Dues figures rellevants

Malala Yousafzai

La Malala és una jove molt valenta que va nèixer a Mingora (Paquistan), i sempre l'ha agradat molt anar a l'escola per aprendre moltes coses.

Però un bon dia, els talibans (un grup polític-militar islàmic) van prohibir entre moltes coses, que les nenes anessin a l'escola. Ella no els va fer cas, i va continuar anant-hi, fins que un dia, sabeu què li va passar?, que aquestes persones la van intentar assassinar.

La Malala, que només tenia 15 anys, va resultar ferida, la van tenir que traslladar a Londres (al seu país no podien realitzar les operacions que necessitava) i miraculosament es va salvar.

Aquest fet, en lloc de provocar por a la Malala, la va animar  a lluitar encara més en defensa del valor i la importància que té l'educació, i en la defensa de la igualtat entre nens i nenes...

Més informació sobre Malala Yousafzai


Nelson Mandela

Nelson Mandela va ser tot un líder dels drets civils al seu país, a Sudàfrica. Va lluitar amb totes les seves forces en contra de l'Aparheid que era un sistema que feia distincions entre els ciutadans de raça blanca i la resta de manera que marginaba a aquests últims. Fer-se tan visible en aquest enfrontament va provocar que les autoritats del seu país l'empresonessin durant 27 anys. Un cop lliure (1990) trigaria poc en guanyar unes eleccions democràtiques per ser el president del seu país.

Més informació sobre Nelson Mandela

Alguns llibres més d'aquests dos personatges:

Ves a l'apartat de figures rellevants

Ves a l'especial de l'art de la política