Guia de lectura

Llibres i més llibres de... llibres!

Llibres i més llibres de... llibres!

Llibres dins de llibres, animals i monstres lectors, bibliotecàries intrèpides, nens menjallibres, contes capgirats...

Us presentem una tria de títols on els protagonistes són ells mateixos: els llibres! I el meravellós poder que exerceixen en aquells que s'atreveixen a endinsar-s'hi.
Històries sorprenents i divertides que us encantaran!
 

Data de creació: 06/11/2013

Última actualització: 22/01/2015

Bibliotecàries intrèpides, infants aventurers

 La Biblioteca dels llibres buits
La Biblioteca dels llibres buits
Sierra i Fabra, Jordi  
Barcelona : Cruïlla, 2006

Els llibres del poble han perdut totes les seves lletres degut a que no hi ha ningú que els llegeixi. Els nois més joves del poble viuran fantàstiques aventures en el seu intent d'arreglar la situació.

 La Senyora dels llibres
La Senyora dels llibres
Henson, Heather , Small, David , Small, David , Small, David  
Barcelona : Joventut, 2010

Sabies que a la serralada dels Apalatxes, als EUA, als anys 30 del segle XX, les bibliotecàries portaven llibres a llocs de molt difícil accés, regions que no disposaven d'escoles ni biblioteques anant a cavall o mula, per tal de facilitar l'accés a la lectura a tothom?

 Mussa, el fill de Barba-rossa
Mussa, el fill de Barba-rossa
Pla, Joan  
Barcelona : Baula, 2005

Mussa és el fill del terrible pirata Barba-rossa.. Quan embarca en un vaixell per primer cop, només està interessat pels llibres i per ser un gran escriptor. Els tresors que cerca són totalment diferents als tresors que busca el seu pare: el posarà en un gran compromís

 Pergamí
Pergamí
Sierra, Sergio A.  
Barcelona : La Galera, 2012

Una història sobre vanitoses profetesses i tortuosos oracles, i sobre criatures i poders antics com la nit. Aquestes són les aventures d'un nen, que no tenia por de viatjar en companyia de dimonis, bruixots o llegendaris guerrers condemnats a la bogeria, per tal de salvar el seu pare, però sobretot és la història de Pergamí, un nen que vivia en una biblioteca plena de llibres i que un dia va descobrir que no tots els relats tenen un final feliç.

 Un Somriure vermell com la sang
Un Somriure vermell com la sang
Gidwitz, Adam  
Barcelona : La Galera, 2012

Hansel i Gretel surten un dia del seu propi conte i s'introdueixen en altres vuit relats populars que també van ser convertits en clàssics pels germans Grimm. Durant un periple ple de foscos perills, coneixerem l'origen real de moltes històries de conte. D'on vénen les cases comestibles, les molles de pa o les mateixes bruixes? Aventura't amb aquests valents germans i descobreix-ho tu mateix.

Tornar