Guia de lectura
Els nostres boscos
L'Assemblea General de Nacions Unides ha declarat l'any 2011 Any Internacional dels Boscos amb l'objectiu de conscienciar la població de la importància d'una gestió sostenible dels boscos. En aquesta guia trobaràs recursos per aprendre a conèixer els arbres i els boscos.
Data de creació: 21/10/2011
Última actualització: 22/01/2015
Seccions de la guia
Els nostres boscos
Guia per al coneixement i identificació dels arbres de Catalunya.
Celdoni Fonoll ens ofereix "Arbres dels nostres paisatges" on versifica cinquanta-cinc espècies d'arbres dels Països Catalans. Completen i arrodoneixen el llibre les fotografies, i un annex amb informació científica, literària i popular dels arbres.
El llibre descriu 60 arbres i arbredes singulars de 14 municipis del Parc Natural del Montseny.
Atles de les 74 espècies d'arbres i arbusts més comuns a Catalunya. Inclou dibuixos i mapes de distribució de totes les espècies, així com figures i quadres que descriuen els seus principals requeriments ecològics.
El treball arrenca de l'aproximació als orígens remots els boscos actuals i es proposa fer una breu repassada històrica, no pas de la biologia, sinó més aviat de la dimensió més social.
Recopilació dels boscos singulars d'Espanya.
Aquest llibre s'endinsa en els boscos tropicals, mediterranis, continentals, boreals, etc.
Guia per comprendre i reconèixer millor el que ens envolta quan es passeja pels boscos: consells, trucs i argúcies permetran al neòfit no seguir passejant a cegues i preparar les seves sortides amb cura.
Ofereix una visió global i multidisciplinària de la realitat actual dels alzinars al nostre país i donar exemples de bones pràctiques, útils per a tots els que tenen la responsabilitat de gestionar adequadament els sistemes naturals.
Una antologia de 72 poemes de 28 escriptors dels Països Catalans on l'arbre és el protagonista.
L'objectiu del llibre és transmetre que el bosc és resultat de la història i, en conseqüència, està íntimament lligat amb l'evolució de la societat i convidar els lectors a passejar pels boscos de la geografia gironina.
Algunes de les persones que més entenen de boscos al nostre país ens expliquen diferents aspectes a tenir en compte en la nostre relació amb el bosc.
Monogràfic dels Quaderns del Medi Ambient dedicat a l'estructura, dinàmica i funcionament dels boscos de Catalunya, amb inventaris de les seves espècies, etc.
Adreçat als amants de la naturalesa que volen poder identificar els arbres dels nostres boscos, camps i parcs. També va dirigit als fusters i agricultors que vulguin perfeccionar els seus coneixements pràctics i en general a totes aquelles persones que vulguin conèixer la situació actual de les nostres muntanyes i pastures.
Col·lecció d'imatges realitzada en un període de 20 anys en jungles des de les terres baixes del Congo fins als boscos nuvolosos dels Andes.
Ofereix una visió global i multidisciplinar de la realitat actual de les pinedes de pi blanc al nostre país i dona exemples de bones pràctiques de gestió que poden ser útils per a tots els que tenen la responsabilitat de gestionar els sistemes naturals.
Per a la preservació de les escasses restes boscoses no massa alterats que encara queden en la península ibèrica, és bàsica una interpretació històrica i dinàmica dels seus boscos. Aquesta obra presenta una nova síntesi basada en dades cartogràfiques, de la flora, i dinàmics, amb una visió evolutiva de la distribució dels boscos peninsulars.
Un retrat proper i personal de les selves tropicals del món a través de la càmera de Thomas Marent.