Novetats

 • El Mundo del Valle de los Mumin

  El Mundo del Valle de los Mumin

  Ardagh, Philip

  [Zaragoza] : Edelvives, 2020

  Qui no coneix els famosos personatges de la literatura finlandesa, els Mumin?. Aquest llibre recull de forma exhaustiva i també il·lustrada el mon màgic d’aquests trols blancs i nassuts que viuen en un bosc escandinau envoltats d’altres éssers fantàstics. Els Mumin són tendres, divertits, somiadors, maquinadors irascibles, força creatius  i amb ells podràs viure tota mena d’aventures.  Els Mumin van donar a conèixer mundialment a la seva creadora, la Tove Jansson, premi Hans Christian Andersen al 1966. El llibre també recull la reproducció de notes, esbossos i fotografies de l’estudi de l’autora. No esperis més per endinsar-te en el món dels Mumis.

  **Novetat a la Xarxa de Biblioteques Municipals 

  16/04/2021
  Mitjana (0 Vots)
 • Caminant junts per la lluna

  Caminant junts per la lluna

  Puig, Pep

  Barcelona : L'Altra Tribu, novembre del 2020

  Una catàstrofe. Un cop més, l’agost ha passat volant. És l’hora violeta. A la platja d’Altafulla quatre amics aprofiten per fer l’últim bany de l’estiu. Al cel s’hi mou un gran núvol de tempesta. Un fil de lluna apareix i desapareix a cada moment. El Pitus, que sempre va a la seva, s’ha tret el banyador i s’ha posat de cap per avall. El Marcel, el narrador d’aquesta història, només vol que arribi la nit per trobar-se d’amagat amb la Guida, l’enigmàtica germana de l’Enzo. El Júnior, que no ha fet l’estirada ni sembla que vulgui fer-la, gaudeix de les onades com quan tenia deu anys. L’únic que no es banya és l’Enzo. Per alguna raó que desconeixem, s’ha quedat assegut a la vora, jugant amb una pedra a la mà. El Marcel el mira un moment i l’Enzo li torna la mirada. De tant en tant, un llampec il·lumina el capvespre. Uns instants més i l’estiu ja s’haurà acabat. Potser és el moment, doncs, de tornar al principi i donar una mica més de temps a aquest grup de nois, abans no es facin grans del tot.

  Llegeix un fragment 

  Booktrailer

  **Novetat a la Xarxa de Biblioteques Municipals 

  23/04/2021
  Mitjana (0 Vots)
 • El Famosíssim catàleg de Walker & Dawn

  El Famosíssim catàleg de Walker & Dawn

  Morosinotto, Davide

  Barcelona : Viena Edicions, novembre del 2020
  > Veure disponibilitat a l’eBiblio

  Som al Mississipí, pels volts del 1900. Quatre amics que han sortit a pescar troben una llauna rovellada i enfonsada al fang que conté una petita fortuna: tres monedes de dòlar! Després de rumiar-s’hi molt, decideixen gastar-se’ls en algun dels meravellosos productes que es venen per correu a través del Famosíssim Catàleg de Walker & Dawn, però quan els arriba el paquet, no conté el que esperaven, sinó un rellotge de ferroviari espatllat. I és així com decideixen emprendre un viatge fins a les oficines de la companyia, a Chicago, per reclamar el que és seu, sense imaginar-se que s’estan ficant en una perillosa trama de lladres, traïdors i assassins sense escrúpols.

  **Novetat a la Xarxa de Biblioteques Municipals 

  16/04/2021
  Mitjana (0 Vots)
 • Els llibres de la senyora Jella

  Els Llibres de la senyora Jella :

  Stinson, Kathy

  Barcelona : Joventut, novembre del 2020

  Aquest conte  és un meravellós tribut a l’esperança, l’empatia i el poder dels contes i també a Jella Lepman. Aquest conte es basa en la història real de Jella Lepman, qui va viatjar per tota Alemanya l’any 1946 amb una exposició internacional de llibres infantils. La Jella creia que aquests llibres podien ajudar els nens i les nenes a sentir-se connectats entre ells, i que representaven la millor manera d’evitar una nova guerra. La guerra havia canviat per sempre les vides d’Anneliese i el seu germanet Peter. Un dia, caminant pels carrers en runes, es van topar amb una exposició. Una sala enorme plena de llibres! En aquell lloc, l’Anneliese i en Peter van conèixer una dona que va influir en les seves vides més del que mai haguessin imaginat…

  **Novetat a la Xarxa de Biblioteques Municipals 

  Per saber més de Jella

  16/04/2021
  Mitjana (0 Vots)
 • La Fábrica de turrón

  La Fábrica de turrón

  Kiselova Savrasova, Valeria

  Sant Joan Despí (Barcelona) : Corimbo, noviembre 2020

  Un conte amb clàssics personatges:  gnoms, animals del bosc i el pare Noel. Sota un gran ametller octogenari  s’amaga la fàbrica de torrons, confits, tortells i polvorons, allí durant tot l’any i treballen uns alegres gnoms de manera molt eficient i cantant alegrement dia rere dia per a que al Nadal tots puguem gaudir d’aquestes postres tant dolces. Però quan un golafre os entra a la fàbrica poden passar mil i un desastres ...

