Reading guide

Dieta mediterrània

Dieta mediterrània

La dieta mediterrània ha esdevingut un model alimentari sostenible i de qualitat. Des de fa segles els països mediterranis basen la seva alimentació en el consum de: verdures, llegums, fruites, peix i oli d'oliva com a greix essencial, alguns especialistes també inclouen el vi. Es valora tant la qualitat i varietat dels ingredients, com la senzilla forma de cuinar-los.
Les virtuts d'aquesta dieta han estat constatades científicament, i els beneficis derivats del seu consum moderat son destacables: eviten malalties cardiovasculars, alguns tipus de càncer i altres patologies.
Als països mediterranis de l'Àfrica del Nord i el Pròxim Orient la dieta varia degut a les prohibicions de les religions, Islam i Judaisme. Aquestes cuines han incorporat influències provinents de l'Àsia Central i de l'Índia, concretament espècies i condiments.
Va ser declarada Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la Unesco l'any 2010.
 

Date created: 23/11/2011

Last updated: 22/01/2015

Històries amb molt de gust


Authorship: URV

Recull de materials i recursos didàctics que mostren la relació entre la cuina i la literatura.

Authorship: Manuel Vázquez Montalbán

Secció de la web oficial de Vázquez Montalbán amb un article sobre la relació del seu detectiu Pepe Carvalho amb la gastronomia.

Authorship: Los amigos de Ligasalsas

Entrada de bloc que fa un recorregut històric per les relacions entre literatura i gastronomia.

Authorship: Literaturas.com

Número monogràfic de la revista literària Literaturas.com dedicat a la gastronomia.

Authorship: Montserrat Serra

Recull de quatre receptes de ficció que apareixen en llibres de Quim Monzó, Boris Vian, Andrea Camilleri i Marc Romera.

Back to top