Novetats

 • Mi hijo se ha hecho vegano

  Mi hijo se ha hecho vegano

  Bayarri, Estela

  Barcelona : Beta Editorial, febrero 2019

  Aquest llibre va dirigit a totes aquelles persones amb fills  que han decidit fer-se vegans. Una guia pràctica per ajudar a mares i pares a entendre aquesta important decisió i conèixer realment què és el veganisme. Trobaràs informació contrastada que desterra falsos mites nutricionals, així com l'orientació necessària per organitzar els àpats familiars. T'ajudarà a acompanyar de forma positiva i empàtica als teus fills en la transició a aquest estil de vida.

  Amb aquesta guia descobriràs que és més fàcil del que imagines. Una decisió que fins i tot pot beneficiar tota la família en adquirir nous i saludables hàbits alimentaris.

  *Novetat de la Xarxa de Biblioteques Municipals 

  04/09/2019
  Mitjana (0 Vots)
 • El autismo entre mi hijo y yo: sintiendo en voz alta

  El Autismo entre mi hijo y yo

  Busquets, Eva

  Barcelona : Ediciones Octaedro, marzo de 2019

  “Què passaria si el món del teu fill i el teu fossin diferents? I si el teu projecte vital s'ensorrés del tot? En Joan té autisme i jo sóc la seva mare. Us convido a apropar-vos al seu món, a avançar al seu costat. La seva visió de la vida m'ha fet replantejar-me la meva. Sóc psiquiatra i fa pocs anys m'han diagnosticat un trastorn bipolar. Sí, he hagut de seure a l'altre costat de la taula.

  Aquesta és la història d'un fill i la seva mare a qui la vida va decidir fer «diferents». Aquí estan descrites les meves vivències, els meus sentiments, la nostra evolució al llarg dels anys. Però, sobretot, aquesta és una història de creixement personal a través de les dificultats.

  I està escrita, simplement, des del cor.”

  *Novetat de la Xarxa de Biblioteques Municipals

  04/09/2019
  Mitjana (0 Vots)
 • Internet segur@: la guía definitiva para disfrutar sin riesgos de la red

  Internet segur@

  Fernández Fernández, José Ángel

  Madrid : Ediciones Anaya Multimedia, [2019]

  Actualment, gràcies a les noves tecnologies, des de qualsevol lloc i de forma ràpida, podem accedir a tota mena d'informació, emmagatzemar o compartir records o dades, així com relacionar-nos amb altres persones i comunicar-nos pràcticament sense límits. És per tant imprescindible que entenguem el funcionament bàsic d'internet, de les noves tecnologies i dels dispositius que permeten la seva connexió.

  Hem de reconèixer els riscos que amenacen i el que comporta no adoptar les mesures bàsiques de protecció abans de navegar per la xarxa o no tenir cura adequadament de la privacitat de la nostra informació. José Ángel Fernández, l'autor del llibre i especialista en delinqüència informàtica i tecnològica de la Policia Nacional, ens presenta en aquesta obra informació de gran utilitat per a conèixer tots i cadascun dels perills als quals podem enfrontar al ciberespai i a les xarxes socials, així com aquells causats per un inadequat ús del telèfon intel·ligent i la resta de dispositius tecnológicos.

  Aquesta obra ofereix solucions i recomanacions de seguretat, pautes i consells per a protegir les comunicacions, ens informa sobre el dret a l'oblit i la protecció de dades, descriu el correcte ús dels diferents mitjans de pagament, ens indica com procedir per a la formalització de denúncies. Si voleu accedir a la informació a Internet de forma segura, no dubteu a consultar-la! 

  *Novetat de la Xarxa de Biblioteques Municipals

  09/09/2019
  Mitjana (0 Vots)
 • Llegir per a aprendre : guia pràctica per a fomentar la lectura a l'escola

  Llegir per a aprendre

  Fluixà, Josep Antoni

  Alzira : Edicions Bromera, gener, 2019

  La responsabilitat de fer lectors i lectores no és només del professorat, però a l’escola es pot fer molt per a consolidar l’hàbit de la lectura. Evidentment, el professorat necessita una formació adequada per a saber com es fa un pla de foment de la lectura per al seu centre escolar, com aconseguir la participació de les famílies o com aprofitar els recursos de l’entorn.

  En aquest llibre trobareu tècniques i estratègies de foment de la lectura fàcilment aplicables a l’escola i per a totes les etapes educatives.

  *Novetat de la Xarxa de Biblioteques Municipals 

  09/09/2019
  Mitjana (0 Vots)
 • El Fil d'Ariadna

  El Fil d'Ariadna

  Bajtlik, Jan

  Madrid : Maeva, [2019]

  Vine, travessa el laberint! Viu un viatge màgic gràcies a la mitologia. Tots els laberints amaguen una meravellosa història mitològica de l’antiga Grècia. Una aventura ve darrere una altra, no et perdis les il·lustracions i llegeix les explicacions que trobaràs al final del llibre. Els Jocs Olímpics, la Guerra de Troia, l’Odissea, l’Olimp, el Minotaure, Sísif i fins i tot l’Acròpolis d’Atenes, t’esperen en aquest llibre interactiu que, tant se val que siguis gran o petit, gaudiràs moltíssim.

