Gènius - Biblioteca Virtual

Detall d’article

Article Article

L'Òscar (estatueta)
L'Òscar (estatueta)

Logo amb la reproducció d'un Òscar

Mitjana (1 Vot)

L'Oscar, és un dels premis més desitjats per tots els professionals del món del cinema, però sabeu que no sempre ha tingut aquest nom? Inicialment rebia el nom de "Premi al mèrit".

Però perquè Oscar? existeixen 3 teories: L'actriu Bette Davis, va dir que era en honor al seu primer marit, l'Oscar Nelson. L'Eleanor Lilleberg (secretària executiva de Louis B.Mayer) quan va veure l'estatueta va exclamar "s'assembla al Rei Oscar II". I finalment, la Margaret Herrick, secretària executiva de l'Acadèmia de Hollywood, va anomenar "Oncle Oscar" a l'estatueta dient que s'assemblava al seu cosí Oscar Pierce. Aquesta sembla ser l'opció més acceptada. 

L'estatueta va ser creada en 1928 per Cedric Gibbons, que va dibuixar l'esbós inicial, i que posteriorment va esculpir l'artista George Stanley.

Sabeu que simbolitza l'estatueta?, representa un cavaller armat amb una espassa, sobre un rodet de pel·lícula. El material del que està fet, primer va ser de bronze banyat en or i després es va fer d'un aliatge que li donava un acabat polit i daurat. Només entre 1942 i 1944 es van fabricar en guix, ja que eren temps de guerra.

Sabies que es necessiten 12 persones i que triguen 20 hores per fabricar un Òscar? Són peces artesanals molt valuoses. Pesen quasi quatre quilos i mesuren 33,75 centímetres. Els guanyadors han d'estar en forma per poder aixecar-lo, oi?

Font d'informació: Premios-Cine