Guies de cinema

El Grup de Treball d'Àrees Infantils de Cinema de Biblioteques de Barcelona ha preparat aquestes guies de cinema adreçades a diferents edats i també per veure en família. Són les següents:

 

Literatura infantil i juvenil versus cinema : Literatura infantil i juvenil de cine!  :

La següent guia ofereix una sèrie de documents en què es palesa la relació entre la LIJ i el cinema des de diferents punts de vista. Hi trobarem textos considerats clàssics de la LIJ que han estat adaptats al cinema i que han esdevingut un clàssic cinematogràfic o no, i n'esmentem els dos formats, el llibre i la pel·lícula.

 

 


 

Cinema familiar : guia de lectura

Veure pel·lícules en família és molt enriquidor. L'inconvenient, però, és posar-s'hi d'acord a l'hora de triar-ne una que sigui adient per a tots els públics. Et proposem una selecció per gaudir d'una bona sessió de cinema familiar. 

 

 

 


 

Guia de cinema per a petits lectors i infants fins a 6 anys

Les vivències quotidianes esdevenen un aprenentatge indispensable per a un creixement sa i feliç. +En aquesta franja d'edat els agrada l'acció i les pel·lícules en què l'amistat i la família són l'eix conductor de l'argument. 

 

 

 


 

Cinema per a infants entre 7 i 10 anys

Els nens d'entre 7 i 10 anys són molt receptius i tenen molta capacitat per retenir nous conceptes. Fan un pas  cap a  trames una mica més complicades i és un moment en què el cinema d'animació ja deixa de ser el protagonista.

 

 


 

Cinema per a infants entre d'11 i 13 anys

La etapa dels 11 als 13 anys es pot considerar l'entrada a l'adolescència. Es caracteritza per ser una època de canvis. Aquesta fase serà de transició entre dues etapes: la infància i la maduresa. Trobaràs pel·lícules adients per aquest període.

 

 


 

Vés a la plana de música i cinema