Lectures recomanades

Et proposem les millors lectures editades durant els últims mesos. Trobaràs aquests i molts altres títols a la teva biblioteca i al web ebiblio.cat, on tens al teu abast lectures en format electrònic.

Per a compartir la lectura  (entre 0 i 5 anys)

 

El Fil invisible

Autor: Míriam Tirado

Il·lustracions: Marta Moreno

Editorial: B de Blok, 2020

La Nura ha descobert el secret que amaga el melic. Ara ja sap que en surt un fil invisible que la uneix a totes les persones que mes s’estima: la mare, el pare, els avis, els tiets, els cosins, els amics... S’ha acabat tenir por quan no estiguin amb ella perquè sap que aquest fil la lliga a ells mes enllà del temps i de l’espai i que els connecta sempre!

Mira el catàleg Aladí.

Llegeix-lo a eBiblio

 


 

Nou a la ciutat

Autor: Marta Altés

Editorial: Blackie Books,2021

Quan ets nou a la ciutat i et sents una mica sol busques i busques fins que algú et fa sentir com a casa. Això és el que li passa al gran i preciós gos d’aquesta història, que acaba aprenent que la llar la tenim on hi ha aquells que ens estimen

Mira el catàleg Aladí.

 


Per a lectors principiants (a partir de 6 anys)

 

Un llibre

Autor: Emmanuelle Ponty

Editorial: Zahori Books, 2021

Una meravellosa història sense paraules en format acordió, sobre el descobriment de la lectura i de tot el que comporta: un món de grisos i negres que, amb l’arribada d’un llibre s’omplirà de color.

Mira el catàleg Aladí.

 


 

Los Viajes

Autor: Mitsumasa Anno

Editorial: Kalandraka, 2021

Recuperació de l’obra més emblemàtica d’Anno Mitsumasa. Un recorregut a poc a poc pels camins d’Europa, on cada aturada serà una experiència inoblidable a través del temps i de paisatges plens de detalls amb els que gaudir del joc visual.  

Mira el catàleg Aladí.

 


Per a lectors imaginatius (a partir de 8 anys)

 

Diari d'un gat assassí

Autor: Anne Fine

Il·lustracions: Alexander Reverdin

Editorial: Blackie Books, 2021

Per fi en català les aventures d’en Tuffy, el diari divertidíssim d’un gat entremaliat i porcavergonya. Ell es pensa que és ben normal i corrent, no entén per què li monten un drama quan entra per la gatera amb un ocellet entre les dents. Però si és un gat! Un dia arrossega el conillet dels veïns fins a la catifa, esclata el pànic i tot es descontrola...

Mira el catàleg Aladí.

 


 

Els Estels

Autor: Jacques Goldstyn

Editorial: Joventut,2021

En Jacob és un nen jueu, que ha de tenir cura de les seves germanes i atendre el negoci familiar. I l’Aisha és una nena musulmana, que ha de cuidar als seus germanets. Tot i ser de religions i cultures diferents la seva passió pels estels els unirà i lluitaran per la seva amistat encara que els adults s’oposin.

Premi Llibreter 2021 a l'àlbum il·lustrat

Mira el catàleg Aladí.

 


Per a lectors intrèpids (a partir d’onze anys)

 

L'Amy i la biblioteca secreta

Autor: Alan Gratz

Editorial: Takatuka, 2021

Llibres prohibits!  L’Amy va la biblioteca escolar a buscar el seu llibre preferit, i no hi és, pensa que potser està en préstec i s’adreça a la bibliotecària.  Aquesta li explica que ha hagut de retirar-lo perquè uns pares ho han demanat per considerar-lo inapropiat. L’Amy i els seus amics lluitaran contra aquesta censura creant una biblioteca secreta. A què esperes per unir-te a “La Biblioteca de Llibres Prohibits l’Armariet”

Mira el catàleg Aladí.

 

 


Mofeta i Teixó

Autor: Amy Timberlake

Il·lustracions: Jon Klassen

Editorial: Flamboyant, 2021

En Teixó viu sol en una gran casa, propietat de la seva tia Tula, fent importantíssimes investigacions mineralògiques. Però un dia truquen a la porta i es troba a en Mofeta que li diu que serà el seu nou company de pis, tal i com la Tia Tula li ha explicat per carta.  En Teixó no s’ho pot creure! No vol a ningú que li  destorbi la pau de les seves importantíssimes investigacions, però  en Mofeta ha arribat per a quedar-s’hi, o no?

Mira el catàleg Aladí.

 


Ves a l'apartat de Llibres

Ves a Gènius