Gènius - Biblioteca Virtual

De 3 a 6 anys

Els bibliotecaris recomanen Els bibliotecaris recomanen

 • El secreto

  El Secreto

  Battut, Éric

  [Madrid] : Kókinos, 2005

  Un ratolí es troba una poma i l'enterra per amagar-la. Diferents animals del bosc, com un esquirol, un ocell o una tortuga, li preguntaran què ha amagat, però el ratolí no ho vol dir perquè és el seu secret...Però, a vegades, guardar bé un secret és molt difícil...

  Una història senzilla i divertida que agradarà molt als més petits, perquè ells ja coneixen el secret des del principi i a mida que avancen les imatges veuran com aquest es va descobrint.

  El valor d’aquest conte també resideix en les seves il·lustracions que aconsegueixen cridar constantment l'atenció dels nens i nenes. Éric Battut utilitza el blanc com a fons i això fa que els infants es fixin principalment en els personatges que van apareixent a la part inferior .A més, també juga amb el text ja que utilitza diferents tipografies i colors.

  I per acabar us diré un petit secret, a les biblioteques trobareu més contes amb el petit ratolí com a protagonista com La broma, La avellana o ¿Quieres jugar conmigo?

  Adequat de 3 a 6 anys.

  recomanat per Encarna Trassierra Coca. Bib. Joan Margarit de Sant Just Desvern.

  28/04/2017
  Mitjana (0 Vots)
 • Només un trosset

  Només un trosset!

  Jadoul, Émile

  Barcelona : Corimbo, 2009

  Ha arribat l'hivern, sort que el pollet té una bona bufanda per no passar fred. Llavors arriba un ocell petit que té fred, i és clar, el pollet comparteix amb ell la seva bufanda. Llavors arriba el conill, i també la comparteixen. Però després arriba la guineu, el animals tenen molta por i ja no s'atreveixen a compartir. 

  Una senzilla història que ens ajudarà a reflexionar sobre com reaccionem amb l'arribada dels forasters o de persones que, d'entrada, creiem que no seran els nostres amics.

  L'autor, especialitzat en contes per a nens i nenes d'aquesta franja d'edat, ha publicat també, entre d'altres, "Las manos de papá", "Moixaina exprés", "Que llega el lobo", i tota la col·lecció del personatge d'en Nil: "En Nil està malalt", "En Nil té gana"... etc.

  Adequat de 3 a 6 anys.

  Recomanat per Núria Ojalvo Leonat. Bib Josep Roca i Leonat d'Abrera.

  29/03/2017
  Mitjana (0 Vots)
 • La ruta del ratolí carter

  La Ruta del Ratolí Carter

  Dubuc, Marianne

  Barcelona : Joventut, 2015

  El ratolí carter cada matí fa el seu recorregut repartint cartes i paquets a tots els animals del bosc. Si segueixes el seu camí podras veure com són les cases de tots els animals: l'ós, el conill, els ocells, els ratolins, la guineu, la serp... i fins i tot el drac!

  Un conte per observar i imaginar com viuen els animals i com són les seves cases sota terra. 

  Magníficament il·lustrat amb gran quantitat de detalls que faran les delícies dels més petits de la casa. De la mateixa autora, hi ha altres títols com "L'arca dels animals", "El carnaval dels animals" o "Les vacances del ratolí carter".

   

  Mira més informació sobre l'autora

  Llibres de l'autora a la Xarxa de Biblioteques Municipal

  Adequat de 3 a 6 anys.

  Recomanat per Núria Ojalvo Leonat. Bib. Josep Roca i Bros d'Abrera.

  27/03/2017
  Mitjana (0 Vots)
 • Juan Hormiga

  Juan Hormiga

  Roldán, Gustavo

  [Mataró] : A Buen Paso, cop. 2012

  Aquest conte ens narra les aventures de Juan Hormiga una formiga molt peculiar, ja que no és gaire treballadora i a més li agrada molt dormir. Però en Juan té altres habilitats que el fan únic, és un gran narrador d’històries. Especialment li agrada explicar les peripècies que va viure el seu avi, que havia estat una formiga molt aventurera.

  Per això un dia decideix que ell també vol ser una formiga aventurera i marxa de viatge. Però just aquell dia cau una gran tempesta i totes les formigues el donen per mort... Haurà sobreviscut el petit Juan?

  Una història que ens ajuda a acceptar a cadascú com és i que ens recorda el valor de la narració oral i la importància dels contes. A més està magníficament acompanyada d’unes il·lustracions, que juguen amb el blanc, el negre i el vermell i que donen molta expressivitat al relat.

  Si com el protagonista voleu ser uns grans narradors/es aquest conte és perfecte!

  Primeres pàgines

  Adequat de 3 a 6 anys.

  Recomanat per Encarna Trassierra Coca. Bib. Joan Margarit de Sant Just Desvern

  28/02/2017
  Mitjana (0 Vots)
 • Max el valent

  Max el valent

  Vere, Ed

  Barcelona : Joventut, 2014

  El protagonista d’aquesta història, en Max, sembla un gatet petit i aparentment adorable però, en realitat és un gat molt valent que només vol caçar ratolins. Però té un petit problema, mai ha vist un ratolí, per això primer haurà d’esbrinar com són per poder caçar-los.

  A partir d’aquí en Max preguntarà a diferents animals si ells són o no ratolins. 

  Què passarà quan es trobi realment a un ratolí? Li dirà la veritat?

