Reportatge Tretzevents

Sabies que... els animals...
Sabies que... els animals...

Picasso va comprar una pintura d'un ximpanzé


Els animals són amics de l'home.

L'home, alguna vegada, és amic dels animals.

Els dofins tenen una alta capacitat per a captar problemes, dolors o disfuncions en un organisme. En un centre de Florida (EUA), un nen sordmut de tres anys es va guarir totalment gràcies a l'amistat amb un dofí.

A l'estació de tren de Shibuya, a Tokyo, hi ha una petita estàtua de bronze en honor de Hachiko, un gos que cada matí acompanyava l'amo a l'estació, i s'hi quedava fins a la nit esperant que tornés. Quan va morir l'amo, el gos va esperar-lo a l'estació deu anys, fins que va morir.

Binti Jua és l'heroïna del parc zoològic de Brookfield, a Chicago. La goril·la, de vuit anys, va rescatar un nen de tres anys que va caure dins el recinte dels goril·les. Binti va portar el nen inconscient fins a un espai on els humans el poguessin atendre. El seu bebè de disset mesos, Koola, li va romandre agafat a l'esquena durant tot el rescat.

L'any 1925 el mal temps va deixar incomunicada la població de Nome, a Alaska, assolada per una epidèmia de diftèria. Un grup de gossos, encapçalats per Balto, van fer 1.086 quilòmetres per portar-hi medecines. Després d'una travessada de cinc dies a una temperatura de cinquanta graus sota zero, van aconseguir arribar-hi i van salvar la població.

El 1950 un ximpanzé anomenat Congo, que vivia al zoològic de Londres, pintava, i fou considerat tan bon artista que Picasso va comprar una de les seves pintures.

Al costat del vestíbul de l'estació de metro Mendeléievskaya, a Moscou, va ser inaugurat un monument al gos vagabund, titulat «Compassió», en honor d'un gos del carrer que era la mascota dels empleats i que va morir per culpa d'uns desaprensius.

A la Gran Bretanya hi ha la Creu Victòria dels animals, que ha estat lliurada a seixanta exemplars, entre els quals:
—Els gos Rob, que va saltar molts cops en paracaigudes per fer missions secretes.
—El gos Ricky, que va detectar moltes mines.
—La coloma Visió Blanca, portadora d'un missatge que va salvar la vida a la tripulació d'un avió.
—Els gossos Bellesa, Peter, Irma i Jet, que van rescatar moltes persones de la runa, després de les bombes que van caure damunt Londres.
Al parc Lane, de Londres, hi ha un monument de pedra per a recordar tots aquests animals i molts d'altres, com les cuques de llum que els soldats utilitzaven per llegir mapes a les trinxeres de la primera guerra mundial.

Font d'informació: