Gènius - Biblioteca Virtual

De 3 a 6 anys

Els bibliotecaris recomanen Els bibliotecaris recomanen

 • Un regal diferent

  Un Regal diferent

  Azcona, Marta

  Pontevedra : Kalandraka, 2016

  En Tristany li porta un regal d’aniversari al seu amic Marcel, però és un “regal diferent”, un petit tros roba que li va sobrar de les cortines.

  A en Marcel li hauria agradat més una baldufa...però a vegades les coses senzilles poden convertir-se en extraordinàries.

  Un conte perfecte que agradarà molt als més petits per les seves il·lustracions divertides que combinen l’ús de l’aquarel·la i el pastís amb aplicacions de tela i que els hi ensenyarà a valorar les totes les coses.

  Explicar aquesta bonica història als vostres fills sí que serà un regal ben diferent!

  Adequat de 3 a 6 anys.

  Recomanat per Encarna Trassierra Coca. Bib. Joan Margarit de Sant Just Desvern

  29/01/2018
  Mitjana (0 Vots)
 • Moustache

  Moustache

  Iglesias, Gracia

  [Madrid] : Lata de Sal, cop. 2015

  Moustache és un gat molt elegant, presumit i sobretot molt curiós. No hi ha forat ni racó que no vulgui explorar. Però ser tan curiós a vegades és perillós i un dia… marrameu! es va cremar els bigotis.

  Ara Moustache té vergonya i no vol sortir al carrer, intentarà comprar-se uns bigotis postissos, però la gent riurà d’ell.

  Què farà el pobre Moustache? Doncs ho descobrireu al final d’aquest fantàstic llibre.

  Un àlbum divertit que agradarà molt a tots els infants, els que ja poden llegir-lo gaudiran amb la història i els més menuts podran seguir fàcilment l’argument, ja que les il·lustracions d’en Guridi són molt expressives i alegres. 

  I si obriu la llauna que trobareu a la portada descobrireu com la Gracia Iglesias, l’autora del llibre, es va inspirar per escriure aquest conte.

  Adequat de 3 a 6 anys.

  Recomanat per Encarna Trassierra Coca. Biblioteca Joan Margarit de Sant Just Desvern

  15/12/2017
  Mitjana (0 Vots)
 • Ulls

  Ulls

  Chmielewska, Iwona

  Sant Feliu de Guíxols : Tramuntana, 2015

  Els ulls són un regal preciós. Sovint les coses no són el que semblen. Sovint, hi ha persones que no poden veure com els altres i han de mirar d'una altra manera. En tot cas, el més important és estar ben atent... la vida sempre ens pot sorprendre.

  Un llibre molt ben fet, enginyós i sorprenent que ens anima a mirar amb atenció i cura al nostre voltant. L'autora presenta un fil argumental molt original amb unes il·lustracions molt acurades.

  Crítica del llibre a l'espai web Boolino

  Adequat de 3 a 6 anys.

  Recomanat per Núria Ojalvo Leonat. Bib. Central de Cerdanyola del Vallès.

  13/11/2017
  Mitjana (0 Vots)
 • Vull una corona!

  Vull una corona!

  Portell, Raimon

  Barcelona : La Galera, 2005

  La Júlia és una nena de tres anys que només vol una cosa: vol ser reina! I és clar, totes les reines han de tenir la seva corona. Però... què fa que de veritat sigui una reina? Les reines ho poden fer tot? O potser surt més a compte ser una nena...

  Una història que ens parla dels límits d'una forma divertida i entenedora.

  Adequat de 3 a 6 anys.

  Recomanat per Núria Ojalvo Leonat. Bib. Central de Cerdanyola.

  06/10/2017
  Mitjana (0 Vots)
 • El vampir

  El Vampir

  Lluch i Girbés, Enric

  Barcelona : Animallibres, 2010

  El Vampir Ladislau ha d'anar al dentista, no té els uials afilats! El nostre amic haurà de buscar per tot arreu una solució al seu problema, i és que la vida de vampir també pot ser molt dura. Una història divertida sobre un personatge que habitualment fa por. Dins de la mateixa col·lecció, hi ha altres títols del mateix autor com "La bruixa", "El fantasma", "L'home del sac" o "L'home llop".

  Mira l'entrevista a l'autor:

  Adequat de 3 a 6 anys.

  Recomanat per Núria Ojalvo Leonat. Bib. Central de Cerdanyola

  20/09/2017
  Mitjana (0 Vots)
 • Mai facis pessigolles al tigre

  Mai facis pessigolles al tigre

  Butchart, Pamela

  Barcelona [etc.] : Libros del Zorro Rojo, 2016

  La Belluguet és una nena que no para mai quieta, té curiositat per tot i desborda energia per tot arreu. Els adults s’encaparren a fer-la parar però ella no pot evitar-ho, és la seva natura. Un dia, quan va de visita al zoo amb la classe, la senyoreta Espinguet li diu que sobretot, mai faci pessigolles al tigre! però la Bellugut creu que és tan injust que no li deixin fer res… i es pregunta: què passaria si fes pessigolles al tigre? I a partir d’aquí, una seqüència d’imatges plenes d’animals, acció i humor us atraparan, amb un final que serà tota una sorpresa.

