Gènius - Biblioteca Virtual

Detall de personatge

Personatge Personatge

Isabel-Clara Simó
Isabel-Clara Simó

Imatge recent d'Isabel

Mitjana (0 Vots)

Llicenciada en filosofia a la Universitat de València, exercí l'ensenyament a Bunyol, Figueres i Barcelona. Directora (1971-83) de la revista Canigó , és col·laboradora habitual a la premsa en català i ha ajudat en algun volum col·lectiu, com enDona i societat a la Catalunya actual.

Li han estat concedits la Creu de Sant Jordi (1999), el premi de l'Associació de Publicacions Periòdiques en Català (2002), el Premi Trajectòria de la Setmana del Llibre en Català (2009), el premi Pompeu Fabra (2009) , el premi Jaume Fuster (2013), la Medalla d'Or d'Alcoi (2013), ciutat que li concedí també el títol de filla predilecta i l'any 2017 el 49è Premi d'Honor de les Lletres Catalanes.

La seva obra inclou tant novel·les per a adults, com per a joves com poden ser: Raquel i El Secret d'en Toni Trull. Ha fet alguna incursió en el conte infantil : En Jordi i la Sargantana.

Amb reedicions constants de la seva obra i traduccions a diversos idiomes, Isabel-Clara Simó és una de les figures més populars de la literatura actual en català.  

Font d'informació: Enciclopedia Catalana