Especials temàtics

Detall prestatge mes info

Els Jocs Olímpics de 2018

Els Jocs Olímpics de 2018

Els Jocs més importants i coneguts són els Jocs Olímpics d'Estiu però tenim altres reunions esportives que també formen part del moviment olímpic. Són els Jocs d'Hivern, els Jocs Paralímpics, en les seves versions tant d'hivern com d'estiu, i per últim, els Jocs de la Joventut (que també tenen les seves versions d'hivern i d'estiu) i s'han creat fa poc.

Els Jocs d'hivern

Des del 1905 els països escandinaus organitzaven els Jocs Nòrdics, els quals, a partir del 1924, foren reconeguts com a olímpics.

Es competia en esports com l'esquí alpí, introduït el 1936 (descens i eslàlom), l'esquí nòrdic (curses de fons, combinada nòrdica), els salts de trampolí, el patinatge de velocitat en diverses distàncies, el patinatge artístic, el biatló, el bobsleigh, el luge i l'hoquei sobre gel. Posteriorment s'han incorporat nous esports i modalitats com el biatló (des del 1960), l'esquí acrobàtic (des del 1988) i, des del 1998, el surf de neu, o snowboard, i el curling.

La última edició disputada fins ara ha estat la 23a edició disputada a Corea del Sud durant el mes de febrer de 2018.Els Jocs Paralímpics

Els primers Jocs Paralímpics d'estiu es van celebrar l'any 1960 a Roma (Itàlia), i els primer Jocs Paralímpics d'hivern van ser l'any 1976 a Örnsköldsvik (Suècia).

Hi participen atletes amb discapacitat motora, amputacions, ceguesa i paràlisi cerebral. Els jocs paralímpics, se centren en la competició, en l'esforç dels esportistes per a assolir el podi, per veure's honorats amb les preades medalles, que són el premi a l'esperit de superació.

Cada vegada són més concorreguts: des de la primera convocatòria dels jocs paralímpics, el nombre de participants s'ha multiplicat per deu.

Els jocs paralímpics es fan el mateix any que els olímpics, i hi ha d'estiu i d'hivern. A més a més, en les darreres olimpiades, tots dos jocs han compartit seu i escenaris.

D'aquesta manera a Sotxi es va fer la 11a edició dels Jocs Paralímpics d'Hivern, durant el mes de març de 2014 i a Rio de Janeiro es va fer l'edició d'estiu al setembre de 2016. Mira més informació en aquest apartat.

Informació extreta de: La Malla.

Els Jocs de la Joventut

Els Jocs Olímpics de la Joventut són uns jocs esportius promoguts pel Comitè Olímpic Internacional (COI) i en el qual participen atletes de tot el món d'entre 14 i 18 anys. Es tracta d'un esdeveniment esportiu i cultural celebrat seguint el model dels Jocs Olímpics. La seva celebració es va idear l'any 2001  i es va aprovar 6 anys més tard. L'edició inaugural dels Jocs Olímpics de la Joventut va ser a Singapur entre el 14 i el 26 d'agost de 2010. Tres mil cinc-cents trenta-un atletes de dos-cents quatre Comitès Olímpics Nacionals (CONs) van competir en 201 proves de 26 esports diferents. Quatre anys més tard també es feien a Àsia, aquest cop a Nanquin (Xina).  També hi ha edicions d'hivern.

Informació extreta de: Viquipèdia

Vés a l'especial dels Jocs Olímpics>>