Gènius - Biblioteca Virtual

De 3 a 6 anys

Els bibliotecaris recomanen Els bibliotecaris recomanen

  • Gens ni mica brutes

    Gens ni mica brutes

    Olten, Wanja

    Barcelona : Takatuka, 2010

    En aquesta història, la seva protagonista, una nena rebel que ens recorda una mica a Pippi Langstrump es pregunta per què cal rentar-re les mans si ella no les porta brutes. Malgrat hagi acaronat als conills o jugat a la riera les seves mans no es veuen gens ni mica brutes, per això ella creu que només s’han de rentar quan les portes brutes de debò. La seva mare, però, té una visió ben diferent, insisteix i li explica històries d’unes bestioletes, els microbis, que es passegen per les mans i ens poder fer caure malalts, i és clar, fins i tot podríem acabar a l’hospital… Creus que la nena se les acabarà rentant?

    Un conte molt divertit sobre les divergències entre el món dels adults i el dels infants en el tema de la higiene.

    Adequat de 3 a 6 anys.

    Recomanat per Pilar Galve Piñana. Bib. Joan Oliva i Milà de Vilanova i la Geltrú

    15/06/2017
    Mitjana (0 Vots)
  • Shhh! Tenim un pla

    Shhh! : Tenim un pla

    Haughton, Chris

    Santander : Milrazones, 2014

    Tant de petits com de grans fem plans amb els amics. Ens agrada!. En aquesta història 4 amics es reuneixen per anar a caçar i... tenen un pla! però el més petit de tots, amb molta simpatia, enjogassat i sense adonar-se’n, despistat i fet a la seva, ho esguerra tot uns quants cops.

    Però qui diu que als petits no se’ls ha d’escoltar? Qui pensa que per ser petits no tenen bones idees? O casi... i si no llegiu aquesta senzilla història, amb unes il·lustracions molt planes i expressives, on s’imposen els gestos i les mirades, i que amb un humor delicat i càlidament absurd, ens farà entendre que també els més petits tenen les seves opinions i estratègies.

    Adequat de 3 a 6 anys.

    Recomanat per Marta Nuet Blanch. Biblioteca La Roca del Vallès.

    31/05/2017
    Mitjana (0 Vots)
  • El secreto

    El Secreto

    Battut, Éric

    [Madrid] : Kókinos, 2005

    Un ratolí es troba una poma i l'enterra per amagar-la. Diferents animals del bosc, com un esquirol, un ocell o una tortuga, li preguntaran què ha amagat, però el ratolí no ho vol dir perquè és el seu secret...Però, a vegades, guardar bé un secret és molt difícil...

    Una història senzilla i divertida que agradarà molt als més petits, perquè ells ja coneixen el secret des del principi i a mida que avancen les imatges veuran com aquest es va descobrint.

    El valor d’aquest conte també resideix en les seves il·lustracions que aconsegueixen cridar constantment l'atenció dels nens i nenes. Éric Battut utilitza el blanc com a fons i això fa que els infants es fixin principalment en els personatges que van apareixent a la part inferior .A més, també juga amb el text ja que utilitza diferents tipografies i colors.

    I per acabar us diré un petit secret, a les biblioteques trobareu més contes amb el petit ratolí com a protagonista com La broma, La avellana o ¿Quieres jugar conmigo?

    Adequat de 3 a 6 anys.

    recomanat per Encarna Trassierra Coca. Bib. Joan Margarit de Sant Just Desvern.

    28/04/2017
    Mitjana (0 Vots)
  • Només un trosset

    Només un trosset!

    Jadoul, Émile

    Barcelona : Corimbo, 2009

    Ha arribat l'hivern, sort que el pollet té una bona bufanda per no passar fred. Llavors arriba un ocell petit que té fred, i és clar, el pollet comparteix amb ell la seva bufanda. Llavors arriba el conill, i també la comparteixen. Però després arriba la guineu, el animals tenen molta por i ja no s'atreveixen a compartir. 

    Una senzilla història que ens ajudarà a reflexionar sobre com reaccionem amb l'arribada dels forasters o de persones que, d'entrada, creiem que no seran els nostres amics.

    L'autor, especialitzat en contes per a nens i nenes d'aquesta franja d'edat, ha publicat també, entre d'altres, "Las manos de papá", "Moixaina exprés", "Que llega el lobo", i tota la col·lecció del personatge d'en Nil: "En Nil està malalt", "En Nil té gana"... etc.

    Adequat de 3 a 6 anys.

    Recomanat per Núria Ojalvo Leonat. Bib Josep Roca i Leonat d'Abrera.

    29/03/2017
    Mitjana (0 Vots)
  • La ruta del ratolí carter

    La Ruta del Ratolí Carter

    Dubuc, Marianne

    Barcelona : Joventut, 2015

    El ratolí carter cada matí fa el seu recorregut repartint cartes i paquets a tots els animals del bosc. Si segueixes el seu camí podras veure com són les cases de tots els animals: l'ós, el conill, els ocells, els ratolins, la guineu, la serp... i fins i tot el drac!

    Un conte per observar i imaginar com viuen els animals i com són les seves cases sota terra. 

    Magníficament il·lustrat amb gran quantitat de detalls que faran les delícies dels més petits de la casa. De la mateixa autora, hi ha altres títols com "L'arca dels animals", "El carnaval dels animals" o "Les vacances del ratolí carter".

     

    Mira més informació sobre l'autora

    Llibres de l'autora a la Xarxa de Biblioteques Municipal

    Adequat de 3 a 6 anys.

    Recomanat per Núria Ojalvo Leonat. Bib. Josep Roca i Bros d'Abrera.

