Novetats Novetats

 • Lo que necesitan los niños: ¿una nueva escuela?

  Lo que necesitan los niños

  Raspall, Lucas

  Rosario, Santa Fe, Argentina : Homo Sàpiens Ediciones, [2019]

  Ja han passat centenars d'anys des del naixement de l'escola i avui es presenta un context que, inevitablement, dibuixa noves necessitats. Si no parem atenció a entendre aquestes noves necessitats, si no aprenem a llegir-les, el desfasament entre la institució educativa i els nens serà ben aviat abismal -si no ho és ja-.

  En aquest llibre l'autor proposa una manera diferent de pensar el vincle entre el docent i l'alumne, sabent que no hi ha variable més influent sobre el desenvolupament de les capacitats cognitives, emocionals i socials del nen que aquesta relació.
  Després, l'autor convida a reflexionar sobre què és el que necessiten els nens i com es poden facilitar aquests aprenentatges, a partir de les aportacions de la teoria de la inclinació, les bases de la criança respectuosa i les investigacions en el camp de les neurociències, bolcada una manera diferent de mirar, pensar i sentir la infància.
  I després -mai abans- es podran dissenyar les estratègies necessàries per escurçar la distància que avui separa els nens de la seva escola.


  *Novetat de la Xarxa de Biblioteques Municipals

  10/10/2019
  Mitjana (0 Vots)
 • Els educadors feliços canvien el món

  Els Educadors feliços canvien el món

  Nhat Hanh,

  Barcelona : Kairós, abril 2019

  El primer manual autoritzat dels ensenyaments i les pràctiques desenvolupades per Thich Nhat Hanh i els educadors de Plum Village per a ajudar els mestres a cultivar la plena consciència a les seves vides i a les dels seus alumnes.

  Els educadors feliços canvien el món ensenya als mestres d’educació primària, a docents universitaris, a professors de secundària i membres del personal educatiu en general que, per tal de poder fer un bon ensenyament a les escoles, les universitats i les aules, és important que primer incorporin ells mateixos la pràctica i la transformació a través del mindfulness.

  Aquest llibre inclou tècniques senzilles, perfeccionades pels mateixos educadors, per aprendre com cultivar la plena consciència, o mindfulness, i aplicar-la en les relacions i la pràctica docent amb els alumnes i els col·legues. 

  Presentades en un llenguatge laic, adequat per a contextos diversos, les instruccions van seguides d’una orientació pràctica dirigida als docents, amb abundants explicacions, activitats, consells i respostes dels estudiants.

  *Novetat de la Xarxa de Biblioteques Municipals

  25/09/2019
  Mitjana (0 Vots)
 • La Increïble història de la pera gegant

  La Increïble història de la pera gegant

  [Barcelona] : Pack Màgic, [2018]

  A la petita i idíl·lica Vilasol hi viuen dos amics, un elefant que es diu Sebastià i una gata que es diu Mitxo. En Sebastià, la Mitxo i els habitants de Vilasol estan molt tristos perquè el seu estimat alcalde, a qui anomenen afectuosament JB, ha desaparegut. En absència d’en JB, en Twig ha pres el poder i  amenaça amb quedar-se amb el càrrec d’en JB per sempre. Un bon dia, en Sebastià i la Mitxo van a pescar i descobreixen una ampolla. A dins hi ha un missatge d’en JB i una llavor estranya. En JB és viu i ha naufragat a l’Illa Misteriosa. Demana a en Sebastià i la Mitxo que vagin a salvar-lo, però els adverteix que el viatge és perillós, s’hauran d’enfrontar a tres obstacles: els Pirates Perniciosos, l’Espantós Drac Marí i la Mar Fosca com la Nit. Però, podran en Sebastià, l’elefant espantadís, i la Mitxo, la gata aventurera que tem l’aigua, reunir el coratge per anar a salvar en JB i alliberar Vilasol de les grapes del malvat Twig a temps?

  20/09/2019
  Mitjana (0 Vots)
 • Duelo al sol

  Duelo al sol

  Marsol, Manuel

  Logroño : Fulgencio Pimentel, marzo de 2019

  Un sol de justícia, una calavera rostida pel sol i uns arbustos que passen rodant vertiginosament al costat dels nostres peus. Dos home es miren fixament als ulls, només separats per un rierol, un indi i un vaquer, esperen a aquella senyal invisible que marqui l’inici del duel, avocat a un final fatídic. Es llavors quan mil i un contratemps retarden els seus plans: un ocell damunt el revòlver del vaquer i més tard fa caca al seu barret; un núvol de formes capritxoses els enreda en un diàleg de sords, els soroll d’una locomotora els impedeix momentàniament que s’escoltin; els cavalls es neguitegen i prefereixen mantenir un idil·li pel seu compte; un gros biso far fugir al vaquer, que acaba refugiant-se ... a braços del seu rival. Passen les hores, el sol desapareix sobre els dos protagonistes i ....

  18/09/2019
  Mitjana (0 Vots)
 • Refugiado

  Refugiado

  Gratz, Alan

  Madrid : Loqueleo, 2018

  Josef és un noi jueu que viu a l’Alemanya nazi dels anys 30. Davant la imminent amenaça dels camps de concentració, la seva família i ell s’embarcaran en un vaixell rumb a l’altre extrem del mon.

