Guia de lectura

Mascotes

Mascotes

Si convius o vols tenir una mascota has de tenir cura de l'animal perquè es trobi bé. En aquesta guia trobaràs tota la informació sobre els principals animals de companyia, tria el que més t'agradi!  

Data de creació: 21/03/2012

Última actualització: 22/01/2015

Mascotes de ficció

 101 dàlmates
101 dàlmates
Disney, Walt  
Barcelona : Cadí, 2001

Aquesta és la història de Pongo, un gos dàlmata que forma una família amb Perdy, una gossa de classe de la seva mateixa raça, al mateix temps unint als seus dos amos, Roger i Anita. Poc després, la parella canina porta al món a un grup de 15 cadells que es converteixen en l'objectiu de la malvada Cruella De Vil ja que amb ells tindrà els 99 que vol per a fer dels gossets munts d'abrics de pell.

 Anastasia, por supuesto
Anastasia, por supuesto
Lowry, Lois  
Madrid : Espasa, 2003

Anastasia ha aconseguit que els seus pares portin un gos a casa. Però ella ho ha de cuidar, i li toca treure-ho al carrer. El primer matí en què ha de treure-ho, es fica en un embolic important.

 Aquest gos és tot un jardiner!
Aquest gos és tot un jardiner!
Bosch, Lolita  
Barcelona : Animallibres, 2010

Aquest gos té unes habilitats molt especials! Cada nit, sense que els amos se n'assabenten, es dedica a treballar l'hort: arrenca les males herbes, té cura de les tomaqueres..., però quan arriba el dia, està molt cansat. Com s'ho farà?

 Aristóteles, el mejor gato para una bruja
Aristóteles, el mejor gato para una bruja
King-Smith, Dick , Graham, Bob  
Madrid : Alfaguara, 2004

Quan neix el gatet Aristóteles, la seva mare no li diu que els gats tenen nou vides. Quan va a parar a casa de Bella Donna, a poc a poc va perdent les seves vides perquè la casa és massa perillosa per a un gat aventurer.

 Así es Garfield
Así es Garfield
Sparey, John  
Madrid : Twentieth Century Fox, cop. 2004

Dibuixos animats sobre les aventures i desventures del gat més famós de la televisió

 Brillant
Brillant
Larreula, Enric  
Barcelona [etc.] : Cruïlla [etc.], 2002

Una colla de nois i noies, amics de l'escola i amics també de cap de setmana i vacances, troben un gos al carrer, abandonat. L'agafen, el porten al veterinari, li construeixen una caseta, li donen de menjar... Però un dia el gos desapareix. La colla d'amics fa tot el que pot per trobar el Brillant: escrits als diaris, telefonades als programes de ràdio, preguntes a les botigues i als veïns...

 Clifford
Clifford
Ramírez, Robert C.  
[S.l.] : Warner Bros Entertainment, cop. 2004

El gos vermell Clifford comença un dia a créixer i es fan tan gran com un edifici i tota la família s'ha d'anar a viure a una illa on el gos pugui córrer lliure.

 Diario de un gato asesino
Diario de un gato asesino
Fine, Anne  
Madrid : SM, 2003

El gat protagonista porta a casa cada dia un animal diferent... I mort. Que si un ocell, que si un ratolí... Sempre diu que se'ls troba ja així, però, serà veritat? Per què sospiten els seus amos que no ho és quan porta el conill dels veïns a casa?

 El Gos Màgic
El Gos Màgic
Riera, Carme , Luciani, Rebeca  
Barcelona : Destino, 2003

El gos màgic tenia una cua llarguíssima, que li creixia sense parar. Tot i ser tant i tant llarga, no li era cap problema, al contrari, amb la cua en Màgic ajudava a tothom que ho necessitava. Fins que un dia la va perdre... però, a canvi, es va convertir en el personatge més admirat del poble.

 El Hogar de los Pequesolos
El Hogar de los Pequesolos
Marie et Joseph , Tellería Bartolomé, José Luis  
Madrid : Bruño, 1999

Hi ha un lloc on tots els animals de companyia se senten acompanyats, perquè allà hi són tots! Mai més tornaran a sentir-se sols.

 El Meu gos Kin
El Meu gos Kin
Ramos, Pilar , Ramos, María Teresa  
Barcelona : Parramón, 2004

Les mil-i-una aventures del gos Kin i el seu amo, un nen que fins fa molt poquet no sabia que tenir un gos suposava tanta feina alhora que tanta diversió!

