Gènius - Biblioteca Virtual

Detall de personatge

Personatge Personatge

Osamu Tezuka
Osamu Tezuka

Retrat dels anys 50.

Mitjana (0 Vots)

És un dibuixant de manga, que va néixer a Osaka el 3 de novembre de 1928 i va morir el 9 de febrer de 1989 a Tòquio, i està considerat com el "pare del manga".

Va començar a dibuixar quan era un nen, però la seva primera publicació la va fer als 20 anys, una obra titulada La nueva Isla del Tesoro.

Sabeu que va ser el creador d'un dels detalls més característics de l'animació japonesa?, els famosos "ulls desproporcionadament grans", inspirant-se en els dibuixos animats de Walt Disney.

Té una obra molt extensa, va realitzar 700 mangas, va escriure i dibuixar 150.000 pàgines, 60 pel·lícules i va rebre molts premis.

Una de les obres més famoses i conegudes de Tezuka, és Astroboy, un robot adolescent. Però també destaquen La princesa caballero, la història d'una jove princesa que és criada com un nen, o Black Jack, un manga protagonitzat per un jove metge que es dedica a viatjar per tot el món, practicant operacions molt arriscades.

I és que la Segona Guerra Mundial va deixar molt marcat a Tezuka, per això sempre els seus dibuixos, transmeten missatges optimistes i humanitaris.

Sabeu que era un gran seguidor del bèisbol?, i que una de les seves passions eren els insectes?. Una altra curiositat destacada d'ell, era la seva afició per utilitzar una boina negra.

Osamu Tezuka ha estat un dels artistes més influents de la història del còmic i ha estat font d'inspiració de molts artistes a nivell mundial. 

Font d'informació: About.com (còmics)