Seguretat Seguretat

 

Consells per a navegar millor: 

 

Internet és una xarxa d'ordinadors connectast entre entre ells, que permet buscar informaciò, compartir idees i dades amb persones arreu del món, però cal anar amb compte, no tot el que està a internet és fiable. 

 

Us donem alguns consells perquè sigueu uns experts navegants per internet:

 

  1. Primer de tot heude tenir molt clar què busqueu. A partir d'aquí penseu les paraules clau que millor identifiquin el que necessiteu.
  2. Si no trobeu la informació que necessiteu, féu una nova cerca amb sinònims o paraules més genèriques que hi tinguin a veure. És important que escrigueu les paraules correctament. 
  3. A internet hi ha moltes eines que us ajudaran a buscar la informació que necessiteu. Valoreu i trieu la més adequada en funció del que estigueu buscant: enciclopèdies i diccionaris en línia, bases de dades, directoris, cercadors com Google i Bing... 
  4. Comproveu qui és l'autor de la pàgina web. Les pàgines oficials (fetes per escoles, biblioteques, fundacions, administracions, etc.), estan elaborades per professionals que vetllen pel seu contingut i la seva actualització.
  5. Compareu la informació amb altres webs per determinar què es pot donar per bo i què no.
  6. Consulteu la data de la darrera actualització: potser la informació és antiga. 
  7. Llegiu amb deteniment la informació i seleccioneu allò que us interessi.
  8. Quan trieu imatges o textos per als vostres treballs, sempre heu d'indicar d'on heu tret la informació. Recordeu citar la pàgina web al final dels treballs.
  9.  Sempre que ho necessiteu, els bibliotecaris us donaran un cop de mà per trobar allò que busqueu.

 

I recordeu que el Gènius ofereix informació i recursos actualitzats i molt interessants com articles, seleccions de webs, bases de dades, guies de lectura, etc.

Investigue pels diferents espais de la biblioteca infinita!