Novetats

 • Ser adolescente : ¿transición o destino?

  Ser adolescente :

  Fandiño Pascual, Ricardo

  Barcelona : Editorial UOC, noviembre 2021

  «Parlem dels adolescents, aquestes persones que ja no són nens i estan en procés d'aconseguir l'adultesa. Però també de les adolescències, les maneres de ser, de comportar-se, les actituds, el funcionament mental: la impulsivitat, la inestabilitat emocional, la baixa tolerància a la frustració, la cerca de la satisfacció immediata. Són característiques que s'han generalitzat fins a ser una manera de funcionament normal en persones que per rang d'edat haurien d'estar en la infància o en l'adultesa», relata Fandiño. «En certa manera, en el nostre context social tots som adolescents. L'adolescència ens ha colonitzat. Ells són els referents. Ells marquen la tendència», afegeix. I aquí està un dels problemes que, segons destaca aquest treball, sofreixen els adolescents actuals: «No tenen referències clares de com arribar a l'adultesa», diu el psicòleg.

  *Novetat a la Xarxa de Biblioteques Municipals 

  13/05/2022
  Mitjana (0 Vots)
 • Estima't molt

  Estima't molt

  García, Tania

  Barcelona : Rosa dels vents, febrer del 2022

  Tania García torna amb un llibre que dona eines i consells als pares i mares per ajudar als seus fills a fomentar l'autoestima. Explica en aquest llibre els coneixements i les eines necessaris per entendre els aspectes que conformen l'autoestima; per aprendre a fomentar-la en els nostres fills, en les seves diferents etapes de desenvolupament; i per integrar l'autocura com una part fonamental en la seva educació. El resultat és un llibre que ens ajuda a reconèixer els enemics de l'amor propi per gestionar millor, a través d'exercicis pràctics, un dels conceptes psicològics de més transcendència en el creixement i el benestar personal dels nostres fills. 

  *Novetat a la Xarxa de Biblioteques Municipals

  10/05/2022
  Mitjana (0 Vots)
 • La Vida secreta del niño antes de nacer

  La Vida secreta del niño antes de nacer

  Verny, Thomas

  España : Urano, [2021]

  Gran clàssic de psicologia prenatal, recomanat per pediatres, llevadores i psicòlegs. En aquesta obra, Thomas Verny va plantejar per primera vegada la idea -demostrada amb dades empíriques- que el vincle entre la mare i el nadó que naixerà no sols connecta els seus universos físics sinó també els emocionals i mentals: el benestar matern afecta al desenvolupament del nen des de la seva mateixa concepció. Al llarg de les pàgines, el psiquiatre americà ensenya com neutralitzar els conflictes que inevitablement sorgeixen durant l'embaràs, al mateix temps que guia a les futures mares perquè facin de la gestació una experiència enriquidora, tant per a elles com per al futur nadó, a través de la veu, la música, la relaxació... sense descuidar els hàbits de son  i alimentació.

  *Novetat a la Xarxa de Biblioteques Municipals 

  10/05/2022
  Mitjana (0 Vots)
 • A clase en pijama

  A clase en pijama

  Pérez González, Miguel

  Barcelona : Plataforma Editorial, enero de 2022

  Qui pot pensar que dins un hospital,  pot  existir una escola que s'ocupa d'atendre els pacients en edat escolar? Aquesta història és el testimoniatge d'alguns d'aquests mestres, que van abandonar el seu entorn natural, les escoles i instituts, per a dedicar-se a l'atenció de l'alumnat malalt a les Aules Hospitalàries dels hospitals pediàtrics i al servei de la mateixa especialitat en altres hospitals generalistes. Aquest llibre descriu una professió que requereix d'una gran vocació i lliurament, la dels mestres d'hospital. 

  *Novetat a la Xarxa de Biblioteques Municipals 

  10/05/2022
  Mitjana (0 Vots)
 • Los Olchis

  Los Olchis

  Valladolid : Divisa Home Vídeo, [2021]

  Els Olchis busquen una nova llar, però no es senten benvinguts enlloc. Fan pudor i la majoria dels humans no els volen. Quan Firebotton, el drac de la família aterra a l’abocador de Smellville, els Olchis es troben com a casa. I aquí és on volen quedar-se.

