Novetats Novetats

 • La Escuela del mundo: una revolución educativa

  La escuela del mundo

  “La escuela del mundo” és una visió del futur de l'educació i, alhora, la història personal d'un home que ha apostat per l'aprenentatge personalitzat, la interacció humana i el pensament alternatiu.

  Pares i polítics es queixen sense parar de l'estat del sistema educatiu, i les escoles busquen consell sobre com connectar amb els estudiants en l'era digital.

  El projecte de Khan planteja una solució a aquests problemes, i al mateix temps ressalta la tasca dels professors i revela que la tecnologia pot i ha d'exercir un paper fonamental en l'educació a tot el món.

  L'Acadèmia Khan és un projecte que va néixer de la formació en línia, i que ha esdevingut un fenomen mundial. Milions d'estudiants, professors i pares utilitzen avui els vídeos i el programari gratuït d'aquesta plataforma, creada per gent de totes les edats i nivells de preparació, sense cap tipus de restriccions.

  *Novetat de la Xarxa de Biblioteques Municipals 
  23/03/2020
  Mitjana (0 Vots)
 • El Libro de la lactancia materna: todo lo que necesitas saber acerca de la lactancia materna desde el nacimiento hasta el destete

  El Libro de la lactancia materna

  Sears, Martha

  Barcelona, España : Ediciones Obelisco, noviembre de 2019

  La nova bíblia de la lactància per a mares lactants elaborada pels diferents experts en puericultura.

  En els últims anys, hi ha hagut un enorme ressorgiment en l'interès per la lactància materna, ja que les dones han descobert els seus beneficis incomparables tant per a la mare com per al nen. No obstant això, les mares primerenques sovint no tenen el suport i els coneixements que necessiten per alletar amb èxit, i els llibres sobre lactància materna no solen abordar els desafiaments pràctics que afronten moltes dones quan trien donar el pit. 

  *Novetat de la Xarxa de Biblioteques Municipals 

  12/03/2020
  Mitjana (0 Vots)
 • W

  W

  Rosa, Isaac

  Barcelona : Edebé, febrero 2019

  White Ravens 2019

  Què faries tu si ensopeguessis amb algú igual que tu? Un joc de miralls ple de tensió sobre la identitat i la confiança en un mateix i en els altres. Allí estava la Valèria, a la parada d’autobús, un dilluns de setembre, pensant en les seves coes. Pendent del mòbil, esperant que la Laura li respongués el darrer missatge, sospitant que les seves  excompanyes havien creat un altre grup de conversa sense ella. Llavors va aixecar els ulls. I la va trobar. A la parada de davant. L’altra. La seva doble, idèntica a ella. Què faries tu, si et trobessis algú  igual que tu? Què no hi ha ningú com tu? Clar que sí! No et pensis que ets especial. No ets irrepetible, ni n exemplar únic, Si no has trobat mai a ningú igual, segueix buscant. A la Valèria li va canviar la vida.

  12/03/2020
  Mitjana (0 Vots)
 • Una Carrera épica

  Una Carrera épica

  Dorléans, Marie

  Barcelona : Astronave, noviembre de 2019

  Avui és la gran cursa. A la pista, els genets estan a l’espera del tret de sortida. PAM! El grup es posa en marxa, però no passa res del que hauria de passar: alguns genets ni  han creuat la línia, altres estan a sobre d’un ruc, d’una estàtua eqüestre, d’un cavall de joguina... i fins i tot hi ha qui està en posició no reglamentària. I de sobte... un accident!! Però espereu, sembla que algú ha aconseguit sortir d’aquest embolic i s’està desmarcant, encara que no està passant com tots esperaven... Aconseguirà guanyar la carrera? ....

  11/03/2020
  Mitjana (0 Vots)
 • Otras formas de aprender: qué funciona en educación y por qué

  Otras formas de aprender

  Beard, Alex

  Barcelona : Plataforma Editorial, septiembre de 2019

  La nostra educació permet vaticinar el nostre grau d'aprenentatge i satisfacció en el futur, i fins i tot quant de temps viurem. No obstant això, malgrat la seva extraordinària importància, l'ensenyament i l'aprenentatge han perdut el contacte amb el progrés humà. Vivim en l'era de la informació, treballem en l'economia del coneixement, però les nostres escoles són relíquies de l'era industrial.

  En aquest llibre, Alex Beard, coneixedor del món de l'educació, ens guia en un recorregut enlluernador pel futur de l'ensenyament i l'aprenentatge, per mostrar-nos com i per què hem de fer millor les coses. Abordant tots els temes, des de la intel·ligència artificial fins a la nostra comprensió creixent de el cervell de l'infant, des de les arrels de la creativitat fins a la forma en què les aules poden ser motors involuntaris de l'extremisme, Beard ens condueix dels passadissos abarrotats d'una escola integrada de Londres als pavellons d'alta tecnologia de Silicon Valley, passant per les fàbriques d'exàmens de Corea de Sud i les aules inclusives de Finlàndia, per revelar-nos que ens trobem al llindar d'una revolució de l'aprenentatge.

