Dia Internacional del Llibre Infantil Dia Internacional del Llibre Infantil

El Dia Internacional del Llibre Infantil se celebra cada any el 2 d'abril per recordar el naixement de Hans Christian Andersen. Cada any s'encarrega a una escriptora i a una il·lustradora d'un país diferent la creació d'un cartell i un missatge per tal de difondre l'existència d'aquest dia per tot el món. Aquest cop el país triat ha estat Brasil representat per Luciana Sandroni que ha escrit un bonic conte  i Ziraldo que ha dissenyat el póster que s'ha difós per tot el món. Mira els diversos cartells, en primer lloc el d'aquest any i en una mida diferent els dels últims anys.

Les biblioteques de la Xarxa de Biblioteques Municipal també s'enrecorden d'aquesta celebració. A moltes d'elles es fan activitats que commemoren aquest dia o recorden la figura d'Andersen. Et posem uns quans exemples:

Andersen va néixer ara fa 211 anys i va trobar molt resó amb la publicació dels contes que recollien la tradició popular de molts llocs diferents d'Europa. L'aneguet lleig, El soldadet de plom i La Sireneta són alguns dels més coneguts. A continuació pots llegir una recomanació d'una obra seva, La reina de la neu,  que et recordarà molt a una pel·lícula molt coneguda: Frozen. Aquest mes també hem recomanat la seva banda sonora.

 

La reina de la neu  (recomanació) 

L'aneguet lleig

La sireneta

El soldadet de plom

Frozen (recomanació)

 

Aquest és el conte especial del Dia Internacional del Llibre infantil:

El missatge d'aquest any  el tradueix Jordi Ferré Ibarz i porta el següent títol:

Hi havia una vegada...

Hi havia una vegada una... princesa?
Hi havia una vegada una biblioteca. I hi havia també una vegada la Lluïsa, que va anar a la biblioteca per primer cop. La nena caminava a poc a poc, estirant una motxilla de rodetes enoooorme. Ho observava tot amb admiració: prestatges i més prestatges plens a vessar de llibres. Taules, cadires, coixins de colors, dibuixos i cartells a les paret.

—He portat la foto —va dir tímidament a la bibliotecària.

—Molt bé, Lluïsa! Ara t'inscriuré. Mentrestant, pots anar escollint el llibre. Saps que te'n pots emportar un a casa? ...

Podeu veure el conte sencer a l'enllaç següent

Vés a la plana principal del portal Gènius