Gènius - Biblioteca Virtual

Detall d’article

Article Article

Setmana de la ciència 2017 : turisme sostenible
Setmana de la ciència 2017 : turisme sostenible

Any internacional del turisme sostenible

Mitjana (0 Vots)

Entre el 10 i el 19 de novembre de 2017 se celebra la 22a Setmana de la Ciència. 

El fil conductor de l’edició d’enguany és el turisme sostenible, amb motiu de la celebració de l’Any Internacional del Turisme Sostenible per al Desenvolupament, promogut per Nacions Unides, que aspira a sensibilitzar els responsables de prendre decisions i el públic en general de la contribució del turisme sostenible al desenvolupament. Es vol donar importància a l'ecoturisme i el turisme accesible.

Aquests dies es faran activitats de divulgació científica arreu del nostre territori. Jornades de portes obertes, exposicions, xerrades, jocs, tallers científics… moltes possibilitats per grans i petits. D'entre les accions que es realitzaran destaquen el concurs d'instagram i el passaport científic. 

A diferència del turisme de masses no respetuós amb les poblacions receptores de viatgers, el turisme sostenible és un tipus de turisme que respon a les necessitats dels turistes i de les regions que reben les visites, alhora que protegeix i millora les seves oportunitats del futur. S'intenta respectar la integritat cultural,  la diversitat biològica i en definitiva respectar el medi ambient amb activitats el més curoses possible.

L’Any Internacional del Turisme Sostenible per al Desenvolupament posa èmfasi en el paper del turisme en cinc àmbits : el creixement econòmic ha de ser inclusiu i sostenible; s'ha de mirar d'afavorir l'ocupació i  reduir  la pobresa; s'ha de protegir el medi ambient i s'han de respectar els valors culturals, de diversitat a més de la pau i la seguretat. Mira la plana que hem preparat.

Font d'informació: Xarxa de Biblioteques Municipals