  «Un gran recorrido en busca de lo que funciona en una época en la que los modelos tradicionales de educación chocan con cambios sociales profundos.» Times Literary Supplement

  *Novetat de la Xarxa de Biblioteques Municipals

   

   

   

  28/02/2020
  Mitjana (0 Vots)
 • Familias de acogida: respuestas al desamparo

  Familias de acogida

  [Barcelona] : NED Ediciones, [2019]

  L'acolliment familiar forma part d'un fenomen social molt complex que planteja grans reptes per a les polítiques socials de protecció a la infància i l'adolescència. Es tracta de la mesura de protecció prioritària a l'hora d'atendre nens o adolescents que han estat separats dels seus pares o tutors legals. En conseqüència, és important analitzar els símptomes més comuns que apareixen en les famílies d'acollida per orientar el treball terapèutic i socioeducatiu amb elles.

  En aquest llibre participen autors amb una llarga trajectòria professional a la clínica i el sistema de protecció, que aborden des d'una perspectiva interdisciplinària -pedagogia, psicoanàlisi, educació o treball social- qüestions com els nous rols familiars, el desig d'acollir, la trobada entre els nens i les famílies d'acollida, la inscripció familiar o la separació.

  Sense defugir, d'altra banda, la reflexió al voltant dels aspectes més crítics i revisables en el procés d'acompanyament a les famílies i els nens acollits, així com les particularitats entre els acolliments en família extensa i en família aliena.

  *Novetat de la Xarxa de Biblioteques Municipals

  13/02/2020
  Mitjana (0 Vots)
 • Zog

  Zog

  Barcelona : Rita & Luca Films, [2018]

  El Zog és un drac que va a escola per aprendre a volar, a treure foc per la boca i a raptar princeses. No se’n surt massa bé, però va superant els obstacles gràcies a l’amistat d’una princesa que l’ajuda i li fa entendre que no han de ser el que el món espera d’ells. Una història acompanyada de quatre curts protagonitzats per nenes valentes i imaginatives.

  Aquesta pel·lícula tambè està disponible a l'Ebiblio

   

  17/03/2020
  Mitjana (0 Vots)
 • En tots els sentits

  En tots els sentits

  Nessmann, Philippe

  Barcelona : Librooks, octubre de 2019

  Què és i per a què serveix exactament un sentit?, els animals veuen els mateixos colors que nosaltres?, què poden sentir els bebès quan estan dins del ventre de la mare?, què són les papil·les gustatives? Aquest extraordinari llibre conté tots els secrets de l'apassionant món dels sentits. Una obra plena de coneixements i diversió que li permetrà descobrir com mai abans ho havia fet el funcionament de la vista, l'oïda, el tacte, l'olfacte, el gust... fins i tot hi ha espai per a un sisè sentit! Aquest llibre presenta un disseny únic i un enfocament d'aprenentatge molt original basat en l'ús de diferents disciplines: explicacions científiques, entrevistes, referències artístiques, anècdotes, il·lustracions, gràfics, jocs i exercicis pràctics ideals per estimular la seva curiositat. És perfecte tant per llegir per parts com per devorar de principi a fi.

  13/02/2020
  Mitjana (0 Vots)
 • Thornhill

  Thornhill

  Smy, Pam

  Barcelona : Blackie Books, octubre de 2019

  “Ella ha tornat. La por m’ha entrat pel clatell com un calfred i m’ha baixat per l’esquena. Què faré ara?” A Thornhill, un orfenat encantat, el terror pot no venir dels fantasmes, sinó de les nenes que dormen al teu costat. I l’amistat, de les que llegeixen el teu diari molts anys després… Guia de lectura.

   

  13/02/2020
  Mitjana (0 Vots)
 • Corporació d'alienígenes, SA

  Corporació d'alienígenes, SA

  Prats, Lluís

  Barcelona : Barcanova Editorial, novembre de 2019

  Premi Guillem Cifre de Colonya 2019

  Què faríeu si el vostre pare us digués que la seva feina és caçar alienígenes? Us el creuríeu? Oi que no? Això és el que li passa al Nico Desclot. Però és clar, el seu pare el convenç i ell es deixa enganyar. D'aquesta manera el Nico descobreix un nou món emocionant i fabulós, però ben aviat s'adona que no tot és tan bonic ni extraordinari com sembla. I tot per una raó ben senzilla: una feina tan extravagant com aquesta no pot existir. Potser només és una cabòria absurda imaginada pel seu pobre pare, que no està bé del cap. O no... Vols llegir les primeres pàgines.

  12/02/2020
  Mitjana (0 Vots)