2017

El més petit de tots

El Més Petit de Tots és un festival amb espectacles i experiències que s'han pensat per nens menors de cinc anys. Es trien bons espectacles de música, dansa, teatre amb llenguatge audiovisual i el joc ben present. 

Aquest any entre els dies 11 i 26 de novembre a deu  localitats catalanes i una de Castelló se celebrarà la tretzena edició del festival internacional d'arts escèniques per als més petits.

Les experiències es veuran a vuit teatres de la Província de Barcelona (a les localitats de Barcelona, Granollers, Igualada, Sabadell, Sant Cugat del Vallès, Tordera i Viladecans), a tres més de les tres províncies restants (Tarragona, Olot i Lleida) i a un de Benicàssim.

Una aventura que ja fa més d'una dècada va començar a Sabadell i que ha anat  creixent molt de manera que arriba a més públic i més llocs, mentre permet participar a més artistes importants. 

Mira'l a Gènius

Trobaràs més informació a la seva adreça web.

Consulta  tota la programació.

El Meu primer festival

El Méu Primer Festival és un festival de cinema dirigit als més petits de la casa.

Entre els dies 11 i 25 del mes de novembre ofereix diverses pel·lícules, activitats i tallers dirigits a tots els nens interessats, amb explicacions de grans professionals i demostracions molt completes.

Els films s'adrecen a diferents edats i poden ser de molts tipus, (animació, reals...) i de diverses procedències, europea, nacional... També hi ha una part de concurs on un any més el jurat és mixt format per professionals del sector, i nens i nenes. Té la missió de valorar els films de la secció de Competició Internacional i atorgar els dos premis de Millor Curtmetratge de l'any segons les dues categories d'edat.

En definitiva seran uns dies molt intensos on tots els nens que ho desitgin tindran l'oportunitat d'apropar-se al cinema d'una manera molt especial.

Trobaràs més informació a la seva adreça web.

Mira la plana que té dedicada a Gènius

Big Draw : la festa del dibuix

El diumenge 22 d'octubre de 2017 entre les 11 i les 19 hores es va celebrar la vuitena edició de Big Draw : la festa del dibuix, organitzada per una institució internacional del mateix nom que rep el recolçament del Museu Picasso. Artistes, il·lustradors i dissenyadors, entre d'altres, proposaven vint-i-tres divertits tallers repartits per diversos indrets del barri del Born de Barcelona per a tothom que vulgui experimentar, de manera lliure i gratuïta, en el món del dibuix.

Una jornada on a espais com el Museu Picasso, el Museu Etnològic, el passeig del Born o la Basílica de Santa Maria del Mar, amb la companyia de diversos artistes es van fer activitats com per exemple dibuixos col·lectius de diverses temàtiques, autoretrats o també dibuixos experimentant amb materials molt diferents.

Mira aquests contes "artístics" que et proposem:

Arte

El cap màgic

 Pintors

Un regalo para ti

Sóc un artista

Recorda l'especial sobre dones il·lustradores que varem publicar fa un temps al Gènius.

Aprén coses sobre els álbums il·lustrats amb l'article que varen publicar al Sabies que, també pots consultar el fons especial que té la Biblioteca Barceloneta-Fraternitat de Barcelona, sobre aquest mateix tema.

També pots consultar aquesta guia de lectura que és resultat de la col·laboració entre les Biblioteques de Granollers i Canovelles i es diu: Tocats per l'art: guia per apropar l'art als infants.

 

Mira la web de Big Draw

Mira la web de Big Draw a Gènius

 

Mercat de les Lletres d'Igualada

El Mercat de Lletres se celebra a Igualada i arriba a la seva sisena edició. Durant tot el dia 30 de setembre, la plaça de Cal Font i les diferents sales de la Biblioteca Central s’ompliren d’activitats, tallers i presentacions literàries d’autors destacats . Les llibreries i entitats locals relacionades amb el món de les lletres van mostrar les novetats editorials.

Les propostes més familiars començaven a les 11 a la sala infantil amb les Endevinalles musicals de Roser Bofarull, amb les il·lustracions en directe de Berta Artigal, i la col·laboració de la Coral Gatzara. A les 13.30, en aquest mateix espai, es feia un taller a l’entorn del llibre Els menjamitjons, de Mosaics Llibres. Calia inscripció prèvia a la Biblioteca. Les activitats infantils es reprenien a les 5 de la tarda amb l’espectacle familiar Pomelo, de la igualadina Judith Farrés, a la sala d’actes, i a les 6, a la sala infantil, s’explicava el conte El carrer del mar, de Joan Barrets.

El dia que les lletres prenen la paraula

Mira l'activitat a l'agenda

Mira el pdf amb tota la informació dels actes de la jornada

Vés a la plana de festivals

Vés a l'especial de la tardor

FLIC : Festival de Literatures i Arts Infantil i Juvenil

 

Durant el cap de setmana del 4 i 5 de febrer de 2017 se celebrava la Festa de la Literatura per les Famílies dintre de la setena edició del Festival d'experiències literàries FLIC que ja va tenir una sèrie de projeccions cinematogràfiques durant el mes de gener.

Amb el pagament de l'entrada s'accedia a un seguit d'activitats i tallers  al recinte del CCCB i del MACBA de la ciutat de Barcelona, on es convida als nens i nenes d’entre 0 i 12 anys a gaudir, en família, de la literatura i les arts, apostant per la innovació i l’experimentació en els formats culturals. 

Aquesta setena edició arriba amb Elisenda Roca, Clara Peya, Ariadna Peya, Nina Wehrle, Jordina Biosca i d'altres autors i actors que proposaran a les famílies una vintena de propostes relacionades amb la literatura i les arts: contes, espectacles, performances, jocs, música, dansa i molt més!

Mira el programa

Aquesta és la plana que té dedicada al Gènius.