Personatge
Retrat recent
Ferran Adrià és un dels cuiners més importants del món. De nen no semblava que la seva vida aniria per aquest àmbit. Li agradava jugar molt a futbol i va començar estudis administratius que va abandonar als 18 anys per posar-se a treballar. Ho va fer de casualitat a l'àmbit de la cuina, rentava els plats. Durant uns anys va fer diferents estades a diversos restaurants aprenent tècniques bàsiques.
El servei militar és una oportunitat molt interessant. És el cap de cuina de tot l'equip i a més coneix a Fermí Puig un altre jove català que l'anima a entrar a treballar per primer cop a un restaurant de nivell: Cala Montjoi.
Només un any després Juli Soler director de El Bulli el contracta com a cap de partides. Després d'una estada a França per seguir formant-se necessita poc temps per passar a ser el cap de cuina, era l'any 1986.
Durant pràcticament vint-i-cinc anys aquest restaurant va progresar fins estar entre els millors del món.
Al principi té un estil mediterrani amb una visió des de l'alta cuina. A partir de nous conceptes, tècniques i elaboracions que preparen el camí del canvi. Sempre hi va haver un funcionament peculiar, ja des de 1987 la temporada es divideix en 6 mesos oberts i 6 mesos de portes tancades on s'intenta investigar i crear nous camins a la seva cuina. L'any 2011 tanca el restaurant i passa a ser un projecte molt més ampli: Bullifoundation.