Gènius - Biblioteca Virtual

Detall d’imatge

Imatge Imatge

Els tomàquets
Els tomàquets

Molts tomàquets

Mitjana (0 Vots)

El tomàquet és una de les hortalisses més importants de les nostres cuines, i té moltes propietats nutritives, com el seu elevat contingut de vitamines i minerals.

Hi ha moltes varietats de tomàquets: d'amanir, de branca, el cherrie, el de Montserrat i el de pera, entre d'altres. Es pot utilitzar cru (en amanides, de guarniment, sucat amb pà...), fregit (sofregits, guisats...) o en conserves (melmelada, compota...) dolces o salades.

És una planta de clima càlid, i s'ha de cultivar a la primavera i l'estiu (ara és un bon moment), mitjançant planters o llavors. Als dos mesos, ja podreu tenir els vostres primers tomàquets, que podreu anar recollint durant tot l'estiu.

Així que ja podeu anar preparant tot el necessari per començar a sembrar les vostres primeres tomaqueres. 
 

Font d'informació: Xarxa de Biblioteques Municipal