  *Novetat a la Xarxa de Biblioteques Municipals 

  10/05/2022
  Mitjana (0 Vots)
 • 100 conceptes sobre art

  100 conceptes sobre art

  Hodge, Susie

  Barcelona : Coco Books, 15 febrer 2022

  Es pot resumir el meravellós món de l'art en només 100 conceptes? Materials, tècniques, estils, dissenys, artistes del passat i del present i diferents mètodes d'expressió artística resumits en 100 conceptes triats amb cura. Susie Hodge ens mostra la seva gran capacitat de transmetre en poques paraules tot el que cal saber sobre l'art, en un llibre fascinant que inclou activitats atractives.

  *Novetat a la Xarxa de Biblioteques Municipals

  10/05/2022
  Mitjana (0 Vots)
 • El cant del cigne

  El Cant del cigne

  Pradas, Núria

  Barcelona : Bambú Editorial, febrer de 2022

  La Mia i la Greta són molt bones amigues. Es coneixen des que anaven a l'institut i ara comparteixen pis a Barcelona. Però una nit, en tornar a casa després de sortir de festa, la Mia ja no pot més i, amb tota la ràbia del món, etziba a la seva amiga: “Tant de bo et morissis ara mateix!” .Què ha passat? Com és que han acabat així? L'endemà troben el cos sense vida de la Greta. La Mia no sap què fer i també està en perill. Qui l'ha estat seguint?

  Llegeix-ne el fragment

  *Novetat a la Xarxa de Biblioteques Municipals

  10/05/2022
  Mitjana (0 Vots)
 • El último oso

  El Último oso

  Gold, Hannah

  [Barcelona] : Duomo Ediciones, enero de 2022
  > Veure disponibilitat a l’eBiblio

  No queden ossos polars a l’illa de l’Os, o al menys això li va dir el seu pare quan es van traslladar a l’Àrtic, on el seu pare havia de treballar durant sis mesos. Però un dia al capvespre a l’April li apareix una enorme silueta a l’horitzó, una cosa gran es mou i avança cap a ella. April tanca i obre els ulls i la cosa ha desaparegut. Però podria jurar que acaba de veure un os polar!!

  Llegeix-ne un fragment

  Enllaç a eBiblio

  *Novetat a la Xarxa de Biblioteques Municipals 

  10/05/2022
  Mitjana (0 Vots)
 • Un Cas complicat

  Un Cas complicat

  Nilsson, Ulf

  Barcelona : Viena Edicions, febrer del 2022

  Acompanya al Comissari Gordon i la ratolina Pat en una nova investigacio. Al bosc hi ha molts animals que estan tristos. Algú volta amunt i avall dient coses lletges als altres. Però qui és que els empipa d’aquesta manera? I per què...? Això és el que hauran d’investigar, però no és tan senzill com creuen perquè ningú no vol parlar. De tota manera, hi ha una cosa que és segura: el cas ha de quedar resolt ben aviat, perquè el comissari Gordon té pensat marxar uns dies de vacances i dedicar-se a pescar i a menjar tantes magdalenes com vulgui!

  Llegeix-ne un fragment

  *Novetat a la Xarxa de Biblioteques Municipals 

  10/05/2022
  Mitjana (0 Vots)
 • L'Expedició Arc Iris

  L'Expedició Arc Iris

  Brech, Nora

  Barcelona : Joventut, febrer del 2022

  L’ornitòloga Ava Pigot necessita ajuda! Duu molt de temps cercant l’ocell arc iris, però no el troba enlloc. La Kim i en Carl volen ajudar-la, i salpen a una aventura que els durà a trobar-se amb les més meravelloses aus de tot el món: els ocells paraigua, els matrioixca, els del jazz… Però, i l’ocell arc iris? El trobaran?

  *Novetat a la Xarxa de Biblioteques Municipals

  10/05/2022
  Mitjana (0 Vots)