Dia Internacional del Llibre Infantil Dia Internacional del Llibre Infantil

El Dia Internacional del Llibre Infantil se celebra cada any el 2 d'abril per recordar el naixement de Hans Christian Andersen. Cada any s'encarrega a un escriptor i a un il·lustrador d'un país diferent la creació d'un cartell i un missatge per tal de difondre l'existència d'aquest dia per tot el món. Aquest cop el país triat ha estat Rússia representat pel poeta  Sergey Makhotin que ha escrit un bonic conte  i l'il·lustrador Mikhail Fedorov que ha dissenyat el póster que s'ha difós per tot el món. Mira els diversos cartells, en primer lloc el d'aquest any i en una mida diferent els dels últims anys.

 

Aquest és el conte especial del Dia Internacional del Llibre infantil:

El traductor és Jordi Ferré Ibarz i porta el següent títol:

Fem-nos grans amb els llibres...

En la més tendra infància m’agradava construir casetes amb blocs i tot tipus de joguines. Sovint feia servir de teulada un llibre infantil il·lustrat. En somnis, entrava a la casa, m’estirava al llit fet amb capses de mistos o contemplava els núvols o el cel estrellat, tot depenia de la imatge que m’agradés més.

Instintivament, vaig seguir la llei de vida de tot infant, que busca inventar-se un ambient còmode i segur. I un llibre infantil va ser fonamental per aconseguir-ho.

Després em vaig fer gran i vaig aprendre a llegir, i en la meva imaginació el llibre va començar a assemblar-se més a una papallona, o fins i tot a un ocell, que a una teulada. Les pàgines del llibre semblaven ales, i feien una mena de xiuxiueig. Era com si el llibre, situat a l’ampit de la finestra, volgués sortir volant inesperadament cap a espais desconeguts. El vaig agafar, me’l vaig començar a llegir i el llibre es va tranquil·litzar. Després el vaig seguir a través d’altres mons i paratges, mentre el meu univers imaginari s’anava estenent.

Podeu veure el conte sencer a l'enllaç següent

 

Hans Christian Andersen

Andersen va néixer ara fa 211 anys i va trobar molt resó amb la publicació dels contes que recollien la tradició popular de molts llocs diferents d'Europa. L'aneguet lleig, El soldadet de plom i La Sireneta són alguns dels més coneguts. A continuació pots llegir una recomanació d'una obra seva, La reina de la neu,  que et recordarà molt a una pel·lícula molt coneguda: Frozen. També hem recomanat la seva banda sonora.

 

La reina de la neu  (recomanació) 

L'aneguet lleig

La sireneta

El soldadet de plom

Frozen BSO (recomanació)

Andersen avui (Nou concurs)

Amb ocasió del Dia Internacional del Llibre infantil es convoca per primer cop el concurs anomenat Andersen Avui. Aquí pots veure les seves bases al complet.

En resum, s'adreça a tots els lectors i lectores que estiguin cursant Primària que poden inscriure's a parir de la seva escola o de la biblioteca. Consisteix en escollir un personatge dels contes d'Andersen i dibuixar-lo "tal com se l’imaginaria Andersen si estigués escrivint el conte en l'actualitat" . Es valorarà l'originalitat i sota el dibuix s'ha de fer una petita explicació del motiu pel qual el participant ha escollit el personatge.

D'entre els gruix de participants cada centre triarà els 3 dibuixos que al seu parer són de més qualitat.

D'aquí surten uns guanyadors per categories que rebran lots de llibres com a premi.

T'animem a gaudir aquest dia  dels seus contes o d’alguna de les recomanacions que podeu trobar a l’apartat llibres

Vés a la plana principal del portal Gènius