Gènius - Biblioteca Virtual

Detall d’article

Article Article

Fires de Nadal
Fires de Nadal

Una paradeta de fira

Mitjana (0 Vots)

Al principi de desembre comencem a trobar en molts pobles i ciutats de Catalunya fires on podem comprar el tió, figuretes, caganers, molsa, boix, grèvol, petits avets i tot el que ens fa falta pel pessebre. En altres casos podem trobar-hi torrons i altres productes gastronòmics relacionats amb el Nadal, la fira del gall, de la tòfona, etc.

Aquestes fires també s'anomenen Mercats de Nadal o Fires de Santa Llúcia perquè antigament s'instal·laven el dia 13 de desembre, diada de la santa. En l'actualitat l'inici de les fires de Nadal comença abans d'aquesta data.

Molt sovint podeu trobar-hi tallers on s'ensenya a fer manualitats, o podeu participar en activitats i espectacles relacionats amb les festes de Nadal.

Si us animeu a visitar-ne alguna podeu començar per la Fira de l'Avet  d'Espinelves (Osona) on cada any se celebra la fira d'avets més important i multitudinària de totes les que tenen lloc a Catalunya.  

Després podeu seguir per la Fira de Santa Llúcia de Barcelona on els barcelonins poden comprar tots els productes típics de les dates nadalenques. S'instal·la a les rodalies de la Catedral i és la més emblemàtica de totes les de la ciutat. Podeu també participar al tast popular de la Fira de Nadal de Caldes de Montbui, visitar la Fira del Pessebre d'Olot, la fira avícola de raça del Prat de Llobregat i moltes més,...

Font d'informació: Departament de Cultura. Generalitat de Catalunya