 El Porquet Ping Pong
El Porquet Ping Pong
Church, Caroline  
Barcelona : Blume, 2008

Els animals de la granja de la pomera no saben que fer amb el porquet Ping-pong. Se li ha ficat al cap que vol volar per ajudar-los a fer les feines del corral, i sempre la fa ben grossa! Però aleshores als animals se'ls acut una idea. Què pot fer? Serà prou bona perquè el Ping-pong posi seny? Una divertida història d'animals en un corral.

 En Cúper és així
En Cúper és així
Ganges, Montse , Urberuaga, Emilio  
Barcelona : Combel, 2005

Has pensat alguna vegada què dirien els gossos si parlessin? Ara tenim l'oportunitat de conèixer què pensa Cúper, un gos entremaliat i graciós, un gurmet de les galetes de xocolata que ens sorprendrà en cadascuna de les seves aventures.

 En Quac-Quac i els antiànecs
En Quac-Quac i els antiànecs
Mau, Olivier  
Barcelona : Brúixola, 2000

En Quac-Quac s'enfronta als seus pitjors enemics els antiànecs. Un conte naturalista sota l'òptica d'Intermon.

 L'Adopció d'en Tro
L'Adopció d'en Tro
Perdigó, Marta , Soler, Roger  
[Barcelona] : Kalkidan, 2005

Els animals de companyia també es poden adoptar. I el protagonista d'aquesta història està a punto de descobrir el seu futur company d'aventures: el Tró.

 L'Anna vol tenir un animalet
L'Anna vol tenir un animalet
Atwood, Margaret , Rovira, Martí  
Barcelona : Cruïlla, 2008

L'Anna busca un animalet de companyia per tenir-lo a casa. Com es dirà? Com serà? Margaret Atwood ens explica una història d'amistat entre una nena solitària i el seu primer animalet de companyia.

 La Dama y el vagabundo
La Dama y el vagabundo
Walt Disney Company  
León : Everest, 2007

Aquesta no és una història d'amor qualsevol, és la història d'una gosseta anomenada Dama i un gos del carrer que han de passar per un munt de complicacions per poder estar junts. Un clàssic.

 Les Aventures d'en Maulet
Les Aventures d'en Maulet
Kitamura, Satoshi  
[Sant Cugat del Vallès] : Símbol, 2003

Un gat imitant a una maquineta de fer punta, un gat aprenent a nedar o una colla de gats intentant agafar unes galetes de peix, són algunes de les situacions còmiques d'aquest llibre.

 Marlene y el taxizapato
Marlene y el taxizapato
Landa, Mariasun , Odriozola, Elena  
Madrid : SM, 2002

La gata Marlene, una cantant famosa en els seus temps, vol seguir coneixent món. Una nit, el "taxizapato" C'Al-Zado la porta a viure apassionants aventures en un carrer sense nom. La Lluna serà l'únic testimoni.

 Snoopy, vuelve a casa
Snoopy, vuelve a casa
Schulz, Charles M.  
Madrid : Paramount, cop. 2004

Una aventura del gos d'en Carlitos, Snoopy, i la resta de personatges de "Peanuts", en dibuixos animats.

 Ulisses i Casimir
Ulisses i Casimir
Jonas, Anne , Crozat, François  
Barcelona : Zendrera Zariquiey, 2000

Casimiro, un jove ratolí, descobreix per casualitat la lectura. Aquesta nova afició va a salvar-li quan Ulisses, el gat de la casa i el seu etern enemic li tingui atrapat entre les seves urpes.
 

 Varjak
Varjak
Said, S. F.  
Barcelona : Cruïlla, 2005

El Varjak, un gat blau de Mesopotàmia, surt del casalot on ha viscut sempre i s'enfronta al món exterior.

 Vull una mascota!
Vull una mascota!
MacAllister, Angela , Middleton, Charlotte  
Barcelona : Joventut, 2006

En Joan sempre havia volgut una mascota. Algun animaló gran i ferotge i emocionant. Així que quan el seu pare porta a casa un hàmster en Joan anomena la boleta de pèl Monstre i prova d'ensenyar-li a ser la mascota ferotge que ell realment vol. Però en Monstre no li porta els pals que li llança ni puja als arbres. En Joan perd totalment l'interès per ell. Llavors, d'una manera estranya, els papers canvien i en Joan experimenta què se sent essent una mascota i s'adona que no s'havia comportat com calia.

 ¿Yo y mi gato?
¿Yo y mi gato?
Kitamura, Satoshi  
México, DF : Fondo de Cultura Económica, 2000

Una divertida història d'un nen al que una despistada bruixota li canvia de cos pel de el seu gat...

Torna a l'inici