Novetats

 • Charlotte

  Vercher, Consuelo

  Barcelona : Kalandraka, gener 2024

  Em dic Charlotte, tinc sis anys, gairebé set. He fet el comptes, i resulta que ja he viscut 2427 dies. No he fet els números sola. Sis per set de vegades se m’encalla, o sigui que li vaig demanar ajuda a en Colin. A canvi li vaig haver de donar un tros de la xocolata del meu berenar. He d’escriure molt, perquè molt aviat em diré Pallassa i després Bruixa, i quan tingui 3285 dies em vull dir Frigo. Quan arribi aquell moment, ningú no em reconeixerà, perquè estaré molt canviada.

  *Recomanat per la Xarxa de Biblioteques Municipals 

  14/06/2024
 • No hi ha ningú a casa

  Pasi?ski, Miko?aj

  Barcelona : Editorial Joventud, gener de 2024

  Avui és l’aniversari del Kimbo, i la Leo, la seva millor amiga, es disposa a anar a buscar-lo a casa i passar el dia amb ell. El Kimbo vol passar el dia amb la seva amiga, i surt de casa per anar a cercar-la. Els camins dels protagonistes s’emboliquen i els condueixen a llocs nous i desconeguts. La ciutat els arrossega a l’aventura. Podran trobar-se?

  *Recomanat per la Xarxa de Biblioteques Municipals 

  14/06/2024
 • La Gran guía de la crianza :

  Soler, Alberto

  Barcelona : Paidós, noviembre de 2023

  Una manual per acompanyar-te en la criança del teu fill o filla des de l’embaràs als sis anys,  viure-ho amb tranquilitat i entendre les diferents estapes. Explica de manera entenedora molts aspectes que apareixen en el creixement dels infants: l’arribada del nadó a casa, la tria de l’escola bressol, de l’escola, la corresponsabilitat en l’educació dels progenitors, la relació i rivalitat dels germans, la tasca dels avis, o com tractar la separació de la parella.

  Els dos autors son dos psicòlegs reconeguts i especialistes en educació infantil i acompanyament de famílies en la criança. 

  *Recomanat per la Xarxa de Biblioteques Municipals 

  22/04/2024
 • Los virus no entran por los pies :

  Galán Bertrand, Lucía

  Barcelona : Planeta, febrero de 2024

  La dra. Lucía Galán és una pediatra famosa per explicar clarament i amb evidència científica molts temes sobre la cura, criança i educació dels infants i adolescents. Son consells mèdics explicats amb simpatia, emoció i sensibilitat.

  En aquest llibre desenvolupa temes controvertits i actuals com l’assetjament escolar, , la salut mental , el neurodesenvolupament i el son, entre altres. Pretén ser una obra pràctica i útil.

  *Recomanat per la Xarxa de Biblioteques Municipals 

  12/06/2024
 • Cómo hablar con un adolescente y que te escuche

  Nomen, Jordi

  Barcelona : Arpa, enero de 2024

  Com a professor de filosofia, Jordi Nomen ha conversat durant milers d'hores amb els éssers més introvertits del planeta: adolescents que li compten tot el que callen a casa. Ha conegut els seus temors i inseguretats, les seves inquietuds i els seus hàbits, les seves fortaleses i les seves febleses.

  Dividit en tres parts, aquest clarificador llibre descriu com perceben el món els joves, quins són els reptes als quals s'enfronten i com podem ajudar-los. Nomen introdueix la veu dels adolescents amb les seves pròpies reflexions i parla de qüestions essencials per a pares i educadors, com la construcció de la personalitat, els canvis vitals, els amics, la identitat real i la digital, l'amor i la sexualitat, el presentismo, les emocions, els germans... A més, ofereix consells pràctics per a detectar possibles problemes greus, així com pautes concretes per a abordar-los: depressió, pornografia, drogues o fracàs escolar.

  Jordi Nomen porta més de trenta anys impartint classes a l'escola Sadako de Barcelona, un centre innovador premiat a nivell internacional. El seu primer llibre, El nen filòsof (Arpa, 2018), s'ha convertit en referent de l'educació i ha estat traduït a sis idiomes. 

  *Recomanat per la Xarxa de Biblioteques Municipals 

  18/07/2024
 • Vertical : història il·lustrada de l'escalada

  Abadía, Ximo

  Albuixech : Litera, [2023]

  Qui van ser les primeres persones a assolir els cims de les muntanyes més altes del planeta? Quins materials utilitzaven? Com han evolucionat aquests materials? Quan sorgeix l’escalada clàssica? I l’esportiva? Què és el boulder? Un llibre replet de gestes increïbles, històries de superació i un munt d’informació que t’ajudarà a conèixer millor l’apassionant món de l’escalada. 

  *Recomanat per la Xarxa de Biblioteques Municipals 

  11/04/2024
 • Cuento de un cielo en llamas

  Somarriba, Pilar

  Barcelona : Montena, noviembre de 2023

  Quan en Derek arriba exiliat a una granja a la fi del món, no té cap intenció de fer amics, només té dos objectius: esperar a que al seu pare li passi l’empipament i no morir de fàstic. Però coneix a Demeter o Eme i el seu món acaba de potes enlaire. Demeter no suporta al nou: és estirat, antipàtic i hermètic. Però també nota que darrera aquesta façana hi ha un secret. Potser en Derek també amaga alguna cosa inconfessable. Igual que ella. Al llarg de l’hivern ambdós, entre festes i passejos descobriran que hi ha més coses que els uneix  que les que els separa. Estaran disposats a confessar-ho?

  *Recomanat per la Xarxa de Biblioteques Municipals 

  10/04/2024
 • Tot esperant la fi del món

  Puigpelat, Francesc

  Barcelona : Barcanova Editorial, novembre de 2023

  Tot s'inicia amb la interpretació errònia que la Fiona, la protagonista, fa d'un fragment d'un correu electrònic. Aquesta troballa coincideix amb un fet premonitori: el pare de la Fiona, un alt càrrec dels Mossos d'Esquadra, ha estat convocat a una reunió a Brussel·les amb altres cossos de seguretat internacional. No hi ha dubte: la catàstrofe és imminent! Però la Fiona té un pla: ja que no pot salvar el món del cataclisme, només pot fer una cosa: aprofitar el temps! Anotarà les coses que cal fer abans de l'apocalipsi: el primer petó, saltar amb paracaigudes, conèixer la Rosalía... Després, demanarà ajuda a la seva millor amiga.

  *Recomanat a la Xarxa de Biblioteques Municipals 

  10/04/2024
 • Verano

  Lee, Suzy

  Albolote : Barbara Fiore Editora, [2023]

  Una refrescant i animada història estiuenca que pots sentir amb les imatges mentre escoltes les quatre estacions de Vivaldi. Gotes d’aigua , confeti, nens, llamps i trons. Un  veritable concert d’estiu. 

  *Recomanat per la Xarxa de Biblioteques Municipals 

  10/04/2024
 • Aquí comemos todos :

  Marín-Blázquez, Mª Teresa

  Madrid : Oberon, [2024]

  Si no saps què cuinar pels de casa, si penses que sempre mengeu el mateix, aquest llibre et pot ajudar.

  Proposa  100 receptes de cuina saludable, fàcil i senzilla, amb elaboracions per tenir preparats sopars, esmorzars i berenars. També pels per moments especials.

  *Recomanat per la Xarxa de Biblioteques Municipals 

  08/04/2024