    27/03/2017
    Mitjana (0 Vots)
  • Juan Hormiga

    Juan Hormiga

    Roldán, Gustavo

    [Mataró] : A Buen Paso, cop. 2012

    Aquest conte ens narra les aventures de Juan Hormiga una formiga molt peculiar, ja que no és gaire treballadora i a més li agrada molt dormir. Però en Juan té altres habilitats que el fan únic, és un gran narrador d’històries. Especialment li agrada explicar les peripècies que va viure el seu avi, que havia estat una formiga molt aventurera.

    Per això un dia decideix que ell també vol ser una formiga aventurera i marxa de viatge. Però just aquell dia cau una gran tempesta i totes les formigues el donen per mort... Haurà sobreviscut el petit Juan?

    Una història que ens ajuda a acceptar a cadascú com és i que ens recorda el valor de la narració oral i la importància dels contes. A més està magníficament acompanyada d’unes il·lustracions, que juguen amb el blanc, el negre i el vermell i que donen molta expressivitat al relat.

    Si com el protagonista voleu ser uns grans narradors/es aquest conte és perfecte!

    Primeres pàgines

    Adequat de 3 a 6 anys.

    Recomanat per Encarna Trassierra Coca. Bib. Joan Margarit de Sant Just Desvern

    28/02/2017
    Mitjana (0 Vots)
  • Max el valent

    Max el valent

    Vere, Ed

    Barcelona : Joventut, 2014

    El protagonista d’aquesta història, en Max, sembla un gatet petit i aparentment adorable però, en realitat és un gat molt valent que només vol caçar ratolins. Però té un petit problema, mai ha vist un ratolí, per això primer haurà d’esbrinar com són per poder caçar-los.

    A partir d’aquí en Max preguntarà a diferents animals si ells són o no ratolins. 

    Què passarà quan es trobi realment a un ratolí? Li dirà la veritat?

    Un conte que agradarà molt als més petits pel seu humor i per les seves il·lustracions, cada pàgina té un color de fons diferent que contrasta amb la imatge negra del gatet i això dóna molta alegria i expressivitat al relat.
    I si voleu més llegir més aventures d’aquest divertit gatet a les biblioteques trobareu altres títols com Max diu bona nit.

    Adequat de 3 a 6 anys.

    Recomanat per Encarna Trassierra Coca. Bib. Joan Margarit de Sant Just Desvern

    31/01/2017
    Mitjana (0 Vots)
  • El día que naciste

    El Día que naciste

    Harris, Robie H.

    Barcelona : Serres, 1996

    Molts nens i nenes preguntes per com va ser el dia del seu naixement, els agrada que els ho expliquin i imaginen com eren i com ens vam sentir el primer cop que els vam abraçar. Els contes són una eina fabulosa per parlar de totes aquestes emocions amb els nostres fills i filles.

    Aquest llibre ens presenta la senzilla i preciosa història d’un nadó que arriba al món.

    Està il·lustrat amb gran realisme i se centra en alguns aspectes que sovint pregunten els nens: vaig plorar? Era lleig? Com m’alimentava? Un llibre per a respondre preguntes i parlar dels vincles afectius a la família.

    Adequat de 3 a 6 anys.

    Recomanat per Núria Ojalvo Leonat. Bib. Josep Roca i Bros d'Abrera.

    31/01/2017
    Mitjana (0 Vots)
  • Lluna plena

    Lluna plena

    Guilloppé, Antoine

    Madrid : Macmillan Iberia, cop. 2011

    És una nit de lluna plena. Els animals surten pel bosc, tot és fosc, però hi ha la llum de la lluna que ho il·lumina tot.

    Un conte magníficament editat amb la tècnica del paper encunyat (troquelado en castellà), que introdueix els nens i nenes a una nova forma de presentar les històries, ideal per llegir a la penombra i gaudir de les llums i les ombres d’aquesta suggerent història.

    Es tracta d’un autor francès que ha fet altres llibres de format similar i tècniques sorprenents, tot i que no tots s’han editat en català o castellà. Una oportunitat de gaudir-lo en la nostra llengua.

    Mira aquesta informació

    Adequat de 3 a 6 anys.

    Recomanat per Núria Ojalvo Leonat. Bib. Josep Roca i Bros d'Abrera

    11/01/2017
    Mitjana (0 Vots)
  • El mejor libro para aprender a dibujar una vaca

    El Mejor libro para aprender a dibujar una vaca

    Rice, Hélène

    Albolote : Barbara Fiore, cop. 2015

    Aquest és un llibre de petit format, amb un curiós dibuix d’una vaca ja a la portada: amb el cos molt allargat, tant com el d’una vaca?, de color verd com totes les vaques que veiem pastant pel camp, amb unes potes baixes i plenes d’urpes, tant necessàries perquè les vaques pasturin...!!!?????

    Iep Nois!!!! A veure... situem-nos... heu dibuixat mai una vaca? 

    Doncs aquest petit àlbum, original, i amb molt sentit de l’humor us proposa dos camins per aconseguir-ho: un de més tradicional... fent just el que se us indica, i un de més atrevit, lliure i original, però molt beneficiós.

    Ja ho sabeu si voleu aprendre a dibuixar una vaca no us perdeu aquesta petita joia! Un llibre diferent, molt creatiu, amb molt d’humor i unes il·lustracions ben properes als vostres infants que us farà compartir una bona estona de lectura junts.

    Adequat de 3 a 6 anys.

    Recomanat per Marta Nuet Blanch. Bib. de la Roca del Vallès

    09/01/2017
    Mitjana (0 Vots)