Notícies

Club de Rummykub infantil

Club de Rummykub infantil

 

 

Jugar a Rummikub és una excel·lent manera de treballar diverses capacitats d’una manera lúdica, més relaxada i moltes vegades més positiva. Alguns dels beneficis d’aquest joc són:

  • Ajuda a millorar l’atenció visual i a practicar el reconeixement de patrons i números
  • Afavoreix la concentració i la memòria
  • Estimula les habilitats matemàtiques
  • Convida a jugar amb esportivitat i a respectar les regles del joc
  • Ajuda a analitzar les teves opcions estratègicament i a practicar la planificació

El coneixes?
El Rummikub es juga amb fitxes en comptes de cartes. El joc consisteix en fitxes de 4 colors (a la versió ampliada són 6 colors). Cada color té 2 jocs de fitxes de l’1 al 13, així que és semblant a jugar amb 2 malls de cartes. També hi ha 2 fitxes comodí. Per guanyar, cal jugar totes les fitxes abans que ningú fent grups (amb el mateix número però diferent color) i escales del mateix color (ex.: 1-2-3).
Cada moviment i acció que fas té conseqüències, cosa que t’obliga a pensar bé la jugada. Pots guanyar i perdre a parts iguals, i tot i així acabar el joc amb dignitat. No tot està perdut, fins i tot quan les probabilitats no estiguin a favor teu, encara pots capgirar el joc, l’important és que no et rendeixis mai.

Amb Rummikub Junior, els més petits poden aprendre a jugar a aquest divertit i educatiu joc de números. Rummikub no és només divertit, també estimula les habilitats matemàtiques i l’atenció visual.
El seu mode de joc és molt senzill has de fer grups de números de diferent color o bé grups de números consecutius. El que a les cartes es coneix com a trios o escales. Pots fer grups amb les teves fitxes o col·locar en grups que hagin col·locat altres jugadors sobre el tauler de joc. Però en aquesta versió júnior, en lloc de sumar els números descarregats, sumes estrelles que ho fa més fàcil per als nens.

Aquesta activitat està dirigida a les famílies amb infants a partir de 4 anys, i també a infants (menors de 14 anys) que vulguin venir a jugar amb amics. Els menors de 12 anys han de venir acompanyats d’una persona adulta.
Els participants podran triar si volen jugar al Rummikub (a partir de 7 anys) o al Rummikub Junior (de 4 a 10 anys).

Quan es fa?
El primer dissabte de cada mes d’11 a 13 h (excepte els mesos de juliol i agost).

Què he de fer si vull formar part del Club de Rummikub infantil?
Si vols venir a jugar a Rummikub, omple el formulari de sota o contacta amb la Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer. Apunta’t i et confirmarem la teva inscripció aviat. Ho passarem genial!

Més informació i formulari d'inscripció aquí

09/02/2024