Novetats

 • Divorcis amb amor : com encarar amb consciència una ruptura de parella

  Divorcis amb amor

  Tur, Mon

  Barcelona : Rosa dels Vents, [2022]

  Una guia per a les persones i les famílies que passen per un procés de ruptura i que ho volen fer de la millor manera possible: amb eines, idees i una mirada diferents. Totes les ruptures provoquen inseguretat i por, però també són un procés de canvi, de noves oportunitats. Aquest llibre ofereix eines i propostes per encarar de manera conscient aquest procés, per gestionar bé el conflicte, sobretot en els casos en què la ruptura afecta fills i filles, com per exemple. tipus de guarda i custòdia. 

  *Novetat a la Xarxa de Biblioteques Municipals 

  16/06/2022
  Mitjana (0 Vots)
 • Límits : com educar amb límits conscients i créixer junts

  Límits :

  Tirado i Torras, Míriam

  Barcelona : Rosa dels Vents, març del 2022

  Míriam Tirado, experta en criança conscient, dona en aquest manual informació, eines i consells perquè aconseguir criar i educar els fills filles de qualsevol edat amb uns límits conscients que enforteixin el vostre vincle.

  Quins són els límits que cal posar als fills i filles i, sobretot, com s'han de posar és una de les preocupacions de moltes famílies. Tanmateix, ens falten referents i, a més, ens trobem amb una altra dificultat: sovint no tenim clars els nostres propis límits i, sense base pròpia, fem aigües. Els límits són absolutament indispensables en la criança i l'educació dels nens i nenes, però com es poden establir d'una manera conscient, clara i assertiva? Aquest llibre et permetrà descobrir el perquè dels límits, i t'ajudarà, a més, a anar dins teu per descobrir la base que et donarà estructura i claredat: els teus propis límits.

  *Novetat a la Xarxa de Biblioteques Municipals 

  16/06/2022
  Mitjana (0 Vots)
 • Coi de criatures : 50 coses que has de saber per fer de pare

  Coi de criatures

  Bennasar, Sebastià

  Barcelona : Rosa dels Vents, març del 2022

  Llibre de capçalera, amb cinquanta consells desenfadats i plens d'humor que et faran veure la paternitat amb uns altres ulls, com una aventura, i descobriràs que no estàs sol en aquesta cursa d'obstacles.

  *Novetat a la Xarxa de Biblioteques Municipals

  16/06/2022
  Mitjana (0 Vots)
 • Inflexibilidad en los niños con TEA : rituales, estereotipias, intereses y retahílas : estrategias prácticas para el día a día

  Inflexibilidad en los niños con TEA

  Madrid : CEPE Editorial, [2022]

  Aquest manual, elaborat per experts en l’atenció a persones amb autisme, defineix el terme inflexibilitat, i els seus efectes en el dia a dia d'aquestes persones. Aborda el tema de les estereotípies motores i les conductes autoestimulatòries que són tan característiques en els nens amb TEA, així com la necessitat d'invariança, el seu desig que els entorns siguin predecibles, estables i sense canvis significatius.
  Estudia, també, els rituals de conducta, la necessitat de realitzar activitats sempre de la mateixa manera, i la tendència a repetir seqüències de joc, aportant estratègies pràctiques per reduir aquesta necessitat de dur a terme seqüències d'accions repetitives (anuncis, preguntes, sons que repeteixen pel plaer d’escoltar-ho). També explica els interessos absorbents i restringits, i dediquen un capítol al pensament flexible i creatiu. Descriuen exemples i ajuden a analitzar l’abordatge i donen pautes i estratègies per intervenir. 
  Pretén ser una obra de gran ajuda, amb un llenguatge senzill, que inclou  explicacions teòriques, exemples i situacions reals. 

  *Novetat a la Xarxa de Biblioteques Municipals 
   

  20/06/2022
  Mitjana (0 Vots)
 • Educar es ser un espejo : una aproximación a la salud

  Educar es ser un espejo : una aproximación a la salud mental

  García Díez, Lorena

  Barcelona : Libros Cúpula, enero de 2022
  > Veure disponibilitat a l’eBiblio

  El psiquiatra J. Carlos Fuentes i la periodista Lorena Garcia posen el focus en la salut mental d’adolescents i adults, de manera divulgativa. Expliquen,  clarament,  què son i com ens afecten les malalties tan conegudes com la depressió, l’ansietat, les addiccions, la psicosi, les obsessions, els trastorns de dèficit d’atenció/hiperactivitat,  les fòbies, els fills rebels,  el  tractament legal d’aquests trastorns, entre altres temes. També aporten pautes concretes per actuar en aquestes situacions. 
  L’ansietat, els estrès i la depressió son les malalties d’aquest segle i la COVID ha agreujat la tendència.  El llibre tracta temes rellevants com els trastorns de personalitat, l’ansietat i les fòbies a l’adolescència i la joventut; la depressió, la infantojuvenil i la que es produeix en altres èpoques  vitals. S’explica la diferència  entre abús i addicció a substancies. S’expliquen els trastorns de la conducta alimentària com l’anorèxia, la bulímia, la vigorèxia o l’ortodèxia, a més d’altres temes complexos com el trastorn de dèficit d’atenció o hiperactivitat, el suïcidi o les els trastorns sexuals, entre altres. 

