Especials temàtics

Els personatges

 


Vols conèixer els quatre protagonistes del llibre "La volta al món en 80 dies"? A continuació te'ls presentem.

 

 

 

““

Phileas Fogg

És el personatge principal i el protagonista del llibre. És d'origen francès però viu a Anglaterra.

Home enigmàtic, solitari, metòdic, excèntric, meticulós, serè, perfeccionista i puntual. Confia plenament en la tecnologia, en la ciència i en la raó, tot i que guanyarà humanitat a mida que avança la narració. Posseïdor d'una gran fortuna, el seu objectiu és guanyar una aposta i demostrar a la societat de la seva època que pot donar la volta al món en 80 dies. Guanyarà vint mil lliures si aconsegueix el repte.

Vol fer la volta al món per comprovar si és veritat una teoria científica. Aquesta característica també la mostren altres personatges dels llibres de Verne.


““

Passepartout

És el servent de Fogg que acompanya i ajuda al seu amo en el projecte de donar la volta al món en 80 dies. És d'origen francès com Phileas Fogg.

Home inquiet, extravertit, honrat, humil, ingenu, vital, espontani, impulsiu, servicial, fidel i divertit. És el contrapunt graciós i anàrquic de l'impassible Fogg, i està caracteritzat amb tota la càrrega humana que a l'altre li manca. Bocamoll, distret, temerari i amb un punt de pallasso, el coneixem pel sobrenom Passepartout, que, segons ell mateix explica, "justifica la seva aptitud natural de sortir d'un mal pas". 

 


““

Aouda

És una princesa índia, filla d'un comerciant de Bombai, que està casada contra la seva voluntat amb un governant hindú. A la mort del seu espòs i seguint el costum de sacrificar la vídua del raja, estan a punt de matar-la quan Phileas Fogg i Passepartout la rescaten.

Aouda és amable, delicada, bella i l'única dona que apareix al llibre. Presenta els trets d'una dona europea culta combinats amb l'exotisme d'una índia de pell blanca; amb un domini perfecte de la llengua anglesa i una educació exquisida. S'enamora bojament del senyor Fogg, a qui es promet en matrimoni.

 


““

El detectiu Wilbur Fix

És un agent de policia anglès que rep la missió del govern britànic de vigilar Fogg en el seu viatge, ja que se sospita que ha estat l'autor del robatori que s'ha produït al Banc d'Anglaterra.

Audaç, astut, venjatiu i trampós, persegueix a Fogg a tot arreu, encara que trobi mil i una dificultats, amb l'objectiu de cobrar la gratificació econòmica que li han promès si impedeix que no aconsegueixi donar la volta al món en el termini establert.

 

 


Torna a l'especial de la volta al món d'en Gènius