Novetats

 • L'himalaia hivernal: l'últim repte

  L'Himàlaia hivernal : l'últim repte

  Brouze, Émilie

  Valls : Cossetània Edicions, febrer de 2021

  Aquesta obra dels periodistes Émilie Brouze i Bérénice Rocfort-Giovanni ens explica sis històries singulars del món de l’alpinisme.

  Prenent com a concepte principal el que s’ha anomenat “himalaisme hivernal”, és a dir, ascendir l’Everest durant l’hivern, quan les condicions són més dures, els autors miren de fer-nos entendre què s’hi amaga darrera la psicologia de les persones que el practiquen.

  Com van poder sobreviure al Nanga Parbat i als seus raigs ultraviolats? Com s’ho fan per a suportar temperatures de -30ºC ? Polonesos, italians, francesos... sis històries que ens expliquen amb tot detall com practiquen aquesta modalitat els més atrevits. 

  Andrzej Zawada va ser el primer escalador en assolir un 8000 durant l’hivern. A partir d’aquí altres professionals han acceptat el repte de fer tots els cims de més de 8000 metres que hi ha al món. Tots han pogut ser assolits excepte un: el K-2. Per què no s’ha pogut arribar a fer el K-2? Trobareu la resposta al llibre.

  Una obra que ens presenta la part més salvatge de l’alpinisme en les condicions més extremes.

  Més informació:

  Alpinisme al catàleg Aladí

  Rescat d'Elisabeth Revol en ple Nang Parbat (8125 metres) :

   

  Recomanat per Alber Ballarín de la Biblioteca de Ponent de Sabadell

  09/12/2021
  Mitjana (0 Vots)
 • Earwig y la bruja

  Earwig y la bruja

  [Madrid] : Vértigo Films S.L., [2021]
  > Veure disponibilitat a l’eBiblio

  Adaptació de la novel·la homònima de Diana Wynne Jones. No a tots els orfes els agrada viure en l’orfenat de Sant Morwald’s, però a l’Earwig li encanta. Ella té tot el que necessita per ser feliç, però tot canvia el dia que Bella Yaga i Mandrake visiten l’orfenat disfressats de pares adoptius. Earwig es trasllada al seu domicili, una enorme casa plena d’habitacions invisibles, pocions i llibres d’encanteris i amb màgia a cada racó de la casa. Segurament molts nens haguessin fugit immediatament, però Earwig decideix investigar ....

  *Novetat a la Xarxa de Biblioteques Municipals 

  22/11/2021
  Mitjana (0 Vots)
 • El cel

  El Cel

  Druvert, Hèlène

  Madrid : Maeva, [2021]

  Un extraordinari viatge aeri. Des de l’antiguitat, els éssers humans han observat el cel per a estudiar-lo i interpretar-lo mentre somiaven amb explorar-lo. Ara ens toca a nosaltres! Quins són els fenòmens meteorològics que pertorben el cel, els animals i les màquines voladores que el creuen, els astres que el guarneixen? Aprendràs a reconèixer els núvols, entendràs la pol·linització, contemplaràs el vol dels ocells migradors, presenciaràs un tornado o un eclipsi, recorreràs les capes de l’atmosfera i pujaràs cada vegada més amunt, fins als estels. El cel és a l’abast de la teva mà!. 

  *Novetat a la Xarxa de Biblioteques Municipals

  19/11/2021
  Mitjana (0 Vots)
 • La Belleza del mundo

  La Belleza del mundo

  Anderson, Cory

  Barcelona : Editorial Océano, 2021
  > Veure disponibilitat a l’eBiblio

  És hivern, Jack i el seu germà petit, Matty, viuen en extrema pobresa. Només es tenen l’un a l’altre. I ara Jack ha de decidir si permetre que el seu germà vagi a un centre de menors o trobar els diners pels quals el seu para va ésser tancat a la garjola. Jack tria els diners... 

  *Novetat a la Xarxa de Biblioteques Municipals

  22/11/2021
  Mitjana (0 Vots)
 • Jefferson

  Jefferson

  Mourlevat, Jean-Claude

  Madrid : Nórdica Libros, març del 2020
  > Veure disponibilitat a l’eBiblio

  Finalista Atrapallibres 2021-2022

  És un lluminós matí de tardor i l’eriçó Jefferson Bouchard de La Poterie surt de casa camí de la perruqueria. La vida li somriu, però tot està a punt de canviar: l’acusaran del teixonicidi del senyor Edgar. Així, de cop i volta, en Jefferson es converteix en fugitiu. Aquesta aventura el portarà al país dels humans, considerats els éssers més intel·ligents del planeta. Trobarà l’assassí, en Jefferson? I què n’aprendrà, dels humans?

  *Novetat a la Xarxa de Biblioteques Municipals 

  22/11/2021
  Mitjana (0 Vots)
 • El Pirata Pug

  El Pirata Pug

  James, Laura

  Barcelona : La Casita Roja, junio de 2021

  Vacances a la platja!! En la petita localitat de Bahia Rocosa, en Pug, amant de la tranquil·litat somia amb llargues migdiades sota el para-sol i amb algun dolç. Però com és costum, la tranquil·litat dura ben poc: primer un desafortunat incident fa que en Pug hagi de portar un pegat a l’ull. Llavors lady Miranda, sempre ocurrent, el disfressa de pirata. I quan un lloro s’emporta un objecte brillant de gran valor a una illa, en Pug, lady Miranda i els seus nous amics hauran de salpar com autèntics pirates a la cerca del tresor. 

  *Novetat a la Xarxa de Biblioteques Municipals 

  22/11/2021
  Mitjana (0 Vots)
 • Los Viajes

  Los Viajes

  Anno, Mitsumasa

  Pontevedra : Kalandraka Editora, 2021

  Recuperació de l’obra més emblemàtica d’Anno Mitsumasa. Un recorregut a poc a poc pels camins d’Europa, on cada aturada serà una experiència inoblidable a través del temps i de paisatges plens de detalls amb els que gaudir del joc visual.  

  *Novetat a la Xarxa de Biblioteques Municipals

  22/11/2021
  Mitjana (0 Vots)
 • Lactancia materna : casos reales de superación

  Lactancia materna : casos reales de superación

  Vega, Carmen

  [Tenerife?] : Editorial OB STARE, junio de 2021
  > Veure disponibilitat a l’eBiblio

  La lactància materna no sempre és fàcil. Hi ha situacions que es donen amb freqüència que en principi compliquen el poder fer-ho satisfactòriament i que comporten el seu abandonament. En aquest llibre recull testimonis de dones reals  que  han tingut dificultats amb la lactància o simplement circumstàncies especials que han sabut afrontar. Dones que davant les adversitats han buscat ajuda i recursos per a continuar amb la lactància, i han pogut i sabut gaudir d'ella, amb esperit de lluita i superació. La idea d'aquest llibre és animar a totes les dones que volen donar el pit. Que no s'ensorrin si sorgeix algun problema. Que coneguin a on preguntar i que tinguin les eines necessàries per resoldre els dubtes. També vol ser una ajuda per a professionals relacionats amb l’alletament com sanitàries i assessors de lactància. 

  *Novetat a la Xarxa de Biblioteques Municipals 

  22/11/2021
  Mitjana (0 Vots)
 • La Dieta tecnológica para niños y adolescentes

  La Dieta tecnológica para niños y adolescentes

  Marshall, Brad

  Madrid : HarperCollins Ibérica, S.A., [2021]

  Ofereix a pares i mares estratègies realistes per a trobar un equilibri saludable amb l’ús excessiu d’Internet i els videojocs, que prioritzi el desenvolupament dels seus fills. Basant-se en sòlids estudis psicològics que expliquen perquè l'addicció a les pantalles és tan poderosa, Brad proposa, en llenguatge clar i senzill, un pla pràctic per a aquells pares que, farts de la situació, decideixen canviar la manera en què els seus fills utilitzen la tecnologia i es relacionen amb ella.
  També inclou orientacions per a famílies amb infants i adolescents amb TDAH i d’espectre autista. 

  *Novetat a la Xarxa de Biblioteques Municipals 
   

  23/11/2021
  Mitjana (0 Vots)
 • Educar sin regañar : estrategias cotidianas para educar sin gritos ni castigos

  Educar sin regañar

  Schmidt, Nicola

  Barcelona (España) : Diana, junio de 2021

  Nicola Schmidt ens ajuda a comprendre per què els adults renyem tant i què passa en el cervell dels nens quan reben crits i càstigs. I, el més important, ens ensenya a gestionar aquestes reaccions amb estratègies creatives per a posar límits, trucs de descàrrega per al dia a dia en família i fins a mini exercicis d'autocura. Pas a pas, descobrirem les claus per a mantenir la calma, empatitzar amb els nostres fills i fer respectar les regles sense renys. 

  *Novetat a la Xarxa de Biblioteques Municipals 

  20/10/2021
  Mitjana (0 Vots)