Fons especial

Centre d'Informació de la Discapacitat. Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer - Sant Boi de Llobregat. Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer
Centre d'Informació de la Discapacitat. Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer

El Centre d'Informació de la Discapacitat (CID) posa al teu abast documents que puguin ser d'interès en el coneixement del món de la discapacitat. Aquest s'adreça a tot tipus de públic: familiars, comunitat educativa, professionals, entitats i associacions i els ciutadans en general.

El CID, agrupa el fons documental vinculat al tema de  les discapacitats sota  diferents categories: Psicologia (PS), Discapacitats físiques (DF), Discapacitats sensorials (DS), Discapacitat intel·lectual (DI), Malalties mentals (MM), Accesibilitat (AC) i Esport i lleure (EL).


Localització

El CID està ubicat a la  Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer de Sant Boi de LLobregat. A l'àrea general, a prop del taulell del servei d'informació, trobareu l'espai identificat amb aquests documents –divulgatius i especialitzats-, agrupats per temàtiques.

A la mateixa secció s'hi troben revistes, contes infantils, novel·les, biografies i relats personals. Completen el fons: llibres de lectura fàcil, novel·les en lletra gran, àudiollibres i pel·lícules. Els documents es poden consultar a sala o es poden endur en préstec.

Tots els documents estan catalogats i es poden consultar al catàleg de la biblioteca.


Serveis complementaris

La biblioteca també ofereix serveis complementaris adaptats per a persones amb deficiència visual o ceguesa.

Dispositius electrònics:

  • Tele lupa portàtil, Optelec 5HD. Permet ampliar textos i imatge a color. Imprescindible portar el carnet de biblioteca i deixar-lo al personal. Per a ús exclusiu dins de la biblioteca
  • Escàner lector electrònic, Clear Reader. Dispositiu dotat d'una càmera que escaneja textos impresos: cartes, llibres, diaris, revistes...i els llegeis en veu alta. Pot reconeixer i llegir textos en castellà, català, anglès, francès i alemany. Cal fer servir els auriculars. Imprescindible portar el carnet de biblioteca i deixar-lo al personal. Per a ús exclusiu dins de la biblioteca
  • Bucle magnètic. A la sala d'actes de la biblioteca s'ha instal·lat una anella magnètica que millora la qualitat del so que es percep a través dels audiòfons o dels implants coclears.

Activitats

Al llarg de l'any es programen activitats que tenen com a objectiu apropar la realitat del col·lectiu i la inclusió de les persones amb discapacitat, mitjançant la difusió de materials i la programació d'activitats que promoguin la sensibilització i la solidaritat com ara: hores del conte, espectacles infantils integradors, conferències, exposicions, guies de lectures i visites guiades. Cada dijous a la tarda fem el "Club de lectura fàcil per a persones amb diferents capacitats lectores".


Totes les novetats i informació al blog del CID

Us recordem que en el blog del Centre d'Informació de la Discapacitat  (CID), podeu trobar informació relacionada amb la discapacitat: notícies, activitats,  recursos web, noves adquisicions del fons del CID i moltes coses més que us poden interessar.
 

Compromís amb la salut mental

Des dels nostres inicis donem suport a les entitats municipals en defensa de la inclusió i en la visibilitat normalitzada de les malalties mentals.
Col·laborem amb la Taula de Salut Mental de Sant Boi en la realització d'activitats amb l'objectiu de lluitar contra l'estigma.
Una de les accions més destacades és la creació del concurs de poesia "Perfecto esperpento" que anem realitzant des de l'any 2017. El premi a la persona guanyadora es lliura la setmana del Dia Mundial de la Salut Mental.


 

Informació complementària:

Informació i webs d'interès

Discapacitat física (DF)

Discapacitat sensorial (DS)

Discapacitat intel·lectual (DI)

Salut mental i malalties mentals

Més informació 

Temes: Associacions de malalts, Salut, Salut mental, Psicologia
Etiquetes: