Biografia de Schulz

 

Charles M. Schulz va arribar al món a Minnesota (EEUU) el 26 de novembre del 1922 i va marxar el 13 de febrer del 2000.

Durant els anys de la seva vida va aconseguir fer allò que sempre va voler dedicar-s‘hi : “Dibuixar dibuixos divertits”

I és que si algú semblava predestinat a la creació de còmics era sens dubte Charles M. Schulz. La seva relació amb aquesta tipologia de còmic es va iniciar només néixer, quan  el seu tiet el va posar el sobrenom d’ Sparky , com el cavall de Barney Google (Spark Plug ), personatge de la tira còmica del mateix nom. Més endavant, compartiria amb el seu pare el plaer i l’afició de llegir els diumenges les tires de diaris d’Skippy, Mickey Mouse i Popeye.

Amb 15 anys, desprès de publicar un dibuix d’Spike, el del gos de la família, a un reportatge del diari Ripley's Believe it or Not,  va decidir seguir un curs de creació de dibuixos animats per correspondència amb l'Escola Federal de Dibuixos Animats Aplicats (ara Escoles d'Instrucció d'Art).

Semblava que el seu destí estava ben encaminat, però la 2a Guerra Mundial va fer que es produís un parèntesis en la seva formació ja que amb només 20 anys va ser reclutat.  Dos anys més tard, en tornar del front, va tenir la fortuna de poder reprendre’l combinant la feina de mestre a l'escola d'art on s’havia format ell amb  la publicació setmanal del seu còmic  Li'l Folks a la St. Paul Pioneer Press de la seva ciutat. Tres anys més tard, el 1950,  abandonava el públic local per començar a publicar la tira Peanuts simultàniament en 7 diaris de tirada nacional.

Ja pots figurar-te que poc podria Schulz imaginar-se l’èxit que arribaria a tenir, amb el temps, les vivències dels personatges d’aquesta nova proposta. Snoopy, Charlie Brown i la seva colla és van fer molt famosos, tant que  l’any 2000 es publicaven a 2500 diaris. Es van treure recopilacions de les seves històries, és van fer adaptacions per a televisió (A Charlie Brown Christmas, el 1965, i  It's the Great Pumpkin, Charlie Brown, el 1966), per al cinema (The Peanuts Movie, 2015) i una comèdia musical (You're A Good Man, Charlie Brown, 1967)

La colla d’amics era tan coneguda i estimada que la NASA va adoptar l’Snoopy com a mascota i va “enviar” els personatges a la Lluna. Es va crear una pàgina web especial per Peanuts, el Museu Charles M. Schulz i Snoopy va tenir un espai al primer parc d’atraccions del món (XX. I el seu creador va donar nom a l’ aeroport a Sonoma (California), el Charles M. Schulz - Sonoma County Airport.

Ves a la plana de Charlie Brown i Snoopy

Ves a l'especial Centenari de Charles M. Schulz i Stan Lee