modalitats amb la inclusio de totes les clasificacions de discapacidat física, visual e intel·lectual. En definitiva hi ha un total de 22 esports diferents.

Els primers Jocs Paralímpics d'estiu es van celebrar l'any 1960 a Roma (Itàlia), i els primer Jocs Paralímpics d'hivern van ser l'any 1976 a Örnsköldsvik (Suècia). Els jocs paralímpics es fan el mateix any que els olímpics, i hi ha d'estiu i d'hivern. A més a més, en les darreres olimpiades, tots dos jocs han compartit seu i escenaris.