  **Novetat a la Xarxa de Biblioteques Populars 

  13/04/2021
  Mitjana (0 Vots)
 • Germans : educar la relació entre els teus fills

  Germans :

  García, Tania

  Barcelona : Rosa dels Vents, novembre del 2020
  > Veure disponibilitat a l’eBiblio

  «L'objectiu d'aquest llibre (...) és ajudar-te a entendre que la relació entre els germans és una de les relacions més importants que tindran els teus fills a la vida.»
  Germans explora un dels vincles més màgics i complexos de la vida, i ofereix les eines fonamentals per a educar la relació entre els teus fills sense crits ni baralles, donant a cadascú el que necessita.
  Gràcies a Tania García, una de les especialistes en educació basada en el respecte més reconegudes del món i la creadora d'Educación Real, descobrirem l'origen de la relació entre germans i aprendrem com comunicar-nos millor amb cada fill, com gestionar la gelosia i la ràbia entre ells, com establir uns bons límits, com intervenir en els seus conflictes i quan fer-ho, com actuar quan hi ha violència o com portar les famílies reconstituïdes. El resultat és un llibre útil i complet, concebut des del màxim respecte als drets fonamentals dels infants i les seves etapes de creixement. S'hi exemplifiquen, amb casos pràctics reals, les dificultats que pot generar aquest vincle tan únic i extraordinari.
   
  Tania García és escriptora, mare de dos fills i especialista en educació basada en el respecte i a partir de l'evidència científica.

  *Novetat de la Xarxa de Biblioteques Municipals
   

  13/04/2021
  Mitjana (0 Vots)
 • Enseña a tus hijos a digerir las emociones.

  Enseña a tus hijos a digerir las emociones

  Sanz, Pilar

  Barcelona : Plataforma Editorial, octubre de 2020
  > Veure disponibilitat a l’eBiblio

  Ira, frustració, por, tristesa, ansietat, estrès... les emocions formen part de la vida familiar, afectant tant els nens com els adults. És tasca dels pares intentar afavorir el benestar dels fills, i també el d'ells mateixos, propiciant un entorn emocionalment saludable on puguin créixer feliços i preparar-se per a la vida adulta.

  A partir de la seva llarga experiència com a psicòloga i psicoterapeuta, l'autora ens submergeix en les pàgines d'aquest llibre en l'univers de les emocions i en el concepte de la digestió emocional, que ens ajudaran a entendre i canalitzar adequadament les necessitats emocionals dels nostres fills, i les nostres com a pares, millorant així la qualitat de les relacions.

  *Novetat de la Xarxa de Biblioteques Municipals

  13/04/2021
  Mitjana (0 Vots)
 • Cuidarse para cuidar: lo que nadie te había contado para recuperarte del posparto en cuerpo y alma

  Cuidarse para cuidar :

  Ramírez Matos, Esther

  Barcelona (España) : Libros Cúpula, octubre de 2020

  L'embaràs té tres trimestres? En absolut. Hi ha un quart trimestre.

  En aquestes pàgines t'acompanyarem en aquesta gran cursa d'obstacles que comença quan deixen el teu nadó a la teva falda. Perquè sí, l'amor et cega, la felicitat et completa, però, siguem honestes, també es passen males estones. Entendràs que no estàs sola ni ets l'única a sentir-com et sents i que la maternitat és molt bonica, però també és molt dura. 
  El llibre et convida a endinsar-te en una realitat de la qual ja va sent hora que se’n parli, i amb bon humor, perquè no hi ha res millor en aquesta vida que prendre’s les coses amb humor. I en aquesta etapa, més que en qualsevol altra.

  *Novetat a la Xarxa de Biblioteques Municipals 
   

  13/04/2021
  Mitjana (0 Vots)
 • Més vella que l’anar a peu

  Més vella que l'anar a peu

  Serra, Màrius

  Barcelona : Estrella Polar, setembre del 2020
  > Veure disponibilitat a l’eBiblio

  Primer títol de la col·lecció “Les aventures de la Napeu” . Coneixerem a l'Alf i la Bet que són a la biblioteca de l'escola molt enfeinats buscant un repte per plantejar a la classe, quan decideixen esbrinar qui és l'home més vell del món. Mentre busquen sense descans un tal Matusalem, aniran a parar a Rupit, que, segons sembla, és el poble més antic del món. Un cop allà i després d'haver trobat algunes pistes importants, es perden al bosc i troben refugi en una mena de casa de colònies on viu una velleta molt eixerida, la Napeu! I així descobreixen que l'home més vell del món és...

  Llegeix un fragment.

   

  16/04/2021
  Mitjana (0 Vots)
 • Castigar no es educar

  Castigar no es educar

  García Vega, Lorena

  Madrid : La Esfera de los Libros, septiembre de 2020

  Per què no hem de castigar? Serveix per a alguna cosa el "Racó de pensar"? És de vegades el silenci una bona eina amb els nens? S’han d’acomplir sempre les promeses que els fem?

  Aquest instructiu llibre ens parla, des dels principis de la disciplina positiva, sobre quines són les formes més amables i útils d'educar els nostres fills, i ho fa sense judicis ni prejudicis.

  Respecte, motivació, empatia, confiança i gestió emocional són només alguns dels pilars d'una educació flexible que connecta amb el nen i amb els seus sentiments. Que evita la rebel·lia, la revenja i que saltin espurnes en la família.

  *Novetat de la Xarxa de Biblioteques Municipals

  12/03/2021
  Mitjana (0 Vots)