Gènius - Biblioteca Virtual

Detall d’article

Article Article

La saga de Harry Potter
La saga de Harry Potter

El jove mag

Mitjana (0 Vots)

Harry Potter és una saga de set novel·les escrites per l'autora britànica Joanne Rowling que narren les aventures d'un jove mag, en Harry Potter, juntament amb els seus millors amics Ron Weasley i Hermione Granger.

La història transcorre sobretot a l'Escola de Màgia i Encanteris Hogwarts, una acadèmia per als joves mags i bruixes dirigida per Albus Dumbledore. L'argument se centra en el conflicte de Harry amb el malvat mag Lord Voldemort, que va matar els seus pares amb la finalitat de conquerir el món màgic.

Des de la primera novel·la Harry Potter i la pedra filosofal publicada el 1997, els llibres han guanyat una immensa popularitat, amb el respecte de la crítica i un èxit comercial arreu del món. De la sèrie de llibres se n'han fet pel·lícules, videojocs i una gran quantitat de marxandatge (samarretes, gots, clauers, llapis... ).

Sabies què, la JK Rowling va presentar aquesta novel·la a moltes editorials, que curiosament la van rebutjar? La consideraven massa extensa per a ser llegida per nens i joves. Però per sort, per a tothom, finalment una editorial va veure que seria un gran èxit, i la va publicar.

Amb tot això, l'autora J.K. Rowling va esdevenir la dona més rica de la Gran Bretanya i la persona que més diners havia guanyat escrivint llibres.

La productora de cine Warner Bros, va adquirir els drets per a adaptar els llibres en una sèrie de vuit pel·lícules, que ja s'han estrenat, i totes han tingut un gran èxit.

"Harry Potter i la pedra filosofal"

"Harry Potter i la cambra secreta"

"Harry Potter y el prisionero de Azkabán"

"Harry Potter i el calze de foc"

"Harry Potter y la orden del Fénix"

"Harry Potter y el misterio del príncipe"

"Harry Potter y las reliquias de la muerte 1 "

"Harry Potter y las reliquias de la muerte 2"

A més de les pel·lícules, també trobaràs els llibres de la saga de Harry Potter, a les biblioteques de Xarxa de Municipis de Barcelona

Si vols descobrir més curiositats sobre la saga i la seva autora, podeu clicar el següent enllaç
 

Font d'informació: Bloghogwarts