  *Novetat a la Xarxa de Biblioteques Municipals 
   

  16/06/2022
  Mitjana (0 Vots)
 • Lo hago como madremente puedo.

  Lo hago como madremente puedo

  Ros, Andrea

  Barcelona : Ediciones Destino, febrero de 2022

  L’autora, creadora de l’espai Madremente, reflexiona sobre la decisió de ser mare. Està escrit pensant en totes les dones, perquè sense discriminació de classe puguin entendre tot el que transitem a partir de l'instant en què decidim ser mares i vegin reflectit en les seves pàgines el que més els preocupa, allò que callen, allò que els resulta difícil expressar. Compartir les experiències ens farà més fortes i més sàvies. 
  Proposa deixar els dogmes, les guies i els consells i parlar només d'evidència científica, d'emocionalitat, de necessitats i de mares. 

  *Novetat a la Xarxa de Biblioteques Municipals 

  21/06/2022
  Mitjana (0 Vots)
 • Cómo educar con inteligencia emocional

  Cómo educar con inteligencia emocional

  Rodríguez-Brenner, Lola

  Barcelona : Redbook, [2022]

  Aquest llibre reuneix una sèrie d'eines i suggeriments senzills i fàcils de posar en pràctica, tant a casa com a l'escola. Són propostes multidisciplinàries i àmpliament provades perquè els nens i nenes d'ara encarin la vida amb equilibri, humor, perseverança i, sobretot, amb capacitat per motivar-se i realitzar amb entusiasme qualsevol iniciativa. Explica:  
  • Com parlar perquè el nen comparteixi, pensi i reflexioni.
  • Gestió de l'estrès. Pantalles i xarxes socials.
  • Habilitats comunicatives. Saber escoltar. Assertivitat.
  • Exercicis per reconèixer les emocions.
  • Frases, contes i relats per treballar les emocions

  *Novetat a la Xarxa de Biblioteques Municipals 

  21/06/2022
  Mitjana (0 Vots)
 • Que ve el cometa!

  Que ve el cometa!

  Jansson, Tove

  Barcelona : L'Altra Tribu, març del 2022

  Per fi en català! És estiu a la Vall dels Mumins. El pare Mumin està llegint, la mare Mumin col·loca conquilles al voltant dels parterres i l’Snif ha fet una troballa espectacular. Tot sembla d’allò més normal, però aquella mateixa nit arriba una tempesta. Segons la Rata Mesquera, és un cometa que s’acosta perillosament a la Terra. El cos celeste és cada dia més gran, el cel es tenyeix de vermell, el mar es retira i aviat totes les criatures agafen les seves pertinences i fugen. Però en Mumin i l’Snif, que són curiosos de mena, emprendran una aventura per esbrinar què està passant.

  Comença a llegir

  Enllaç a eBiblio

  *Novetat a la Xarxa de Biblioteques Municipals 

  14/06/2022
  Mitjana (0 Vots)
 • Cendra : història d'una nena i del seu monstre

  Cendra : història d'una nena i del seu monstre

  Auxier, Jonathan

  Barcelona : Blackie Books, gener de 2022

  No és cap secret que al Londres victorià els nens orfes duen a terme les tasques més amargues i perilloses. Com la de netejar xemeneies, per exemple. Tampoc és cap secret que la Nan Sparrow, petita díscola de valor incombustible, és la millor escura-xemeneies de la ciutat. Encara que a molts els faci ràbia que sigui una noia. Molts dies, després d’hores de feina extenuant i dels continus maltractaments per part del cap dels escura-xemeneies, la Nan se sent sola. Totalment perduda. Fa tant de temps que el seu mestre i millor amic se’n va anar sense deixar rastre… Però no està sola. En una cantonada, silenciós i a l’espera que la Nan el necessiti, l’espera el seu gólem, nascut d’un tros de cendra. Una criatura màgica i fascinant que ja la va salvar de morir una vegada. I que la salvarà mil vegades més, si cal.

  *Novetat a la Xarxa de Biblioteques Municipals 

  14/06/2022
  Mitjana (0 Vots)
 • El viatge de les paraules

  El Viatge de les paraules

  Marcolongo, Andrea

  Barcelona : Zahorí Books, 2022

  Retrocedim en el temps fins a l’origen del mots com escola, xocolata, llengua o animal; cada paraula amaga un periple llarg, una història emocionant que ens explica quan i on va sorgir, com n’ha evolucionat el significat i quins altres mots n’han derivat. Aquestes etimologies ens porten a descobriments sorprenents i ens regalen una mirada àmplia de con es construeix el llenguatge. Comprendre el viatge de les paraules ens ajuda a entendre millor les nostres arrels, la nostra cultura i ens dona eines per deduir molts que no coneixem i així enriquir el nostre vocabulari. T’apuntes a aquest viatge?

  Entrevista als autors 

  *Novetat a la Xarxa de Biblioteques Municipals 

  14/06/2022
  Mitjana (0 Vots)