  Isabel és una noia cubana, corre l’any 1994 i amb els disturbis i l’agitació que pateix el país, ella i la seva família es posen a la mar en una balsa amb l’esperança de trobar seguretat als Estats Units,...

  Mahmoud és un noi siri al 2015. Amb el seu país esgarrat per la violència de la guerra i la destrucció, juntament amb la seva família inicien una llarg caminada cap a Europa,...

  Els tres joves partiran en un terrible viatge a la cerca de refugi. Els tres s’enfrontaran a perills inimaginables: des de la possibilitat de morir ofegats, fins als bombardejos i les traïcions. Però sempre existeix l’esperança d’un demà, i encara que en Josef, La Isabel i en Mahmoud estan separats pels continents i les dècades, les seves històries acabaran per entrellaçar-se de manera sorprenent.

   

   

  14/10/2019
  Mitjana (0 Vots)
 • El Fil d'Ariadna

  El Fil d'Ariadna

  Bajtlik, Jan

  Madrid : Maeva, [2019]

  Vine, travessa el laberint! Viu un viatge màgic gràcies a la mitologia. Tots els laberints amaguen una meravellosa història mitològica de l’antiga Grècia. Una aventura ve darrere una altra, no et perdis les il·lustracions i llegeix les explicacions que trobaràs al final del llibre. Els Jocs Olímpics, la Guerra de Troia, l’Odissea, l’Olimp, el Minotaure, Sísif i fins i tot l’Acròpolis d’Atenes, t’esperen en aquest llibre interactiu que, tant se val que siguis gran o petit, gaudiràs moltíssim.

  18/09/2019
  Mitjana (0 Vots)
 • La Platja dels inútils

  La Platja dels inútils

  Nogués, Àlex

  Barcelona (Espanya) : Akiara books, maig del 2019

  “Em dic Sofia tinc onze anys i mig i quan sigui gran vull ser inútil”. Així comença un relat innocent, profund i commovedor d’una nena a qui li encanta la platja a l’hivern, que prefereix Mozart o Kandinsky a les mates i que no pot suportar que el pare li digui que algun dia haurà de “guanyar-se la vida”.

  20/09/2019
  Mitjana (0 Vots)
 • Los Niños que se olieron algo raro

  Los Niños que se olieron algo raro

  Ahlberg, Allan

  Tres Cantos (Madrid) : Loqueleo, abril de 2019

  Coneixeu a la família Gasskitt?. La senyora Gaskitt es troba un paquet, el senyor Gaskitt perd un nadó, l’Horaci no sap què pensar sobre un ocellet i la professora, sabeu que li ha passat?.... Glups!! No sembla ella. Per què?, Com?, Quan?, Per què? ( si un altre cop!)  ...

  16/09/2019
  Mitjana (0 Vots)
 • Llegir per a aprendre : guia pràctica per a fomentar la lectura a l'escola

  Llegir per a aprendre

  Fluixà, Josep Antoni

  Alzira : Edicions Bromera, gener, 2019

  La responsabilitat de fer lectors i lectores no és només del professorat, però a l’escola es pot fer molt per a consolidar l’hàbit de la lectura. Evidentment, el professorat necessita una formació adequada per a saber com es fa un pla de foment de la lectura per al seu centre escolar, com aconseguir la participació de les famílies o com aprofitar els recursos de l’entorn.

  En aquest llibre trobareu tècniques i estratègies de foment de la lectura fàcilment aplicables a l’escola i per a totes les etapes educatives.

  *Novetat de la Xarxa de Biblioteques Municipals 

  09/09/2019
  Mitjana (0 Vots)
 • Internet segur@: la guía definitiva para disfrutar sin riesgos de la red

  Internet segur@

  Fernández Fernández, José Ángel

  Madrid : Ediciones Anaya Multimedia, [2019]

  Actualment, gràcies a les noves tecnologies, des de qualsevol lloc i de forma ràpida, podem accedir a tota mena d'informació, emmagatzemar o compartir records o dades, així com relacionar-nos amb altres persones i comunicar-nos pràcticament sense límits. És per tant imprescindible que entenguem el funcionament bàsic d'internet, de les noves tecnologies i dels dispositius que permeten la seva connexió.

  Hem de reconèixer els riscos que amenacen i el que comporta no adoptar les mesures bàsiques de protecció abans de navegar per la xarxa o no tenir cura adequadament de la privacitat de la nostra informació. José Ángel Fernández, l'autor del llibre i especialista en delinqüència informàtica i tecnològica de la Policia Nacional, ens presenta en aquesta obra informació de gran utilitat per a conèixer tots i cadascun dels perills als quals podem enfrontar al ciberespai i a les xarxes socials, així com aquells causats per un inadequat ús del telèfon intel·ligent i la resta de dispositius tecnológicos.

  Aquesta obra ofereix solucions i recomanacions de seguretat, pautes i consells per a protegir les comunicacions, ens informa sobre el dret a l'oblit i la protecció de dades, descriu el correcte ús dels diferents mitjans de pagament, ens indica com procedir per a la formalització de denúncies. Si voleu accedir a la informació a Internet de forma segura, no dubteu a consultar-la! 

  *Novetat de la Xarxa de Biblioteques Municipals

  09/09/2019
  Mitjana (0 Vots)