Gènius - Biblioteca Virtual

Detall de personatge - Gènius

Ruta de navegació

Personatge

La Festa dels pirates i premianencs
La Festa dels pirates i premianencs

Presentació de la festa

Mitjana (0 Vots)

Tota la costa catalana i especialment la del Maresme va tenir present l'amenaça dels pirates durant molts anys. Una mesura efectiva per combatre aquest fet va ser la construcció de 50 torres de guaita repartides per tota la costa d'aquesta comarca. La por va quedar a l'ambient durant molts anys i de la necessitat es va fer costum i tradició.

Aquest és l'origen de la Festa dels Pirates Premianencs. La segona setmana del mes de juliol veu com cada any una colla de pirates berberescos desembarquen amb l'objectiu de conquerir Premià de Mar mentre es desenvolupa la seva Festa Major. A Badalona i a Castelldefels també celebren festes de pirates.

Ja hauràs esbrinat doncs que els actes més importants d'aquesta Festa Major tenen a veure amb la temàtica del mar i els pirates. Un cop arribats els primers pirates comença la batalla en forma de cercavila. S'imposaran els pirates, sí, cada any és així, i faran ondejar la seva bandera a l'Ajuntament del poble i començaran una gran festa de celebració pel seu triomf.

Les festes transcurriran amb els dos bandols organitzant activitats, no oblidis que un petit nucli resistent premianenc es farà fort a un poblat pescador d'època.

I un cop passada la setmana de festa amb multitud d'activitats i un correfoc, es portarà terme la batalla final on un cop més la resistència premianenca després d'una lluita aferrissada aconseguiran fer fora als pirates... i així fins l'any que ve.

Vés a l'especial de les festes i tradicions populars

Font d'informació: Ajuntament de Premià de Mar