Gènius - Biblioteca Virtual

Detall d’imatge

Imatge Imatge

Rastes
Rastes

Sempre present la música

Mitjana (0 Vots)

Rastes es una paraula que té un doble significat: per una banda, és una forma col·loquial de referir-se a aquelles persones que segueixen el moviment espiritual del ratafarisme i, per altra, és el nom d'un un tipus de pentinat, que es coneix també amb la paraula anglesa dreadlocks o dreads.

Com a pentinat, Rasta és una forma molt elaborada de portar el cabell dividint-lo en una mena de "trenes", les dreads, que s'aconsegueixen enredant  i filant el pel.  Hi ha moltes maneres de realitzar-les, però totes porten un munt de temps de realització.

Què utensilis són necessaris: una pinta de metall, un ganxet, clips o gomes de cabell i, aquest és optatiu, cera.

Has de tenir molt llarg el cabell? No, amb 6 o 8 centímetres per fer una minirasta n'hi ha prou. Si el tens curt, però t'agraden les rates llargues, tens l'opció de posar-te extensions artificials, ja siguin de cabell natural o de sintètic.

Tot i que donen la sensació de què no necessiten gaires cuidats, no hi ha res que s'allunyi més de la realitat. Com a qualsevol pentinat, s'ha de cuidar molt per tenir-lo perfecte.  Aquí van un seguit de recomanacions:

  • les primeres setmanes és millor no rentar-lo, perquè es necessita que els cabells de cada rasta es vagin compactant.
  • Un cop passat aquest temps, es poden rentar tranquil·lament amb qualsevol xampú, però s'han de desensabonar amb molt d'aigua per evitar que quedin restes entre els cabells. No s'han de fregar per evitar que es desfacin.
  • No fer servir condicionador, perquè també  ajuda a què es desfacin les rastes
  • S'han d'eixugar per evitar que es podreixi el cabell per excés d'humitat o que facin mala olor.
  • Cada dia, fregar les rastes per aconseguir que es compactin. És el que es coneix com a palm rolling (fer un rul·lo amb la palma de la ma)

Si t'avorreixes de portar rastes, l'opció més ràpida és tallar els cabells o, si ets una persona amb mooooota paciència, desfer cada rasta amb aigua, xampú, condicionador i anar desfent els nusos de mica en mica i amb molta cura.

Tot i què la rastes es van posar de moda en un determinat moment, estan més aviat associades a un estil de vida, que es relaciona (tornem al començament) amb els rastafaris, tot i que ètnies  de diferents continents les van fer servir abans que ells.

Els rastafarist porten, per protegir els seus cabells, unes boines teixides que es diuen tam, que a l'igual que la resta de la seva roba, són dels colors de la bandera d'Etiòpia: verd, groc i vermell. Es rastes s'identifiquen amb la melena del lleó.

Font d'informació: Xarxa de Biblioteques Municipals