Novetats Novetats

 • Profes rebels: el repte d'educar a partir de la realitat dels joves

  Profes rebels

  Olivé, Cristian

  Barcelona : Rosa dels Vents, gener del 2020

  Estem educant segons els temps que estem vivint? El sistema educatiu ajuda els joves a créixer amb esperit crític?

  «Des del primer dia que vaig trepitjar una aula he volgut capgirar-ho tot perquè els protagonistes siguin els alumnes, per oferir-los un aprenentatge lligat als seus interessos reals», afirma Cristian Olivé, el professor que ha introduït a les seves classes les cançons de Rosalía, les sèries de Netflix o les pancartes de les manifestacions del 8 de març.

  «Soc un profe rebel perquè prefereixo deixar enrere l'escola del passat. M'agrada tenir-la present per imitar-ne els èxits, però miro cap endavant perquè el futur ho mereix», escriu. «Soc un profe rebel perquè intento canviar l'educació des de dins, però també aspiro que siguin rebels les famílies i tots els altres agents de la comunitat educativa. Soc un profe rebel perquè m'esforço sempre per potenciar el talent dels alumnes, per despertar-los inquietuds i per remoure consciències... Siguem rebels!»

  *Novetat de la Xarxa de Biblioteques Municipal

  Ebiblio

  09/04/2020
  Mitjana (0 Vots)
 • Poema al pedo

  Poema al pedo

  Quevedo, Francisco de,

  Barcelona : Beascoa, septiembre de 2019

  Divertida edició il·lustrada per al més petits de la casa d’un poema de Francisco de Quevedo

  “Alguien me preguntó un día // ¿Qué es un pedo? // Y yo le contesté muy quedo: // el pedo es un pedo,//
  con cuerpo de aire y corazón de viento.” ....

  Ebiblio

   

   

   

  08/04/2020
  Mitjana (0 Vots)
 • El castillo en las nubes

  El Castillo en las nubes

  Gier, Kerstin

  [Barcelona] : B de Blok, febrero de 2019

  A dalt de tot de les muntanyes suïsses hi ha un gran hotel on els dies de glòria, sense dubte, han quedat endarrere fa molt de temps. Aquest hotel és conegut com el Castell del núvols i cada 31 de desembre es prepara per a  celebrar  un gran ball, i és llavors quan retorna tot l’esplendor perdut. La Fanny, una jove de 17 anys que treballa a l’hotel, s’encarrega de fer l’estada als hostes el més confortable i luxós possible. Però se n’adona que alguns dels hostes no són qui diuen que són. Què plans secrets s’estan tramant darrer les cortines de vellut? És cert que la dona del milionari rus té el diamant que diu que té? I, per quina raó en Tristán, aquell atractiu noi, prefereix trepar per la façana de l’hotel i no pujar per les escales? La Fanny es troba en mig d’una perillosa aventura que no només posa en risc la seva feina, sinó també el seu cor,....

  Ebiblio 

  Vols escoltar el primer capítol en la llengua original

   

   

  08/04/2020
  Mitjana (0 Vots)
 • La Copa de plomo y oro

  La Copa de plomo y oro

  Funke, Cornelia

  Madrid : Siruela, 2019

  En un món d’elfs, sirenes i trols, l’autèntica màgia està on menys t’ho esperes..... És hivern a la ciutat de Londra i la jove Tabetha sobreviu buscant tresors a les empantanades  voreres del Tàmesi malgrat la neu. La nit de nadal, un sinistre desconegut  li ofereix tres monedes de plata a canvi de que trobi i li doni el fragment que completaria un objecte màgic d’un valor incalculable: la misteriosa copa de plom i or.....

  Ebiblio

  Coneix el món de fantasia de la Cornelia a través d’aquesta entrevista

   

   

  08/04/2020
  Mitjana (0 Vots)
 • Un Pla malèfic

  Un Pla malèfic

  Julve, Òscar

  Barcelona : Beascoa, setembre del 2019

  L'Ulisses i la Lia s'apunten a Aventura Total, una extraescolar de l'escola que, tal com indica el seu nom, els portarà a una aventura total! A l'escola de l'Ulisses i la Lia, els alumnes poden escollir entre diverses extraescolars. En contra de la seva voluntat, tots dos acaben a classe d'Aventura Total amb el professor Hache, un vell estrany i esquerp. El que l'Ulisses i la Lia no saben és que el professor amaga un secret i que estan a punt d'embarcar-se en una trepidant aventura. L'Ulisses i la Lia s'adonen que el seu deure és tornar a Eternia per ajudar els seus habitants. En arribar, descobreixen que els eternians han contret un virus que els està debilitant, amb la ajuda d'en Roxlo i el professor Hache, l'Ulisses i la Lia es proposen trobar una solució. Però no serà gens fàcil...

  Ebiblio

   

   

  08/04/2020
  Mitjana (0 Vots)
 • ¡Caca de vaca!

  ¡Caca de vaca!

  Blake, Stephanie

  Barcelona : Beascoa, mayo de 2019

  Exitosa saga de llibres de  Stephanie Blake protagonitzada per en Simó, un entremaliat conillet. Caca de vaca!, Caca de vaca!,... crida en Simó cada cop que la seva mare o el seu pare li demanen que faci alguna cosa. Del matí a la nit i de la nit al matí, no hi ha manera que el conillet digui cap altra paraula. Fins que un dia apareix un llop i al petit conillet no se li acudeix res més a dir que Caca de Vaca! No vols saber que passarà?

  Ebiblio

   

   

  08/04/2020
  Mitjana (0 Vots)
 • La Escuela del mundo: una revolución educativa

  La escuela del mundo

  “La escuela del mundo” és una visió del futur de l'educació i, alhora, la història personal d'un home que ha apostat per l'aprenentatge personalitzat, la interacció humana i el pensament alternatiu.

  Pares i polítics es queixen sense parar de l'estat del sistema educatiu, i les escoles busquen consell sobre com connectar amb els estudiants en l'era digital.

  El projecte de Khan planteja una solució a aquests problemes, i al mateix temps ressalta la tasca dels professors i revela que la tecnologia pot i ha d'exercir un paper fonamental en l'educació a tot el món.

  L'Acadèmia Khan és un projecte que va néixer de la formació en línia, i que ha esdevingut un fenomen mundial. Milions d'estudiants, professors i pares utilitzen avui els vídeos i el programari gratuït d'aquesta plataforma, creada per gent de totes les edats i nivells de preparació, sense cap tipus de restriccions.

  Descarrega'l a ebiblio

  *Novetat de la Xarxa de Biblioteques Municipals 
  08/04/2020
  Mitjana (0 Vots)
 • Somos la leche

  Somos la leche

  Padró, Alba

  Barcelona : Grijalbo, 2017

  El trobaràs a eBiblio

  La maternitat és una etapa desconeguda, plena de mites i pors, si ets mare primerenca. I si vols alletar el teu nadó, has de saber que es pot aprendre a donar el pit, que no és un acte instintiu. Disposar d'informació i suport és vital per poder decidir sobre tots els aspectes de la lactància.

  Somos la leche respon  les preguntes més freqüents que es pot fer una mare primerenca: Com em preparo per a la lactància? Què passa si el meu nadó no s'agafa bé o no guanya pes? Fins quan he de donar el pit i quan es recomana el deslletament? Com compatibilitzo la lactància materna amb la tornada a la feina?

  Alba Padró és clara en aquest llibre: allò realment important és que la mare i el nadó estiguin bé!

  *Novetat de la Xarxa de Biblioteques Municipals

  08/04/2020
  Mitjana (0 Vots)