Instal·lacions olímpiques

Presentem dotze imatges de les instal·lacions olímpiques més emblemàtiques de tots els temps. Normalment es tracta dels estadis olímpics ja que aquests alberguen la flama olímpica mentre es fan els Jocs, a ells es fan les cerimònies i són els que acullen les proves dels esports més importants com l'atletisme.

 

 

 

D'esquerra a dreta i de dalt a baix tenim: 

1- L'Estadi Panatthinaikó va ser l'estadi principal als Jocs de 1896 i també van acollir una prova dels més recents de 2004. El seu material principal és el marbre.

2- L'Estadi olímpic d'Estocolm va ser la seu principal l'any 1912, els millors Jocs entre els primers que es van celebrar. La seva forma recorda un castell.

3- L'Estadi olímpic d'Amsterdam acull els Jocs de 1928, amb diverses variacions i reformes encara subsisteix per a reunions atlètiques.

4- El Olympiastadion alberga competicions als Jocs de 1936, però després de les reformes adequades ha estat seu de dos campionats mundials de futbol.

5- Wembley ja contava amb 20 anys de vida quan va ser la seu principal dels Jocs de 1948, s'han disputat partits de futbol molt importants i ja s'ha enderrocat.

6- L'Estadi Olímpic de Helsinki va ser el centre de l'edició de 1952. Actualment encara acull importants reunions atlètiques com europeus i mundials d'atletisme.

7- L'Estadio Olímpico Universitario, segon més gran de Mèxic va veure com passaven al seu interior molts dels moments més recordats dels Jocs de 1968.

8- L'Estadi Olímpic de Munich amb la seva característica cuberta va acollir les proves més importants al 1972, de gran us fins fer-se l'Allianz Arena.

9- El famós Coliseum de los Angeles va repetir Jocs l'any 1984, ja que Los Angeles ja havia estat la seu a l'any 1932.

10- El Palau Sant Jordi va albergar la gimnàstica i finals d'esports d'equip l'any 1992. Al fons una torre de telecomunicacions.

11- Estava pensat que Atenes seria seu un altre cop abans de 2004, així que l'Spyros Louis ja portava uns anys fet abans de convertir-se en el centre del món.

12- El "Niu d'ocell" va deslumbrar el món amb el seu disseny modern i les cerimónies  que es van desenvolupar al seu interior.

 

Torna a l'apartat anterior>>