Superherois quotidians

Què és exactament un superpoder? Podria ser un superpoder ser un geni de les matemàtiques? O enrecordar-nos sempre d’on hem deixat la nostra jaqueta preferida? Els herois i les heroïnes poden també ser persones normals que aconsegueixen allò que es proposen, encara que sigui difícil o que es trobin amb entrebancs… i les trobareu en aquests còmics que us proposem a continuació.

 

¡Super Jaime! En la playa

¡Yotsuba!

El Gran àlbum d'en SamSam : ets fantàstic, SamSam! 

Pafman : agente cero patatero

Superhéroe : manual de instrucciones

En Pere sense por

Harry Pórrez y el as de la manga de Condemort 

Súper López : el caserón fantasma

Super patata

Dad : niñas de papá

Anacleto, agente secreto

Musculman

 

Mira les recomanacions més especials dels nostres bibliotecaris experts:

Yotsuba!

Azuma, Kiyohiko

Barcelona : Norma, 2005

Disponibilitat al catàleg Aladí

Vosaltres sabeu què és un gronxador, oi? I una màquina d'aire condicionat? I per què serveixen els timbres de les cases?? Sí, és clar, vosaltres sí, però encara que sembli mentida, la Yotsuba no. Les seves veïnes diuen que és una nena "rara" perquè per ella tot és una sorpresa i diu les coses tal com li venen al cap (com que la Fuuka dibuixa malament o que el seu pare es passeja sempre en calçotets per casa).

Fins ara han sortit onze volums d'aquest manga, i en tots ells trobareu les aventures de cada dia d'aquesta nena de cabells verds que segur que us robarà el cor. Les seves entremaliadures porten de cap els adults, però... són tan divertides!

Recomanat per Sílvia Fernández Fernández. Biblioteca Tecla Sala de L'Hospitalet de Llobregat


Super patata 

Laperla, Artur

Barcelona : Bang, 2011

Disponibilitat al catàleg Aladí

En Supermax és un superheroi perfecte: guapo, fort i defensor de la justícia. Un dia, però, el seu pitjor enemic, el Doctor Malvat, li para una trampa per disparar-li el seu últim invent que el converitrà en… una patata! Tot i això, no deixarà de ser un super heroi, però… t'imagines com serà la vida d'una superpatata? Aconseguirà tornar a ser en Supermax?

Primeres pàgines del còmic

Recomanat per Febe Mendoza Méndez. Biblioteca Marc de Vilalba de Cardedeu


Niñas de papá

Nob

Madrid : Dibbuks, cop. 2015

Disponibilitat al catàleg Aladí

No és que el Dad sigui el pare perfecte… és que és MOLT imperfecte! Ell i les seves quatre filles, des de la petita Bebeatriz fins a l'adolescent Pandora, passant per l'Ondina i la Roxanne, són els protagonistes de les historietes d'aquest còmic sobre una família molt peculiar: un pare i quatre nenes-noies, filles de quatre mares diferents!

Un pare a l'atur, que no està en gaire bona forma, que quasi sempre cuina pasta perquè la resta de plats no es poden menjar, que no sap muntar els mobles de l'Ikea (perdó, volem dir de l'Ookea), ni ajudar l'Ondina a fer els deures de mates… Un autèntic desastre de pare, però sempre vist amb humor i tendresa.

I elles? La Pandora que és la més gran només pensa a estudiar i en aquesta primera entrega d'històries de Dad coneixerem també la seva mare. Potser sabrem més de les altres filles i les seves mares en els següents volums de Dad? El segon volum ben aviat arribarà a moltes biblioteques, estigueu atents!

Recomanat per Sílvia Fernàndez Fernàndez. Biblioteca Tecla Sala de L'Hospitalet de Llobregat


Ghostopolis

TenNapel, Doug

Barcelona : Estrella Polar, DL 2011

Disponibilitat al catàleg Aladí

Una ciutat de fantasmes: Ghostopolis. Un noi amb una malaltia incurable, anomenat Garth Hale. Un caçafantasmes, funcionari de la Brigada d’Immigració Sobrenatural, anomenat Frank Gallows, enamorat d’una fantasma, la Claire,  i un gran error…

En Garth ha creuat la frontera i ha anat a parar a Ghostopolis, un món fantàstic on coneixerà un munt de personatges interessants, estrafolaris i divertits. Un cop allí el nostre heroi descobrirà que té una gran virtut que el farà especial, que l’ajudarà a domesticar l’esquelet del cavall més salvatge de la ciutat, i que el portarà a enfrontar-se amb el malvat Vaugner, un humà que domina esperits del món dels morts.

Una superaventura amb tot de personatges que t’agradaran, plena d’acció, amor i amb molt d’humor que no et pots deixar perdre!

Adequat d'11 a 12 anys

Recomanat per Marta Nuet BlanchBiblioteca de la Roca del Vallès.


Ves a l'especial de superherois