Notícies

Passaport ODS (octubre 2021 - juny 2023)

Passaport ODS (octubre 2021 - juny 2023)

El Passaport ODS és un programa del grup de treball comarcal Les Filadores, de les biblioteques XBM del Vallès Occidental 2, per treballar els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l'Agenda 2030 de l'ONU.

Les biblioteques integrants del Grup Comarcal Infantil Les Filadores, del Vallès Occidental 2 (Terrassa), han preparat un recorregut d'activitats a través dels Objectius de Desenvolupament Sostenible de la mà de l’Odis, un personatge creat per la il·lustradora Anna Clariana.

Durant els cursos escolars 2021-2022 i 2022-2023, l'Odis, modificant el seu aspecte en funció de l’objectiu treballat, ens explicarà cadascun dels ODS, proposarà una sèrie de lectures i activitats virtuals i presencials al voltant de cadascun d’ells.

Els infants interessats en seguir les explicacions de l'Odis podran gaudir d’un passaport que estarà disponible a les biblioteques que participen en el projecte.  En aquest passaport es recolliran els coneixements i les propostes del personatge.

Estigueu al cas de la cartellera i les xarxes socials de la Biblioteca de Castellbisbal per assabentar-vos de les activitats ODS.

Podeu accedir a una versió virtual del Passaport ODS en aquest enllaç.

El 25 de setembre de 2015 va ser aprovada per l’Assemblea General de Nacions Unides l’Agenda 2030 de Desenvolupament Sostenible, amb els objectius d’erradicar la pobresa, lluitar contra la desigualtat i la injustícia, i posar fre al canvi climàtic, entre altres.

L’Agenda 2030 és una agenda integral i multidimensional —referida a les tres dimensions del desenvolupament sostenible (l’econòmica, la social i l’ambiental)— i d’aplicació universal, i es desplega mitjançant un sistema de 17 objectius de desenvolupament sostenible, a través dels quals es proposa abordar els grans reptes globals, des de la lluita contra la pobresa o el canvi climàtic fins a l’educació, la salut, la igualtat de gènere, la pau o les ciutats sostenibles.

 

 

 

13/05/2022 19:36 h.