Detall de personatge - Gènius

Ruta de navegació

Personatge

Malala Yousafzai
Malala Yousafzai

Malala de prop.

La Malala és una noia jove molt valenta que va nèixer a Mingora (Paquistan), i sempre l'ha agradat molt anar a l'escola per aprendre moltes coses.

Però un bon dia, els talibans (un grup polític-militar islàmic) van prohibir entre moltes coses, que les nenes anessin a l'escola. Ella no els va fer cas, i va continuar anant-hi, fins que un dia, sabeu què li va passar?, que aquestes persones la van intentar assassinar.

La Malala, que només tenia 15 anys, va resultar ferida, la van tenir que traslladar a Londres (al seu país no podien realitzar les operacions que necessitava) i miraculosament es va salvar.

Aquest fet, en lloc de provocar por a la Malala, la va animar  a lluitar encara més en defensa del valor i la importància que té l'educació, i en la defensa de la igualtat entre nens i nenes.

S'ha convertit en una de les persones més influents del món, el 12 de juliol de 2013 la Malala va fer un discurs a l'Assemblea General de les Nacions Unides, i va deixar a tothom bocabadat… una de les frases que més va impactar va ser: "Un nen, un professor, un llibre i un llapis, poden canviar el món". Què et sembla?. El pots veure clicant el següent enllaç i és probable que quedis molt impressionat.

També ha obtingut molts premis, com el Premio Nacional de la Paz (2011), el Premi Sàjarov (2013)… i l'any 2014 va guanyar un dels premis més importants del món, el Nobel de la Pau (és la guanyadora més jove que aconsegueix aquest premi), premi compartit amb Kailash Satyarthi, un defensor de la lluita contra el treball infantil.

Pots trobar a les biblioteques de la Xarxa Municipal, algunes biografies d'ella com aquestes:  Malala : una nena valenta de PakistanBenvolguda Malala : cada dia és el "dia de la MalalaEl Llapis màgic de la MalalaSóc l'Adila : història il·lustrada de Malala Yousafzai.

 

Font d'informació:

La teva privacitat és la nostra prioritat

Aquest portal web únicament utilitza galetes pròpies amb finalitat tècnica, no recapta ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu coneixement. No obstant això, conté enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a la de la Diputació de Barcelona que vostè podrà decidir si accepta o no quan accedeixi a ells.

Més informació