  Mira el llibre en format electrònic

  Adequat de 3 a 6 anys.

  Recomanat per Pilar Galve Piñaña. Bib. Joan Oliva i Milà de Vilanova i la Geltrú.

  20/07/2017
  Mitjana (0 Vots)
 • Gens ni mica brutes

  Gens ni mica brutes

  Olten, Wanja

  Barcelona : Takatuka, 2010

  En aquesta història, la seva protagonista, una nena rebel que ens recorda una mica a Pippi Langstrump es pregunta per què cal rentar-re les mans si ella no les porta brutes. Malgrat hagi acaronat als conills o jugat a la riera les seves mans no es veuen gens ni mica brutes, per això ella creu que només s’han de rentar quan les portes brutes de debò. La seva mare, però, té una visió ben diferent, insisteix i li explica històries d’unes bestioletes, els microbis, que es passegen per les mans i ens poder fer caure malalts, i és clar, fins i tot podríem acabar a l’hospital… Creus que la nena se les acabarà rentant?

  Un conte molt divertit sobre les divergències entre el món dels adults i el dels infants en el tema de la higiene.

  Adequat de 3 a 6 anys.

  Recomanat per Pilar Galve Piñana. Bib. Joan Oliva i Milà de Vilanova i la Geltrú

  15/06/2017
  Mitjana (0 Vots)
 • Shhh! Tenim un pla

  Shhh! : Tenim un pla

  Haughton, Chris

  Santander : Milrazones, 2014

  Tant de petits com de grans fem plans amb els amics. Ens agrada!. En aquesta història 4 amics es reuneixen per anar a caçar i... tenen un pla! però el més petit de tots, amb molta simpatia, enjogassat i sense adonar-se’n, despistat i fet a la seva, ho esguerra tot uns quants cops.

  Però qui diu que als petits no se’ls ha d’escoltar? Qui pensa que per ser petits no tenen bones idees? O casi... i si no llegiu aquesta senzilla història, amb unes il·lustracions molt planes i expressives, on s’imposen els gestos i les mirades, i que amb un humor delicat i càlidament absurd, ens farà entendre que també els més petits tenen les seves opinions i estratègies.

  Adequat de 3 a 6 anys.

  Recomanat per Marta Nuet Blanch. Biblioteca La Roca del Vallès.

  31/05/2017
  Mitjana (0 Vots)
 • El secreto

  El Secreto

  Battut, Éric

  [Madrid] : Kókinos, 2005

  Un ratolí es troba una poma i l'enterra per amagar-la. Diferents animals del bosc, com un esquirol, un ocell o una tortuga, li preguntaran què ha amagat, però el ratolí no ho vol dir perquè és el seu secret...Però, a vegades, guardar bé un secret és molt difícil...

  Una història senzilla i divertida que agradarà molt als més petits, perquè ells ja coneixen el secret des del principi i a mida que avancen les imatges veuran com aquest es va descobrint.

  El valor d’aquest conte també resideix en les seves il·lustracions que aconsegueixen cridar constantment l'atenció dels nens i nenes. Éric Battut utilitza el blanc com a fons i això fa que els infants es fixin principalment en els personatges que van apareixent a la part inferior .A més, també juga amb el text ja que utilitza diferents tipografies i colors.

  I per acabar us diré un petit secret, a les biblioteques trobareu més contes amb el petit ratolí com a protagonista com La broma, La avellana o ¿Quieres jugar conmigo?

  Adequat de 3 a 6 anys.

  recomanat per Encarna Trassierra Coca. Bib. Joan Margarit de Sant Just Desvern.

  28/04/2017
  Mitjana (0 Vots)
 • Només un trosset

  Només un trosset!

  Jadoul, Émile

  Barcelona : Corimbo, 2009

  Ha arribat l'hivern, sort que el pollet té una bona bufanda per no passar fred. Llavors arriba un ocell petit que té fred, i és clar, el pollet comparteix amb ell la seva bufanda. Llavors arriba el conill, i també la comparteixen. Però després arriba la guineu, el animals tenen molta por i ja no s'atreveixen a compartir. 

  Una senzilla història que ens ajudarà a reflexionar sobre com reaccionem amb l'arribada dels forasters o de persones que, d'entrada, creiem que no seran els nostres amics.

  L'autor, especialitzat en contes per a nens i nenes d'aquesta franja d'edat, ha publicat també, entre d'altres, "Las manos de papá", "Moixaina exprés", "Que llega el lobo", i tota la col·lecció del personatge d'en Nil: "En Nil està malalt", "En Nil té gana"... etc.

  Adequat de 3 a 6 anys.

  Recomanat per Núria Ojalvo Leonat. Bib Josep Roca i Bros d'Abrera.

  23/11/2017
  Mitjana (0 Vots)