Novetats Novetats

 • Otras formas de aprender: qué funciona en educación y por qué

  Otras formas de aprender

  Beard, Alex

  Barcelona : Plataforma Editorial, septiembre de 2019

  La nostra educació permet vaticinar el nostre grau d'aprenentatge i satisfacció en el futur, i fins i tot quant de temps viurem. No obstant això, malgrat la seva extraordinària importància, l'ensenyament i l'aprenentatge han perdut el contacte amb el progrés humà. Vivim en l'era de la informació, treballem en l'economia del coneixement, però les nostres escoles són relíquies de l'era industrial.

  En aquest llibre, Alex Beard, coneixedor del món de l'educació, ens guia en un recorregut enlluernador pel futur de l'ensenyament i l'aprenentatge, per mostrar-nos com i per què hem de fer millor les coses. Abordant tots els temes, des de la intel·ligència artificial fins a la nostra comprensió creixent de el cervell de l'infant, des de les arrels de la creativitat fins a la forma en què les aules poden ser motors involuntaris de l'extremisme, Beard ens condueix dels passadissos abarrotats d'una escola integrada de Londres als pavellons d'alta tecnologia de Silicon Valley, passant per les fàbriques d'exàmens de Corea de Sud i les aules inclusives de Finlàndia, per revelar-nos que ens trobem al llindar d'una revolució de l'aprenentatge.

  «Un gran recorrido en busca de lo que funciona en una época en la que los modelos tradicionales de educación chocan con cambios sociales profundos.» Times Literary Supplement

  *Novetat de la Xarxa de Biblioteques Municipals

   

   

   

  28/02/2020
  Mitjana (0 Vots)
 • Familias de acogida: respuestas al desamparo

  Familias de acogida

  [Barcelona] : NED Ediciones, [2019]

  L'acolliment familiar forma part d'un fenomen social molt complex que planteja grans reptes per a les polítiques socials de protecció a la infància i l'adolescència. Es tracta de la mesura de protecció prioritària a l'hora d'atendre nens o adolescents que han estat separats dels seus pares o tutors legals. En conseqüència, és important analitzar els símptomes més comuns que apareixen en les famílies d'acollida per orientar el treball terapèutic i socioeducatiu amb elles.

  En aquest llibre participen autors amb una llarga trajectòria professional a la clínica i el sistema de protecció, que aborden des d'una perspectiva interdisciplinària -pedagogia, psicoanàlisi, educació o treball social- qüestions com els nous rols familiars, el desig d'acollir, la trobada entre els nens i les famílies d'acollida, la inscripció familiar o la separació.

  Sense defugir, d'altra banda, la reflexió al voltant dels aspectes més crítics i revisables en el procés d'acompanyament a les famílies i els nens acollits, així com les particularitats entre els acolliments en família extensa i en família aliena.

  *Novetat de la Xarxa de Biblioteques Municipals

  13/02/2020
  Mitjana (0 Vots)
 • Zog

  Zog

  Barcelona : Rita & Luca Films, [2018]

  El Zog és un drac que va a escola per aprendre a volar, a treure foc per la boca i a raptar princeses. No se’n surt massa bé, però va superant els obstacles gràcies a l’amistat d’una princesa que l’ajuda i li fa entendre que no han de ser el que el món espera d’ells. Una història acompanyada de quatre curts protagonitzats per nenes valentes i imaginatives.

  Aquesta pel·lícula tambè està disponible a l'Ebiblio

   

  06/02/2020
  Mitjana (0 Vots)
 • En tots els sentits

  En tots els sentits

  Nessmann, Philippe

  Barcelona : Librooks, octubre de 2019

  Què és i per a què serveix exactament un sentit?, els animals veuen els mateixos colors que nosaltres?, què poden sentir els bebès quan estan dins del ventre de la mare?, què són les papil·les gustatives? Aquest extraordinari llibre conté tots els secrets de l'apassionant món dels sentits. Una obra plena de coneixements i diversió que li permetrà descobrir com mai abans ho havia fet el funcionament de la vista, l'oïda, el tacte, l'olfacte, el gust... fins i tot hi ha espai per a un sisè sentit! Aquest llibre presenta un disseny únic i un enfocament d'aprenentatge molt original basat en l'ús de diferents disciplines: explicacions científiques, entrevistes, referències artístiques, anècdotes, il·lustracions, gràfics, jocs i exercicis pràctics ideals per estimular la seva curiositat. És perfecte tant per llegir per parts com per devorar de principi a fi.

  13/02/2020
  Mitjana (0 Vots)
 • Thornhill

  Thornhill

  Smy, Pam

  Barcelona : Blackie Books, octubre de 2019

  “Ella ha tornat. La por m’ha entrat pel clatell com un calfred i m’ha baixat per l’esquena. Què faré ara?” A Thornhill, un orfenat encantat, el terror pot no venir dels fantasmes, sinó de les nenes que dormen al teu costat. I l’amistat, de les que llegeixen el teu diari molts anys després… Guia de lectura.

