Guia de lectura

Receptes de Quaresma i Setmana Santa

Receptes de Quaresma i Setmana Santa

Gairebé totes les festes o celebracions del calendari van acompanyades d'alguna recepta especial per aquell dia. I malgrat que el Nadal, amb els seus abundantsàpats,és l'època de l'any idònia pels més golafres, la Quaresma i la Setmana Santa no es queden enrere.

Antigament per Quaresma i Setmana Santa era obligatori fer dejú i tot i que avui en dia aquest hàbit ha quedat en desús, els nostres costums alimentaris són hereus d'aquesta tradició. Afortunadament, aquesta austeritat en el menjar es veia compensada pel consum, durant aquests dies, d'aliments menys habituals com el bacallà o les postres. El deliciós peix blanc esdevé ingredient principal d'un repertori amplíssim de receptes on el trobem sol o ben acompanyat amb diversitat de llegums o verdures.

I no ens oblidem de les postres, un altre dels grans esperants de la Setmana Santa. Dolços tan emblemàtics com els bunyols o la Mona de Pasqua formen part de la nostra memòria des de la infància. Però la llista de plats no s'acaba aquí, podríem afegir els cigrons els cigrons amb espinacs, les truites, les torradetes de Santa Teresa, l'arròs amb llet o els crespells mallorquins... No cal patir, no passarem gana!!

Data de creació: 17/06/2016

Última actualització: 30/03/2017

El bacallà


 Bacallà
Bacallà
Santamaria, Santi  
Barcelona : Grup 62, DL 2005
 Bacalao
Bacalao
Aduriz, Andoni Luis , Bregaña, Santos , Agirre, Edorta  
[San Sebastián : Navarrorum Tabula], 2004
 Bacalao
Bacalao
Canales, Fernando  
Valladolid : Divisa, DL 2003
 Las Mejores recetas con bacalao : platos gustosos para comer
Las Mejores recetas con bacalao : platos gustosos para comer
Barcelona : RBA, DL 2001
 La Cuina del bacallà
La Cuina del bacallà
Cogul i Urrea, Albert  
Lleida : Pagès, 2001
 ¡Bacalao!
¡Bacalao!
De Biasio, Giovanni  
Barcelona : Zendrera Zatiquiey , 2007
 Peix, marisc i bacallà : un regal de l'aigua
Peix, marisc i bacallà : un regal de l'aigua
Quadrada, Mariona , Borrell Garciapons, Josep  
Valls : Cossetània, 2006
 L'Àvia Remei talla el bacallà
L'Àvia Remei talla el bacallà
Ribas Aguilera, Remei  
Valls : Cossetània, 2006
 El Bacallà : com preparar-lo 10 vegades
El Bacallà : com preparar-lo 10 vegades
Sagristà, Montserrat  
Barcelona : SD, 2006
Torna a l'inici