  Un conte que agradarà molt als més petits pel seu humor i per les seves il·lustracions, cada pàgina té un color de fons diferent que contrasta amb la imatge negra del gatet i això dóna molta alegria i expressivitat al relat.
  I si voleu més llegir més aventures d’aquest divertit gatet a les biblioteques trobareu altres títols com Max diu bona nit.

  Adequat de 3 a 6 anys.

  Recomanat per Encarna Trassierra Coca. Bib. Joan Margarit de Sant Just Desvern

  31/01/2017
  Mitjana (0 Vots)
 • El día que naciste

  El Día que naciste

  Harris, Robie H.

  Barcelona : Serres, 1996

  Molts nens i nenes preguntes per com va ser el dia del seu naixement, els agrada que els ho expliquin i imaginen com eren i com ens vam sentir el primer cop que els vam abraçar. Els contes són una eina fabulosa per parlar de totes aquestes emocions amb els nostres fills i filles.

  Aquest llibre ens presenta la senzilla i preciosa història d’un nadó que arriba al món.

  Està il·lustrat amb gran realisme i se centra en alguns aspectes que sovint pregunten els nens: vaig plorar? Era lleig? Com m’alimentava? Un llibre per a respondre preguntes i parlar dels vincles afectius a la família.

  Adequat de 3 a 6 anys.

  Recomanat per Núria Ojalvo Leonat. Bib. Josep Roca i Bros d'Abrera.

  31/01/2017
  Mitjana (0 Vots)
 • Lluna plena

  Lluna plena

  Guilloppé, Antoine

  Madrid : Macmillan Iberia, cop. 2011

  És una nit de lluna plena. Els animals surten pel bosc, tot és fosc, però hi ha la llum de la lluna que ho il·lumina tot.

  Un conte magníficament editat amb la tècnica del paper encunyat (troquelado en castellà), que introdueix els nens i nenes a una nova forma de presentar les històries, ideal per llegir a la penombra i gaudir de les llums i les ombres d’aquesta suggerent història.

  Es tracta d’un autor francès que ha fet altres llibres de format similar i tècniques sorprenents, tot i que no tots s’han editat en català o castellà. Una oportunitat de gaudir-lo en la nostra llengua.

  Mira aquesta informació

  Adequat de 3 a 6 anys.

  Recomanat per Núria Ojalvo Leonat. Bib. Josep Roca i Bros d'Abrera

  11/01/2017
  Mitjana (0 Vots)
 • El mejor libro para aprender a dibujar una vaca

  El Mejor libro para aprender a dibujar una vaca

  Rice, Hélène

  Albolote : Barbara Fiore, cop. 2015

  Aquest és un llibre de petit format, amb un curiós dibuix d’una vaca ja a la portada: amb el cos molt allargat, tant com el d’una vaca?, de color verd com totes les vaques que veiem pastant pel camp, amb unes potes baixes i plenes d’urpes, tant necessàries perquè les vaques pasturin...!!!?????

  Iep Nois!!!! A veure... situem-nos... heu dibuixat mai una vaca? 

  Doncs aquest petit àlbum, original, i amb molt sentit de l’humor us proposa dos camins per aconseguir-ho: un de més tradicional... fent just el que se us indica, i un de més atrevit, lliure i original, però molt beneficiós.

  Ja ho sabeu si voleu aprendre a dibuixar una vaca no us perdeu aquesta petita joia! Un llibre diferent, molt creatiu, amb molt d’humor i unes il·lustracions ben properes als vostres infants que us farà compartir una bona estona de lectura junts.

  Adequat de 3 a 6 anys.

  Recomanat per Marta Nuet Blanch. Bib. de la Roca del Vallès

  09/01/2017
  Mitjana (0 Vots)
 • El ramat

  El Ramat

  Mazo, Margarita del

  Fraga : La Fragatina, 2014

  Segurament que molts de vosaltres alguna vegada heu comptat ovelles per poder dormir.Però heu pensat mai què passaria si alguna d’aquestes ovelles estigués cansada i avorrida de fer sempre el mateix ? 
  Doncs això és el que planteja aquesta divertida història. La ovella número 4 s’ha cansat de la seva vida, s’ha cansat de fer el que li diuen i es rebel·la. No vol saltar més tanques, ni ajudar a dormir a la gent... És l’ovella negra...

  Què passarà llavors amb el Miquel ,un noi que necessita comptar ovelles per poder dormir? 

  Doncs haureu de llegir aquest conte i descobrireu un final sorprenent i molt emotiu. Aquestes ovelles magníficament il·lustrades enamoraran als més petits.

  Adeqaut de 3 a 6 anys.

  Recomanat per Encarna Trassierra Coca. Biblioteca Joan Margarit de Sant Just Desvern.

  30/11/2016
  Mitjana (0 Vots)
 • Cocodrilo se enamora

  Cocodrilo se enamora

  Kulot, Daniela

  Vigo : Faktoría K de Libros, 2007

  Cocodrilo no dorm, no té gana, ara té calor, ara té fred... què li deu passar a cocodrilo? Està enamorat de la girafa! Tots dos són molt diferents, però amb molt d’amor i imaginació se’n sortiran de totes les dificultats.

  Una divertida història de l’amor malgrat les diferències. De la mateixa autora: "una casa a mida", i "una família normal".

  Adequat de 3 a 6 anys.

  Recomanat per Núria Ojalvo Leonat. Biblioteca Josep Roca I Bros d'Abrera.

  30/11/2016
  Mitjana (0 Vots)