Especials temàtics

Els Jocs de l'any 2016

Els Jocs de l'any 2016

Els Jocs Paralímpics 2016

Els Jocs Paralímpics són un esdeveniment internacional on participen esportistes amb alguna discapacitat física o sensorial. Se celebren cada quatre anys, durant les setmanes posteriors als Jocs Olimpics En les darreres olimpiades, tots dos jocs han compartit seu i escenaris. Això dóna una idea de la seva creixent importància.

Així entre els dies 7 i 18 de setembre de l'any 2016 es van celebrar els Jocs Paralímpics d'estiu a Rio de Janeiro. Es tracta de la XV edició on va haver 534 competicions, dividides en 23 modalitats, en les quals van participar 4.022 atletes de 160 països .

Els jocs paralímpics, se centren en l'esforç dels esportistes per a assolir el podi, per veure's honorats amb les preades medalles, que són el premi a l'esperit de superació.

Els primers Jocs Paralímpics d'estiu es van celebrar l'any 1960 a Roma (Itàlia), i els primer Jocs Paralímpics d'hivern van ser l'any 1976 a Örnsköldsvik (Suècia).

A Sotxi es va fer la 11a edició dels Jocs Paralímpics d'Hivern, durant el mes de març de 2014

Cada vegada són més concorreguts: des de la primera convocatòria dels jocs paralímpics, el nombre de participants s'ha multiplicat per deu.

Els Jocs Olímpics d'estiu 2016

Més de 10 000 atletes participaran entre els dies 5 i 21 d'agost a la 31a edició dels Jocs Olímpics d'Estiu de Rio de Janeiro al Brasil. Serà la primera vegada que es disputaran a una seu de Sud-Amèrica, i excepte el futbol repartit per cinc localitats més del país, la resta de proves tindran lloc a escenaris pertanyens a quatre zones diferents de la ciutat organitzadora.

Es tracta d'un programa molt semblant a Londres 2012 on el Golf i el Rugby són nous esports i desapareixen algunes modalitats de vàries disciplines per tal d'ajustar el número de participants.

Els dies previs a la competició la flama olímpica ha fet un recorregut per tot Brasil i això ha ajudat a despertar l'esperit olímpic als habitants de la nació. A més s'esperen milers de turistes atrets per les proves esportives. En arribar a Rio i un cop feta la cerimonia inaugural el pebeter s'allotjarà a un lloc diferent a l'estadi olímpic. Així s'aproparà al poble i es desfa l'embolic que provoca que en realitat hi haurà dos estadis olímpics, (les cerimonies i l'atletisme per primer cop es fan a llocs diferents). 

Mentrestant la mascota Vinicius es posa a punt abans que comencin els Jocs.

Durant dos setmanes tota l'atenció esportiva mundial es concentrarà a Brasil, esperem que aquests jocs siguin tot un èxit!

Cerques al catàleg:

Guia de lectura:

Recurs web:

Vés a l'especial dels Jocs Olímpics