   

  13/02/2020
  Mitjana (0 Vots)
 • Corporació d'alienígenes, SA

  Corporació d'alienígenes, SA

  Prats, Lluís

  Barcelona : Barcanova Editorial, novembre de 2019

  Premi Guillem Cifre de Colonya 2019

  Què faríeu si el vostre pare us digués que la seva feina és caçar alienígenes? Us el creuríeu? Oi que no? Això és el que li passa al Nico Desclot. Però és clar, el seu pare el convenç i ell es deixa enganyar. D'aquesta manera el Nico descobreix un nou món emocionant i fabulós, però ben aviat s'adona que no tot és tan bonic ni extraordinari com sembla. I tot per una raó ben senzilla: una feina tan extravagant com aquesta no pot existir. Potser només és una cabòria absurda imaginada pel seu pobre pare, que no està bé del cap. O no... Vols llegir les primeres pàgines.

  12/02/2020
  Mitjana (0 Vots)
 • Migrants

  Migrants

  Watanabe, Issa

  Barcelona : Libros del Zorro Rojo, octubre de 2019

  Aquest llibre àlbum sense paraules narra amb imatges d’extraordinària força el viatge d’un grup d’animals que deixen enrere un bosc nocturn mancat de fulles. És la història d’una gran i única migració, un viatge en què se sacrifiquen coses, es deixen enrere éssers estimats, s’han de passar fronteres… Aquest àlbum ofereix en la contraportada les úniques paraules que no s’han d’obviar quan es tracta de debatre sobre la migració forçada de persones: fam, tragèdia, tancament de fronteres, crisi humanitària, drets humans… Un llibre necessari per submergir al lector en un periple d’incertesa, on conviuen la mort i l’esperança de veure com en un desert d’obscuritat torna a créixer l’herba.

  10/02/2020
  Mitjana (0 Vots)
 • La Meva casa al bosc

  La Meva casa al bosc

  Bourget, Laëtitia

  [Barcelona] : Libros del Zorro Rojo, setembre de 2019

  En aquest àlbum únic, en format acordió, de 4 metres de llarg!, el protagonista convida al lector a recórrer de la seva mà el camí que porta a la seva llar, una casa al bosc. Per una de les cares del llibre gegant comença el viatge: travessem el poble, creuem el pont, passegem per la riba del riu… Aquest entusiasta amfitrió ens explica, pas a pas, com arribar a casa seva. Un cop allà, a l’altra cara del llibre, deixem les sabates a l’entrada i accedim a les diverses habitacions, dins de les quals hi ha una infinitat de detalls per descobrir. L’exterior i l’interior de la casa es despleguen en aquest àlbum que convida a posar-se de peu i llegir jugant.

  05/02/2020
  Mitjana (0 Vots)
 • Educar en la empatía: el antídoto contra el bullying

  Educar en la empatía

  Moya Albiol, Luis

  Barcelona : Plataforma Editorial, septiembre de 2019

  Tot i que s'ha demostrat que les persones empàtiques són més felices i se senten més plenes, l'empatia no sembla ser una preocupació central en l'educació. Prova d'això és l'augment de l'assetjament escolar i el “cyberbullying”,  per esmentar dues de les conseqüències associades a la manca d'empatia. Llavors,  no hauríem de començar a educar en l'empatia? Perquè, com més empatia té una persona, menys utilitzarà la violència com a forma de resoldre els conflictes.

  Les àrees cerebrals que actuen sobre les ues actituds se solapen en gran part, de manera que una pot inhibir a l'altra. Es tracta, doncs, de dues cares d'una mateixa moneda; la millor estratègia per reduir la violència és fomentar la empatia. Educar en l'empatia és el camí cap a una societat cooperativa i altruista; és educar en el respecte, la solidaritat i el lliure pensament.

  L'autor, investigador en neurociència, explica com formar persones més empàtiques, a través de petites accions que podem realitzar tant a casa com en l'àmbit escolar.

  *Novetat de la Xarxa de Biblioteques Municipals

  29/01/2020
  Mitjana (0 Vots)
 • Mares i pares influencers: 50 eines per entendre i acompanyar els adolescents d'avui

  Mares i pares influencers

  Bach, Eva

  Barcelona : Rosa dels Vents, setembre del 2019

  Aquest llibre s'adreça a qualsevol persona que tingui adolescents a prop i vulgui viure d'una manera més agradable aquesta etapa de la vida.

  Mitjançant de 50 idees, Eva Bach i Montse Jiménez et mostren com obrir-te a noves opcions d'entendre la realitat per tal que puguis comprendre millor els joves, comunicar-te amb ells de forma més eficaç, teixir uns vincles personals saludables i unes relacions educatives estimulants.

  Partint de la seva experiència com a mares i educadores, així com de les aportacions de professionals de diversos àmbits, i després d'escoltar més de 1.500 joves, ens ajuden a actualitzar-nos i ens ofereixen orientació per i recursos per arribar al cor dels i les adolescents i convertir-nos així amb la seva millor influencia.

  *Novetat de la Xarxa de Biblioteques Municipals

  20/01/2020
  Mitjana (0 Vots)