  18/09/2019
  Mitjana (0 Vots)
 • La Increïble història de la pera gegant

  La Increïble història de la pera gegant

  [Barcelona] : Pack Màgic, [2018]

  A la petita i idíl·lica Vilasol hi viuen dos amics, un elefant que es diu Sebastià i una gata que es diu Mitxo. En Sebastià, la Mitxo i els habitants de Vilasol estan molt tristos perquè el seu estimat alcalde, a qui anomenen afectuosament JB, ha desaparegut. En absència d’en JB, en Twig ha pres el poder i  amenaça amb quedar-se amb el càrrec d’en JB per sempre. Un bon dia, en Sebastià i la Mitxo van a pescar i descobreixen una ampolla. A dins hi ha un missatge d’en JB i una llavor estranya. En JB és viu i ha naufragat a l’Illa Misteriosa. Demana a en Sebastià i la Mitxo que vagin a salvar-lo, però els adverteix que el viatge és perillós, s’hauran d’enfrontar a tres obstacles: els Pirates Perniciosos, l’Espantós Drac Marí i la Mar Fosca com la Nit. Però, podran en Sebastià, l’elefant espantadís, i la Mitxo, la gata aventurera que tem l’aigua, reunir el coratge per anar a salvar en JB i alliberar Vilasol de les grapes del malvat Twig a temps?

  20/09/2019
  Mitjana (0 Vots)
 • Refugiado

  Refugiado

  Gratz, Alan

  Madrid : Loqueleo, 2018

  Josef és un noi jueu que viu a l’Alemanya nazi dels anys 30. Davant la imminent amenaça dels camps de concentració, la seva família i ell s’embarcaran en un vaixell rumb a l’altre extrem del mon.

  Isabel és una noia cubana, corre l’any 1994 i amb els disturbis i l’agitació que pateix el país, ella i la seva família es posen a la mar en una balsa amb l’esperança de trobar seguretat als Estats Units,...

  Mahmoud és un noi siri al 2015. Amb el seu país esgarrat per la violència de la guerra i la destrucció, juntament amb la seva família inicien una llarg caminada cap a Europa,...

  Els tres joves partiran en un terrible viatge a la cerca de refugi. Els tres s’enfrontaran a perills inimaginables: des de la possibilitat de morir ofegats, fins als bombardejos i les traïcions. Però sempre existeix l’esperança d’un demà, i encara que en Josef, La Isabel i en Mahmoud estan separats pels continents i les dècades, les seves històries acabaran per entrellaçar-se de manera sorprenent.

   

   

  14/10/2019
  Mitjana (0 Vots)
 • Duelo al sol

  Duelo al sol

  Marsol, Manuel

  Logroño : Fulgencio Pimentel, marzo de 2019

  Un sol de justícia, una calavera rostida pel sol i uns arbustos que passen rodant vertiginosament al costat dels nostres peus. Dos home es miren fixament als ulls, només separats per un rierol, un indi i un vaquer, esperen a aquella senyal invisible que marqui l’inici del duel, avocat a un final fatídic. Es llavors quan mil i un contratemps retarden els seus plans: un ocell damunt el revòlver del vaquer i més tard fa caca al seu barret; un núvol de formes capritxoses els enreda en un diàleg de sords, els soroll d’una locomotora els impedeix momentàniament que s’escoltin; els cavalls es neguitegen i prefereixen mantenir un idil·li pel seu compte; un gros biso far fugir al vaquer, que acaba refugiant-se ... a braços del seu rival. Passen les hores, el sol desapareix sobre els dos protagonistes i ....

  18/09/2019
  Mitjana (0 Vots)
 • Los Niños que se olieron algo raro

  Los Niños que se olieron algo raro

  Ahlberg, Allan

  Tres Cantos (Madrid) : Loqueleo, abril de 2019

  Coneixeu a la família Gasskitt?. La senyora Gaskitt es troba un paquet, el senyor Gaskitt perd un nadó, l’Horaci no sap què pensar sobre un ocellet i la professora, sabeu que li ha passat?.... Glups!! No sembla ella. Per què?, Com?, Quan?, Per què? ( si un altre cop!)  ...

  16/09/2019
  Mitjana (0 Vots)
 • La Platja dels inútils

  La Platja dels inútils

  Nogués, Àlex

  Barcelona (Espanya) : Akiara books, maig del 2019

  “Em dic Sofia tinc onze anys i mig i quan sigui gran vull ser inútil”. Així comença un relat innocent, profund i commovedor d’una nena a qui li encanta la platja a l’hivern, que prefereix Mozart o Kandinsky a les mates i que no pot suportar que el pare li digui que algun dia haurà de “guanyar-se la vida”.

  20/09/2019
  Mitjana (0 Vots)