Detall d’imatge - Gènius

Ruta de navegació

Imatge

La Gran Barrera de Corall
La Gran Barrera de Corall

Imatge aèria de la Gran Barrera de Corall

El corall és un petit animalet marítim de tot just uns mil·límetres de diàmetre. Fixa sobre els seus teixits el calci dissolt en el mar i d’aquesta manera forma estructures rígides. Apareixen als tròpics, necessiten aigües transparents i càlides.

Els coralls normalment formen estructures molt extenses compostes d'esquelets de corall. Els coralls vius van creixent sobre una base de corall mort i formen una roca calcària molt resistent.

Les grans formacions de corall del món es troben al Carib, sud d’Àsia i nord d’Oceania on es troba la més gran del món : Gran barrera de corall amb una extensió de més de 2000 quilòmetres. La Gran Barrera és la base d'una gran diversitat de vida, incloent-hi moltes espècies vulnerables.

Està amenaçada per l’influència de l’home. Aquest perill ja es veu any rera any ja que perd color i es torna més blanca. Saps que es pot veure des de l’espai?

Font d'informació:

La teva privacitat és la nostra prioritat

Aquest portal web únicament utilitza galetes pròpies amb finalitat tècnica, no recapta ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu coneixement. No obstant això, conté enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a la de la Diputació de Barcelona que vostè podrà decidir si accepta o no quan accedeixi a ells.         Més informació