Stan Lee

 

 

Potser no saps qui és Stan Lee, però ben segur que sí coneixes algun dels personatges que va crear o cocrear (a mitges amb algú dels seus col·laboradors): l'Spiderman, Hulk, Iron Man, els 4 Fantàstics, entre molts altres superherois.

Va néixer a Nova York, el 1922. Quan tenia vint anys va entrar a treballar a Marvel Còmics, on va ser redactor en cap durant gairebé tota la dècada dels 60.

Va ser escriptor i guionista i va crear molts personatges juntament amb els il·lustradors Jack Kirby, Steve Ditko (Spiderman) i Bill Everett. La gran aportació de Stan Lee va ser afegir personalitat i diversitat de temperament al món dels superherois. A partir d'ell, aquests personatges van començar a tenir problemes que no es resolien amb els superpoders: problemes de diners, de relacions amb els seus companys, gelosia...

A més dels còmics, s'han fet moltes pel·lícules dels sobre els seus personatges i a la majoria d'elles va voler fer un cameo, que consisteix a aparèixer breument a la pantalla sense ser el personatge principal. Li agradava molt fer cameos i en va fer infinitat també per a altres pel·lícules, sèries de televisió i fins i tot videojocs.

 

Ves a la plana d'Stan Lee i els Superherois

Ves a l'especial Centenari de Charles M. Schulz i Stan Lee

Ves a la plana de Còmics