Novetats

El bloc de la malika

El Blog de la Malika

Lienas, Gemma

Barcelona : Estrella Polar, 2013

Aquesta és la història d'una nena que acaba d'arribar del Marroc i ha d'integrar-se a un nou país, amb una cultura i costums ben diferents, un clam contra la xenofòbia.

La Malika fa poc que ha arribat a Catalunya amb la seva mare i els seus germans per reunir-se amb el seu pare. Troba a faltar a la seva àvia i escriu en un blog tot el que li passa i les impressions que té d'aquesta cultura que és tan diferent de la seva. Amb tot, la Malika està decidida que la seva àvia pugui viure amb ells i per això pensa fórmules imaginatives per fer-la venir. Ho aconseguirà?

De la mà de la jove protagonista els lectors descobriran que coses tan habituals per aquells que hem nascut aquí poden resultar un autèntic xoc per als nouvinguts d'alguns països; La quantitat de vehicles que circulen per els nostres carrers amb el conseqüent soroll, les campanes dels campanars. També ens parla de l'enyorança que la Malika sent, les olors i els menjars són tan diferents! I no només això, la manera de vestir o els mateixos mercats criden força la seva atenció.

La narració es presenta en format de blog, els capítols curts representen les entrades que ens transmeten les vivències de la nena.

Adequat d'11 a 12 anys.

Recomanat per Sílvia Cantos Bastida Biblioteca Ernest Lluch i Martín de Vilassar de Mar.

16/03/2022