Novetats

Xic Mano :

Canosa, Oriol

Barcelona : Pebre Negre, 2018

Conte infantil on es narra la vida i les aventures del pirata XicMano. Des de l'Empordà fins el Delta de l’Ebre, XicMano i els seus companys, són el terror de la costa catalana. Amb el vaixell anomenat: l'Empordanès Errant, saquegen i maten a multitud de pescadors i d’homes de bé d’aquestes contrades. 

Oriol Canosa amb una poesia narrada ens descriu l’entorn dels pirates del segle XVIII a la costa catalana. Interessant com fa seva la llegenda dels temibles pirates utilitzant una narració poètica que pot ser cantada amb les seves rimes i per aquest motiu, enganxa al infant des de les seves primeres pàgines. Introduir la poesia d’aquesta manera als infants és idoni perquè quan són més grans la trobin interessant i la cerquin pel propi gaudiment. L’escriptor utilitza un toc d’humor en la seva narració i introdueix paraules molt actuals com Fanta, orxata, papillotte... i fa referència a pel·lícules com les de Chuck Norris o Bruce Lee.

El juny del 2014 va obrir amb les seves sòcies Maite Sánchez i Maite Cusó la llibreria Pebre Negre, a Barcelona. Així quan no està llegint o escrivint està assessorant sobre llibres a la seva llibreria.

Adequat de 9 a 10 anys.

Recomanat per Carme Sanuy de la Biblioteca Central de Terrassa

 

16/09/2021